52 timmar efter utbrottet

Släpade mig ut på stan en sväng och inhandlade dagens nödvändigheter; Kan Jang naturläkemedel, Lambi ultra soft näsdukar i 10-pack, Reliv värktabletter (Ipren ville inte fungera, så..), ProViva, Läkerol care honey/liqurice, Hummersoppa (för fint folk) och en chokladtårtemix. Så nu är jag set för Valborgskvällen. Ser fram emot den. Kanske kan jag få några uppdateringar på TV om hur andra människor firar Valborg. Kan ju vara kul.

Vad vore en bal på slottet...

34 timmar efter utbrottet

Det finns två saker som stör mig väldigt mycket. Först och främst så är det när människor, och då pratar jag om vuxna människor som bland annat finns i nationell TV, som säger "runka" när de ska säga "röntga." Det är en ganska extrem felsägning. Något annat som jag stör mig på väldigt mycket är när människor säger "egenkligen" och inte "egentligen", som det faktiskt heter. Det är sjukt många som säger så. Lär er snacka för h*lvete!

Ja, Bitterfittan Annarki är i farten. Men vem hade inte varit bitter? Nu är jag nämligen inne på onsdag kväll. Det var ju nu jag skulle vara frisk. Det är ju NU som helgen som jag längtat efter så länge har sin smygstart. Dessutom skiner solen. Skitliv.

Dock har jag fått lite skön omhändetagning av min söta granne
Sandiie, som har lagat ungersk kuckelimuck-korvsoppa till mig, gett mig ett par supersnygga skinnpumps och försett mig med en kvällskomedi. Hade det inte varit för henne skulle jag nog ha gått under idag. Dags för mig att se "På smällen" och äta vaniljglassen som C kom med igår. Tänk, vilka bra vänner man har ändå!

26 timmar efter utbrottet

och en hel vitlök, tre apelsiner, fyra ginseng, två c-vitaminer, fyra alvedon, två toa(snyt)rullar, sjuhundra liter vatten, ett halvt läppbalsam och ytterst lite matkonsumtion senare mår jag sämre än någonsin. Ingenting hjälper. Får väl helt enkelt finna mig i tanken att det inte blir något valborgsfirande för min del i morgon och sikta på att bli frisk till konserten på lördag. Dessutom har jag tappat rösten. Och så har lingonveckan startat, som ett litet vykort på posten. Det sägs ju: inget ont som inte för något gott med sig. Får verkligen hoppas det stämmer.


Värre idag

Vaknade vid 06. Jo, men ni fattar ju hur sjuk jag är...

Sjukt jobbigt

Ett paket jordgubbar, två apelsiner, fem vitlöksklyftor, tre doser av esberitox och en himla massa saltlakrits senare så mår jag fortfarande inte bättre. God damnit, det måste passera tills i morgon kväll!

Or bite me.


 


Lista

Först och främst måste jag skriva en tribut till C som kom förbi förut med en påse full av frukt, godis, glass, nötter, och en latte från Wayne's - allt man behöver för att kurera en förkylning. Mår genast lite bättre :)

För det andra sätter jag ingen press på mig att åstadkomma några mirakel idag och därför surfar jag runt på okända människors bloggar och spanar. Trillade in hos
Ung Farbror och fann en lista. Egentligen ogillar jag listor, men eftersom jag är sjuk och inte har någonting att göra så blir detta ett undantag. Andra planer jag har för dagen är att tävla lite online, dricka massor av vatten och äta skitmycket C-vitamin.


1. Hur gammal är du om fem år? 32 år
2. Vem var den sista du träffade? Ja, det var ju C då. Innan dess träffade jag Finne-Anna på gymet.
3. Hur lång är du? 173 cm
4. Vilken var den senaste film du såg? Yes Man med Jim Carrey. Perfekt söndagsbakisnöje.
5. Vem ringde du senast? Freda, skulle höra om han hade återhämtat sig från helgens bravader.
6. Ditt senaste sms och till vem? Till Kaka, skrev att jag måste sluta äta det där saltlakritssaltet (köpte en halv påse full i söndags)
7. Vad är helgens planer? Ojojoj, den här helgen kommer bli grym (om jag blir frisk, annars kommer det nog vara den värsta i mitt liv). Den börjar redan på torsdag med Valborgsfirande i studentKarlstad. På fredag drar jag till Göteborg och umgås med T.A. och Freddan, och på lördag blir det konsert med David Guetta, Kelly Rowland och Özgur Can på Trädgårn. Ntz, ntz, ntz...
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?Sms, mest för att telefon tar upp så mycket tid
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? Förra söndagen när jag var hemma i Texas
11. Vilken ögonfärg har du? grön-blå-grå
12. När vaknade du idag? 8.30
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, men jag har ägt katter i hela mitt liv. Skaffade mina två senaste på Djurskyddsföreningen i Göteborg.
14. Vilken är din favoritplats? Stranden
15. Vilken plats föredrar du minst? Centralstationen i Stockholm och Frankfurts eller O'hare (Chicagos) flygplatser.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet inte ens vart jag kommer att vara om ett halvår... Men antingen i en schysst strandvilla i Kalifornien, eller någonstans i Sverige. Med mycket pengar.
17. Vad skrämde dig som barn? Ormar, spindlar och fulla gubbar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Förmodligen Ola på MSN.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag äger några stycken
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Helnaken.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, men använder bara en kant av den ena.
23. Hur många landskap har du bott i? Västergötland, Sörmland/Uppland för en kort tid och nu Värmland. Har också bott på Södra och Norra Cypern och i North Carolina, USA. Ska förhoppningsvis flytta till Kalifornien inom en snar framtid.
24. Har du någon gång spytt på någon? Nä.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? Ja, det tycker jag.
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's cookie dough ice cream.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av mina studieskulder, resa jorden runt och flytta till Kalifornien utan pengaångest.
29. Tycker du om kinamat? Svensk kinamat är god. Amerikansk är flottig och skitäcklig. Men jag föredrar Thai eller Japansk. (Spicy!)
30. Tycker du om kaffe? Ja.
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe, c-vitamin brustablett, vatten eller i bästa fall färskpressad apelsinjuice.
32. Sover du på någon särskild sida? Mage med ett ben uppdraget mot midjan och ibland armen runt benet. Jag vet, det är skitkonstigt.
33. Kan du spela poker? Nej, verkligen inte.
34. Tycker du om att mysa? Det är det bästa som finns.
35. Är du en beroendemänniska? Ja. Blir lätt beroende, speciellt av andra individer.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Kanske någon gång.. om 10 år eller så.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, turkiska och lite franska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när en gammal korridorskompis till mig hade tagit en överdos av tabletter...
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor
42. Äger du dyra smycken? Nej, inte direkt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Definitionsfråga.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En wasabinöt.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Charli. Hon är roligast och bäst.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ärret på min arm fick jag när jag klättrade in genom ett trasigt fönster för att komma in i en källare för att ha *vissel vissel vissel*
47. Vad har du för ringsignal? Sex & The City-låten. Måste byta snart.
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Ja, mamma har nog massor.
50. Vart togs din profilbild? I mitt rum på Campus.
51. Kan du byta olja på bilen? Ja.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har haft tur so far.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser just nu "The Satanic Bible". Innan dess var det "En kortfattad historik om nästan allting". Skitbra.
54. Läser du dagstidningen? På nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Ja, men jag sjunger desto mer.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Mitt bankkontonummer.
59. När var du i kyrkan senast? Det var väldigt, väldigt längesedan. Tror det var vid jul för två år sedan tillsammans med Galenpanna när hon pluggade religion.
60. Vilka personer utmanar du: Jessi och Joelbiten. Åtminstone utmanar jag honom att starta upp hans blogg igen, jag saknar den!!!

Svininfluensan

Jag vaknade i morse, snuvig och med halsont. Det stör mig eftersom jag verkligen inte har tid att bli sjuk just nu, och igår mådde jag ju bra! Det fick mig att tänka på att hur skör man är som människa.

Jag hörde på nyheterna att WHO befarar att svininfluensan riskerar att bli en pandemi. Det är allvarliga grejer. De vet inte riktigt hur viruset sprider sig men faktum är att det gör det. Svininfluensan har funnits tidigare, men det var på den tiden inget direkt hot för människor. Den som finns idag är hur som helst en kombination mellan den nordamerikanska och europeiska svininfluensan, vanlig influensa och fågelinfluensa.

Symtom på svininfluensan är främst feber, luftvägsproblem, diarré, ont i halsen, men även huvudvärk, trötthet och att man fryser. Det sägs att svininfluensan just nu inte är något hot för Sverige och att WHO och andra organisationer/myndigheter har den eventuella pandemin "under kontroll." Hur går det ihop, undrar jag?

Ska vi lyssna på Thomas Malthus är epidemier fullständigt normala och måste existera eftersom det är naturens och Guds sätt att kontrollera befolkningstillväxten i relation till världens matresurser. Så som vi idag förbrukar och ligger högt över hållbarhetsgränsen kan vi nog förvänta oss att en stor epidemi kommer att utbryta, enligt Malthusianerna då.

Hoppas åtminstone att jag inte är en av de som måste offra sig för världens livscykeln den här gången utan att mina symtom endast är en förkylning. I sådana fall borde jag inte klaga.

By your side


Vi är väldigt långt ifrån varandra, och jag är så ensam.
But I'm not leaving you.

Yoga

Om ett litet tag ska jag iväg på yoga. Av yoga blir man flexibel och mjuk som en katt. Det kan vara användbart i många situationer. If you know what I mean.


Jag har aldrig varit något fan av Tomas Ledin

Igår söp jag mig snygg. Blev stoppad på krogen av en snubbe som körde världens sämsta raggningsreplik:

Han: Hej.
Jag: Hej.
Han: Vad gör du nu för tiden?
Jag: Ehh.. va? Pluggar...
Han: Varför hör du aldrig av dig?
Jag: Eehh...
Han: Det var alldeles för längesen vi sågs.
Jag: Eh, jaha, okej... jamenhejdårå!


Solsken

När solen kommer fram händer plötsligt någonting. Sverige öppnar sig och det kryllar av människor precis överallt. Snygga, solbrilliga och vältränade människor trär fram ur vintermörkret och man får liksom.... ångest. Ja, det är precis vad man får. Åtminstone jag. Beach 2009... var det vad jag sa? Inte hände det i år heller; inte heller förra året eller året därpå eller året därpå...

Vart kommer alla snygga människor ifrån? Och vartifrån får de pengar att shoppa? Då talar jag givetvis inte om snyggingarna som jobbar och därmed tjänar pengar, utan nu syftar jag på alla typ sextonåriga brudar som springer omkring i skinnjacka, acne-jeans, nyslingade vårhår. Vad håller ni på med, och hur i hela friden har ni råd?! Är alla föräldrar i hela världen svinrika, eller är sextonåringarna sjukt manipulativa numera? Jag är många år äldre än er och har aldrig råd att unna mig en klippning.

Ni får ursäkta mig. Idag är jag bitter, gammal, ful, fet och onödig. Ikväll ska jag nog försöka supa mig snygg för att skapa ännu mer tragedi i min oäventyrliga vardag.


Talang 2009

Jaha, och nu fällde man några tårar till Talang 2009 också....
Bakis?

Postkodmiljonären

Det slår aldrig fel. Jag börjar fan alltid gråta till pengautdelningen i Postkodmiljonären.

Jag och grabbarna

Igår hängde jag med grabbarna. Var över i Villan och drack massa bärs, åt kebabtallrik, lyssnade på 90-talstechno, irländska sånger och pratade politik. Intressant kombo. Efter att vi gjort detta ett tag bestämde vi oss för att gå ut till Ankan. Där var allt som det brukar: Svennebanan och Brittaberta dansar till E-type, Annarki önskar låtar, Annarki dricker shots, Annarki dansar lite och Annarki pratar med okända människor på balkongen. Rultade hemåt vid 2-snåret, nöjd och belåten över kvällen som hade varit. Inga skandaler, inga draman; bara skoj och många bra samtal. Det är annorlunda att bara umgås med killar; snacket är mer "vettigt" på något vis.. beror väl förvisso på vilka killar det är också, men de som var där igår är bra.

I morse vaknade jag klockan 08 av att just 08:an SMS:ade mig och sa att hon var utanför om 5 minuter. Ajustdetja, hotellfrukosten! Carro och jag brukar nämligen ha hotellfrukost en gång i månaden. Det var slitsamt att ta sig upp ur sängen men jag kan lova att hotellfrukost är king mot bakfylla. Denna gången följde också Kil med och vi gick till Scandic Winn. Frukosten var bra; de hade allt ifrån frukt till mörkt bröd till äggröra. Måste dock säga att Clarion Drott fortfarande slår priset hittills: priset är lågt (60:-) och de har typ ...allt. Dessutom finns kaffemaskin så man kan göra cappuccino etc., och så har de pannkakor.

Solen tokskiner idag men jag är lite för trött än för att gå ut. Ska nog vila en liten stund och sedan starta dagen på allvar.. vad det nu innebär.


Yeees, nu blir det


Syndens straff

Tänkte uppdatera er med lite fakta:

Lilla Engla och Pernilla Hellgrens mördare Anders Eklund dömdes till fängelse och att betala 210 360 respektive 139 299 kronor plus ränta till offrens anhöriga. Totalt blir det 800 000 någonting till bägge familjerna. Dessutom våltog han ju en tredje person och dömdes för barnpornografi.

Tito Beltran
dömdes till två års fängelse och 112 035 kronor i skadestånd till flickan han våldtog.

Toni Alldén dömdes till att betala ut 312 000 kronor för mordet på Caroline Stenvall.

Knutbypastorn Helge Fossmo dömdes till att betala 642 095 till sina offers anhöriga.

...behöver jag fortsätta?


Vet ni vilka Peter Sunde Kolmisoppi, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundström och Fredrik Neij är? Inte?! Hm. De är varken mördare, våldtäktsmän eller pedofiler. De är män som exemplifierar risken att fildela. I Pirate Bay-målet dömdes de till att sitta inne i ett år och betala 30 miljoner kronor till "offren". Vänta nu, läs det igen. 30 000 000! Det är 7,5 miljoner kronor per skalle. Det är alltså 9 gånger mer i belopp per person (!) än vad Eklund betalade ut totalt efter att ha våldtagit och mördat två oskyldiga unga människor. Det är 4 gånger mer per Pirate-skalle än vad alla tidigare nämnda brottslingar får betala ut tillsammans!Förtjänar dem det?


Sverige betalade förresten 684 800 kronor för att få hem vår stackars lilla kriminella flicka, Annika Östberg, till Sverige.

Var det någon som sa "som man bäddar får man ligga?"


Givetvis borde Pirate Bay-rättegången
omprövas. Detta är ju galenskap!

Techno Viking

Det har blivit lite av ett radiobils-technotema på den här bloggen under de senaste dagarna och idag fortsätter det med en sjuk video på Techno Viking. Videon kan precis som de andra ses som aningen creepy för känsliga tittare, men man får försöka se humorn i det, vilket för de flesta inte borde vara allt för svårt. Vänta till 38 sekunder in i videon, då händer någonting!Tack till
Ola för bidraget :)
Och för den okunnige: nej såhär brukar det inte gå till på de trancefester jag går på!

Sjukt oambitiös

Idag har jag inte gjort många knop. Förutom att kika på youtube och prata med en vän på msn i hundra år var jag på universitetet en sväng. Fick reda på att jag har klarat alla mina senaste tentor, med mariginal. Yes! Nu är det endast en B-uppsats och en C-uppsats att skriva färdigt. Bara 5 veckor kvar till examen!

Var också nere hos Kakan en sväng och drack te. Hon åker upp till nord-norrland i morgon för en arbetsintervju, vilket är grymt coolt! Jag vill också se Kalix men undrar om jag någonsin kommer att resa så långt norrut. Kyla är liksom ingenting jag betalar pengar för, och reser jag lika långt söderut för nästan lika mycket pengar hamnar jag istället i Medelhavet. Och där gillar jag att vara!

Är förresten sjukt sugen på att åka på chartersemester i sommar. Fråga mig inte varför. Men jag vill verkligen. Någon?

Technotanter

Får man lov att be om några fler technomoves såhär på morgonkvisten?


 
 

Ny dag, nya tag

Vaknade klockan 06 av att solen toksken in genom fönstret. Idag kan jag ha mina nya glajjor!! Ska upp till universitetet idag, på lektion - kors i taket - och ska tanka mig med kaffe innan detta fenomen. Igår slappade och deppade jag men idag blir det nya tag. 100% plugg, träning och en återtagning av mitt liv. Inga gräl med ditten eller datten utan fokus på mig och min sista tid här i Karlstad. Det ska vara kul att vara Annarki.

Fick för övrigt en säng i huvet igår och har nu en skitstor koagulering eller nåt på hela vänstersidan av skallen. Svor en lång ramsa. Trodde först att jag dog men eftersom jag ser solsken så kan jag väl inte vara i helvetet riktigt än. Ont gör det i alla fall.

Dags att påbörja onsdagen den 22 april.


When I ruled the world

Tom

Jag orkar inte. Ibland blir jag bara så jävla trött. Det ska alltid finnas en förbannad baksida på allting man försöker göra bra och jag visste att även detta skulle bita mig i arslet. Dra åt helvete.

I ♥ Teknik

Men alltså tänk vad tekniken går framåt ändå! Jag föddes på den tiden då varken datorer eller mobiltelefoni existerade; vi visste inte vad Internet var eller bredband eller SMS eller WAP. Och nej, det var inte på Stenåldern. Jag är faktiskt inte lastgammal än, utan det är snarare så att tekniken är sjukt ung men den växer snabbare än en tonåring på anabola. För bara några år sedan hade vi vanliga människor inte en aning om att vi idag skulle sitta och softa på tåg med laptops i våra knän och fungerande internetuppkopplingar. Men det är precis vad jag gör just nu. Helt plötsligt är det inte ens jobbigt att resa längre.

I ♥ Teknik

Techno kid


Borta bra men hemma bäst?

Vet inte riktigt vad som är vad just nu men i morgon drar jag i vilket fall som helst tillbaks till Karlstad igen. Och med det finns det bara ett ord jag vill säga: SKÖNT!

Spotify

Nu har även jag joinat Spotify-träsket och jag måste säga som alla andra: "Herregud va bra det är!"
Jag har letat länge efter en invite och hamnade till sist på
den här länken där man får en gratis invite per IP-adress. Testa själva, det är hur bra som helst ju!

Alla skall ha rätt till sin egen kropp

Jag blir mörkrädd av att lyssna på Mikael Hammarstrands förslag om att det skall vara straffbart att skriva ut p-piller till unga tjejer under 15 år. Orsaken till förslaget är att han anser att det skulle främja att unga kvinnor utnyttjas sexuellt; att sälja p-piller till dessa tjejer skulle alltså vara medhjälp till våldtäkt. Mikael Hammarstrand kan omöjligt ha koll på läget och jag blir så förbannad av att höra att en auktoritär människa går med skygglappar och utan perspektiv.

Vad händer med alla de tjejer som faktiskt väljer att ha sex när de är fjorton år gamla? Ska de inte ha rätt att skydda sig själva? Ta ansvar för sina kroppar. Och om denna lagen skulle gå igenom, vart ska vi då dra gränsen; borde man då också förbjuda kondomer och andra preventivmedel för alla ungdomar innan de är byxmyndiga? Vi har redan idag problem med sexuellt överförbara sjukdomar och ungdomsgraviditeter. Tror Mikael Hammarstrand på allvar att problemen med aborter bland unga tjejer skulle reduceras i och med denna lagen? Tror han att unga tjejer inte längre skulle utnyttjas sexuellt eftersom det är förbjudet för dem att skydda sig? Vem fan skulle bry sig om det när äcklen är kåta och har chansen till lite lammkött?!

Jag kan tycka att det inte är bra för icke färdigutvecklade tjejer att proppa i sig de hormoner som p-piller och minipiller innehåller. Men detta betyder inte att det skall förbjudas. Undervisa istället unga tjejer om vad p-piller är för någonting och lär alla ungdomar att p-piller endast verkar mot oönskade graviditeter. Låt dem veta att kondomer är det enda som skyddar mot sjukdomar, och ge ut gratis kondomer i större omsträckning än vad som finns idag.

Unga människor har sex. Det går inte att komma ifrån. Och istället för att föra fram lagar och regler som påvisar att sex skulle vara någonting dåligt, borde man bejaka sexualiteten och för en öppen diskussion om hur sex fungerar och vilka känslor som borde finnas med när man älskar. Skapa en medvetenhet bland ungdomarna. På så vis tror jag att vi kan förhindra både att vilsna tjejer (och även killar för den delen) blir utnyttjade, och dessutom kan vi motverka att könssjukdomar sprids.

Idag säger vi grattis till...


...min vackra syster Zandrich som fyller 30 idag! Tant.

Undrar vad som skulle hända om jag öppnar kabindörren?

Tvångstankar. När man till exempel står på tåget eller tunnelbaneperrongen och tåget kommer, och man undrar hur det skulle bli om jag hoppar framför. Skulle jag dö? Skulle jag bli invalid? Vilken kroppsdel skulle ryka? Eller skulle jag kanske lyckas kravla mig åt sidan och kara mig helskinnad? Eller när man kör bil och tänker, undrar vad som skulle hända om jag kör av med bilen från vägen, precis här och nu? En volt? Flera volter? Brinnande bil? Kanske blir det bara stopp och en rykande motor.

Är det bara jag som tänker så?

Missförstå mig rätt. Jag skulle aldrig någonsin göra det. Det är nog snarare den där olösta frågan som man aldrig kan få svar på såvida det inte händer. Det är ödet som fascinerar. Vad-skulle-egentligen-hända?

Det här
 är skräckernas skräck. Har tänkt så många gånger hur läskigt det skulle vara om det skulle ske. Och så händer det. Tänk, tänk vilket obehag och vilken panik man måste känna när någon öppnar dörren på 7000 meters höjd och väljer att hoppa. Och tänk, tänk om någon står på marken och ser honom krascha.

The future's so fuckin' bright I have to wear shades


Väder för Alingsås, Sverige
10 °C Aktuellt: Klart
Vind: S - 15 km/h
Luftfuktighet: 42 % tors
Klart
15 °C | 2 °C

Finansministerns bästa råd

Anders Borg talade i morse till svenskarna angående vårbudgeten och gav sina bästa råd till folket: "Fortsätt söka jobb och vänd inte på dygnet!"

Lätt för honom att säga, som har sitt på det torra och som förmodligen inte behöver grubbla sig sömnlös på nätterna.

Lite ordning är det på mig trots allt

Idag har jag gjort det första steget i min hemlis. Bra va?! Nu är det bara ungefär 2000 steg kvar, sedan får ni veta vad det handlar om.

För övrigt ränner jag inte på många knop just nu. Var och fikade med Broberg här i caféstaden Alingsås och därefter kom Systerson och hälsade på. Har försökt mig på att sammanfatta ett antal intervjuer men det gick ju sådär, och jag tror att min lärare från och med idag har tappat all respekt för mig... om han nu hade någon för mig från början. Det värsta är att jag har en sjuk respekt för honom som person, men bara inte för hans arbete. Hm, aja.

Och nu sitter jag här igen. Trilskas åter igen med den oändliga historien. C-uppsatsen alltså. Fuck me gently with a chainsaw. Men det är en månad kvar och sedan är det over for good. Det ger mig energi att överleva pappersbergen och bokstaplarna, all research och krångliga akademiska termer. Om en månad ska jag leva livet.

Perspektiv, människor... perspektiiiiv!

Tänkte förresten på en sak. Det är lustigt att det inte känns som ett avstånd mellan Charli och mig nu när hon kommer att bo i Oslo och jag i Karlstad. Och varför skulle det kännas som att vi har långt ifrån varandra? Det är ju bara typ fyra timmar och tvåhundra kronor mellan oss. Under fyra timmar och tvåhundra kronor kan man se på två hyrfilmer och äta lite godis. Intressant är då, att människor som bor ungefär fem minuter ifrån mig, som kallar sig själva för mina vänner, knappt har synts till under de fyra månader som jag nu har bott i Karlstad. Ibland får jag meddelanden av dem som säger "jag saknar dig" eller "vi borde ses snart", men ingenting händer. Och jo, tro mig, jag har försökt.

Varför är det så då?

Jag kan se två orsaker. Antingen så är personerna i fråga väldigt narrow minded och lata och tycker att Karlstad är en stor stad och världen massiv, och att det är för långt att gå. Eller så ligger jag inte särskilt högt på prioriteringslistan. Jo, jag har svårt att fatta det själv för jag är ju skittrevlig, men dessvärre tror jag att det sista alternativet är mest troligt. Åtminstone vill jag hoppas det, för annars tycker jag synd om människorna som aldrig vågar pallra sig hemifrån.

Ja, och nu nämner jag ju inga namn utan den som tar åt sig får skylla sig själv.

Charli

Charli och jag träffades när vi bodde i Ayia Napa, Cypern. Jag var hennes "personalchef" och ända sedan jag så fint anställde henne på min bar vi varit oskiljbara. Eftersom vi bor på två vitt skilda platser på världskartan ses vi sällan. Men nu - nu äntligen - flyttar hon hem ifrån Australien och till Oslo igen. Yey!Turistens klagan

Man säger att kunden alltid har rätt men när det kommer till turister så kan det omöjligt vara så. Se här så förstår ni vad jag menar...


Påsk

Visst är det intressant att vi firar påsk, även fast vi inte är särskilt religiösa? Men det handlar ju mer om tradition än någonting annat. Och på Klinten, där är det tradition kan jag lova. Påskägg, äggmålning, köttbullar och mammas räksallad. Hela huset är gult och i takt med att solen sken hela helgen firade vi inte endast påsken, utan även att våren är här! Jag satt ute och solade min vinterbleka kropp och lyckades få till en ganska schysst bränna. På påskafton umgicks jag med Zandrich och gänget och råkade hamna på en krog i Lerum. Otippat. Ganska ovärt. Men sällskapet var trevligt.

Idag är det måndag och påsken är över. Jag har väldigt mycket arbete att göra; två stora uppsatser att skriva och mycket plock och pill inför min hemlis som snart kanske kommer att avslöjas. Försöker att ta det coolt; inte stressa upp mig trots att jag vet att jag har mer att göra än vad jag egentligen klarar av. Ska även försöka hinna med att träffa så många vänner som möjligt nu när jag är hemma i Texas. Varför går tiden alltid så fort när man inte vill det, och så långsamt när man vill att den ska gå fort?


Den som viskar han ljuger...

Jag bär omkring på en stor hemlis. Den är jättestor och jag vill verkligen berätta för hela världen. Men det kan jag inte. Inte nu. Jag måste vänta. Det är ingen idé att spekulera. Och nej, jag är inte gravid.

David Guetta

Fick precis se att David Guetta kommer att spela på Trädgårn i Göteborg. Det är sällan det anordnas stora events med framstående artister som Guetta i Götet så man måste ju ta tillfället i akt. Jag antar att Guetta nu har blivit tillräckligt kommersiell för att de svenska bratsen skall gå, till min förtvivelse. Guettas publik var bättre när han inte spelades på NRJ. Dock får man bortse från de högklackade Brittabertorna och stampa ännu hårdare så de inte ens får chansen att stå längst fram och findansa. För där ska jag stå med mina gympadojjor. Ni vet vart ni hittar mig den 2 maj.


Han är King!

Potatisstaden

Snart kommer påsken och jag ska därför åka hem till mammsen ett tag. Göra Potatisstaden osäker. Ska vara borta härifrån i hela två veckor. Miljöombyte. Ska bli najs. Ni som känner mig vet att jag lätt blir rastlös om jag stannar på en plats för länge. Därför blir det nog kanske även en sväng ner till Malmö och många vistelser i Göteborg.

Förra året vid påsk var jag i North Carolina. Firade ingenting. Därför får det bli dubbelt upp i år; ska äta dubbelt så många målade ägg, godis, köttbullar och sill. Dessutom blir det ingen träning på hela tiden. Beach 2009 försvann helt plötsligt där borta i horisonten igen men det löser sig. Carpe Diem och Glad Påsk!


Jag vill ha en sån här!


Pygmy goats are waaay cooler than dogs!


På våren ska man inte ha grått

Jag har tvättat i över 10 år och vet hur man ska sortera för att det ska gå bra. Förutom idag. Körde min nya, vita känner-mig-snyggast-i-stan-top som jag köpte på mitt och Jourdans shopping-spree i Charlotte, tillsammans med ett stort lass kolsvarta kläder. Behöver jag ens säga vad resultatet blev?

Irriterad!

Sydöstra USA

För några veckor sedan vad Drogen och jag ute på vägarna i USA. Det hela började med att Drogen plockade upp mig på flygplatsen i Raleigh, North Carolina. Vi började genast köra söderut, till Savannah i Georgia - en otroligt vacker stad som är rankad att vara en av de mest romantiska i USA. Det märktes; nästan alla promenerade omkring i par. I Savannah överraskade Drogen mig med en natt på the Stephen Williams House och en tokromantisk middag med levande ljus, skönsång och specialdesignad dessert, only for me.


Dagen därpå stack vi helt spontant till Orlando, Florida. Söta Mandi jobbar på Disney World och gav oss en gratis tour. Åkte berg-och-dalbanor och tittade på Disneyparaden vid sagoslottet. På kvällen gick vi ut och dansade trance till svetten lackade. Äntligen, det var längesedan!

Vi fortsatte att inte planera våra destinationer och hamnade i utkanten av Tampa, rättare sagt i Indian Rocks Beach, så långt västerut man kan komma i Florida. Vi solade på en vit sandstrand som var tom på turister och badade i Mexikanska golfen. Därefter reste vi till Everglades National Park; såg livs levande och tokvilda alligatorer på nära håll. Såg också vilda sköldpaddor. Vi tältade i parken.

 

Nästa morgon reste vi vidare till Miami, senare till Ft. Lauderdale där vi slappade på stranden igen. Mer solsken, mer sand mellan tårna! Vi avrundade vår Florida-tripp med att besöka Panama City i norr.

Efter fem dagar lämnade vi soliga Florida och reste genom Alabama och Mississippi för att komma fram till Louisiana och New Orleans. Coolare stad får man ju leta efter... Så sjukt mycket kultur, trevliga människor, jazz, god mat och vacker arkitektur. För att inte tala om utelivet. Herregud, folk älskar att festa i New Orleans!

Till sist begav vi oss hemåt; reste via ett regnigt Atlanta i Georgia för att slutligen landa i Boone, North Carolina igen. Där stannade jag i 10 dagar och hade mycket romantik, skoj, fiskade, firade St. Patricks Day, festade ännu mer, pluggade lite och hade det fantastiskt bra med min vackra pojkvän. Jag saknar redan ihjäl mig efter USA och Drogen och det lär dröja ett bra tag innan jag kan återvända.

Detta var förresten den korta versionen av resan.

Vet för övrigt inte varför det inte går att förstora bilderna. Det är jättedumt.


Thåström

Helgen som var började inte bara tidigt utan den fylldes också av massa skoj. Kakan fyllde år vilket började firas redan i torsdags. Det kändes superkul att vara tillbaka i Karlstad och umgås med mina söta grannar igen och vi hamnade sedvanligt på Glada Ankan där jag firade Kakans födelsedag mest av alla. Det fick jag sota för på fredagen då jag missade både träning och tentaplugg. Tillbringade åtminstone kvällen i gott sällskap, feelgood-film och med en bunke marängsviss som delades mellan oss.

Lördagen kom och vi gick på Thåströmkonsert. Har nu fått det bekräftat att Thåström, trots sin högre ålder, är både het och... het. Och så kan han givetvis sjunga grymt bra! Senare på kvällen blev det åter igen utgång till Ankan. Jag har inte trivts såhär bra i Karlstad på länge och det känns nästan tråkigt att jag snart flyttar härifrån till destination:okänd. Ska försöka att bli vuxen om några månader och lämna studentlivet bakom mig en gång för alla. Kakan och jag konstaterade att vi därför måste se till att njuta till fullo av de sista månaderna. Och det ska jag göra. Carpe Diem.

The return of the Annarki

Jag höll mig borta i två månader ungefär men det har på något vis känts som en evighet. Trots att jag i slutet av förra bloggsessionen bara blev stressad över att skriva så har jag nu blivit påmind om hur bra det faktiskt kan vara att skriva av sig ibland. Så nu är jag här igen!

En nyare Annarki. Det var ju inte så längesedan ni hörde av mig, men välkomna åter.