Fredagsskolk

Igar var det torsdag vilket innebar en smygstart infor helgen. Drogen, Kt, Saxen och jag gick till Macados och at nachotallrik med sjukt mycket ost och peperoni, och till det drack vi typ... en kanna ol var. herregud! Kt och jag skvallrade for personalen pa stallet och sa att det var Saxens 23-arsdag, vilket det inte alls var, men darefter fick han stalla sig upp pa stolen medan alla sjong Happy Birthday for honom. Sedan fick han glass. Det var hur kul som helst, killen har inte sin fodelsedag forran i Juni. Vi bestamde att nagon av oss alltid ska fylla ar varje gang vi gar ut.

Idag ar jag trott, har fredagsskolkat och tanker pa alla masten..:
Plugga
Tvatta
Vakna
Stada
Plugga
Baka
Plugga
Ga pa mote
Plugga
Plugga
och
Plugga.
En vecka kvar till Los Angeles och Mexico!

Prioriteringar

Kollar pa Aftonbladets hemsida. Aftonbladet, som for ovrigt inte ar direkt kanda for att vara den mest seriosa nyhetssidan i varlden, men den ar ju liksom underhallande. Och livet ar ju sa himla allvarligt anda, sa varfor egentligen bry sig om trakigheter? Och det verkar ju aven Aftonbladet ocksa tycka, for pa deras hemsida far man leta ihjal sig for att komma bort ifran alla hockeynyheter... Visst kan hockey vara intressant, men det loser liksom inte varldens bekymmer, eller..? Langre ned pa sidan maste jag scrolla ned igen. Da handlar det namligen om Let's Dance och om vad Mat-Tina tycker ar sexigt. Shit pommfrit! Det har jag alltid viljat veta..!! Jag bladdrar vidare. Schlager-Pirelli. Annu langre ned pa sidan finner jag mer nyheter. Denna gangen om den nya Idol-juryn. Herregud, hur ska det har nu ga nar vi byter ut den Kishti mot den dar blonda.. kan det verkligen bli bra?! och vem ar hon forresten?! Jag bladdrar annu langre ned. I den hogra kolumnen hittar jag en liten notis om att det just nu finns 900,000 foraldrarlosa irakiska barn i varlden. Men jag menar, vem orkar bry sig om dem nar det ar bade sport och musikunderhallning pa TV i helgen. Aftonbladet ar verkligen underhallande. Varfor inte skratta lite till, jag ar saker pa att de Irakiska barnen gor detsamma... "hahaha!"

Inte undra pa att allting gar at helvete for oss nar vara prioriteringar ar alldeles snedvridna. Lycka till med TV-underhallningen. Och forresten bye bye Aftonbladet, nu har till och med jag fatt nog av er crap!

Tog ett litet test...

DJ Tiesto
YOU ARE THE BEAST FROM THE EAST, the Best DJ in the world. You have been Number 1 for almost your whole career, despite allready making so many hit songs you still manage to make world hit songs time and time again. You even got nominated for a grammy, which you should have won. But what does America know about Trance music rite? Nothing. But you have recently been losing votes on whos number 1, but to many you will ALLWAYS be number1 EVEN after your Death. You Make pretty much any kind of trance song that is possible to make and you make everyone sound awesome!!! Your favorite song is "HIDE AND SEEK" here is a youtube video of it.


Check pa dem!

Antropologitenta
Mexicoarbete, historiadel
Gender, Class, Race - arbete
Intervjuer *check*
Antropologiarbete (dodsstraff)
Intercultural Communication-tenta  *check!*
Population & Globalization-tenta
Race-class-tenta
Muntlig redovisning i Population-klassen
Feministforedrag

Buksvagrar vs. Facehookers

Jaha ja, nu har Skracken addat mig som van pa Facebook. Tror hon att jag vill vara kompis med henne? Det stor mig att hon tror att jag inte vet nagonting, men jag vet!!! Och Jaaaaaa, alla ni som tycker att jag ar alldeles for svartsjuk nu och tycker att jag borde ta det coolt eftersom hon faktiskt vill vara min van, jag veeeeeeeeeeeeeeeeeet, och det som var mellan dem hande laaangt innan han visste att jag ens existerade, men jag kan val anda fa stora mig pa det?! Hon har sett honom naken, TVA ganger! Baaaahh! HON som ser sa forbannat oskyldig och gullipluttig ut, HON har syndat tillsammans med MIN MIN MIN alskling! Dessutom ar hon typ... tolv ar gammal. Och sot. Jag hatar allting som ar sott.

Det stor mig att se henne. Det stor mig annu mer att hon inte ar nagon bitch utan en javligt trevlig person. Det stor mig att hon ska prata med mig varje gang vi ses och att hon inte verkar bry sig ett piss om vad hon och Min Pojkvan gjorde for 1,5 ar sedan. Det stor mig att hon ska finnas omkring oss, att hon inte har nagra rynkor och att hon vill vara min van. Det stor mig att jag stor mig sa forbannat mycket!!!

Hon har ett brett ansikte.

Jag accepterade hennes forfragan men det innebar inte att hon ar en van i det verkliga livet. Nej, det ar jag vill inte vara hennes buksvager. Inte ens pa Facebook. Hon ar en Facehooker!

Galenskaper

Helgen som gick var skitgrym! Jag halsade pa hos Brorsan i Greensboro som flyttar till Mexico pa fredag. Vi var ute och shoppade och jag fick antligen kopt mig ett par svarta converse!! (200:- ar ju ett bra pris). Hade ocksa ett litet mote med Miss Clinique. En 69-arig dam som inte sag ut att vara en dag over 49. Hon sminkade och kladdade och piffade mig tills min hy var flawless. Kopte givetvis en Clinique ansiktskram och fick nagra personal tips. Numera tvattar, skrubbar och smorjer jag mitt ansikte varje morgon och kvall, och allt med - Clinique saklart..!!
Aja, nog om det...

Senare bestallde vi kinamat, drack ol och stack ut pa krogen, darefter klubben. Skitnajs. Dansade till den dar booty-shakin' musiken igen... Vi avslutade kvallen hemma hos Mr. Bong. Drack mer ol. Holl i en albinoboa. Japps, you heard me. En orm! Numera gillar jag ormar.

  
1. Marina, Brorsan o jag
2. Dansar lite med drogen ocksa
3. Japp. Har ar bildbeviset!!

Lordagen.. Drogen och jag stack hem igen. Sjong allsang och spelade kladpoker i bilen. Val framme vid rodljusen i Boone hade han lyckats strippa av mig alla mina klader. Stressigt.

     Senare stack vi pa Halloweenfest men efter att polisen brot festen, drog vi till Blowing Rock istallet. Det var Jimmy's fodelsedag vilket vi firade ganska fett bra. Det slutade med att vissa av oss moonade fran bilen, red antika hastvagnar, trillade och skrattade tills vi kissade pa oss. Yihaa..!

   
1. No, Andrew is not trying to buy me...
2. Ser ni kisseflacken?! (tihi)
3. Full-mooning
4. Hast o karra...

Hallelujah!

Antligen har det oppnat en klubb har i smastaden. Yeez, givetvis var jag dar igar och skakade rumpa tillsammans med Kreativa L. Det var ju ingen Sensation-White-kvalitet pa festen direkt, men det var en lang ko in och myyycket booty-shakin' som frammanade den dar typiska skrev-mot-rumpa-dansen som alla amerikaner verkar alska. Bah, jag fattar inte riktigt grejen. Man dansar val for att det ar skoj, och det kan omojligt vara sadar fantastiskt kul att ha en kat snubbe tuppjuckandes mot en. Det ar inte heller sa att folk gar hem tillsammans efterat. Kvallen avslutades med en fantastiskt fascinerande catfight mellan tva svarta bitches. Pa allvar. Det ar inte mina ord, det ar vad de kallade varandra. Lyset slogs pa och musiken dog ut. Har flog, naglar kloste och illroda kommentarer skot blixtar i luften. Det var hur kul som helst! Pa tal om Sensation White sa haller Trance Energy pa just nu. Jag hatar alla som ar dar bara for att jag ar sa himla avundsjuk.

The American Dream

En san har maste jag ju bara skaffa*


Tack, Therror! :)

Checklista fore Springbreak

Antropologitenta
Mexicoarbete, historiadel
Gender-class-quiz
Gender, Class, Race - arbete
Intervjuer
Antropologiarbete (dodsstraff)
Intercultural Communication-tenta
Population & Globalization-tenta
Race-class-tenta
Muntlig redovisning i Population-klassen

...ska aldrig mer klaga over att jag har mycket att gora i den svenska skolan.



Spionsatelliten

USA igen. De-kan-aldrig-sluta-skjuta!!! Nu sker det igen, men den har gangen handlar det enligt dem sjalva inte om nagra vansinnesdad. Den har gangen sker det inte ens pa jorden utan uppe i rymden. Det var nagra ar sedan som de skot upp sin spionsatellit, stor som en buss, och nu har de tydligen forlorat kontrollen over den. De sager att den innehaller hemlig information och givetvis.. gift. Den haller pa att stortar mot jorden och den maste vack.

    Men ar det verkligen sa som laget ligger? Kanske ovar de bara infor vad som komma skall. Kanske vantar annu en attack fran nagot av jordens (eller kanske rymdens) alla horn. Vet de kanske nagonting som vi vanliga manniskor inte vet? Jag antar att vi far vanta och se vad som hander. Jag befinner mig i sadana fall pa fel sida av jorden just nu.

Aztekerna forutspadde jordens undergang ar 2012 och an sa lange sa verkar det ju som att det lutar at det hallet. Armageddon, here we come, tja!

I'm not dead yet anyway..

Annu en skottlossning pa en skola, denna gangen i USA igen. Det ar sjukt laskigt att tanka pa och det kanske ar darfor sa fa manniskor gor det. Risken att det hander ar storre i det har landet an nagon annanstans. Har ar det namligen grymt enkelt att skaffa sig ett vapen och om man mot formodan inte far lov att kopa, kan man ju alltid vanda sig till den svarta marknaden.

Jag kanner folk som har vapen, inte for att de ar psykopater utan helt enkelt for att skydda sig sjalva. Sist jag sag ett vapen stod det lutat mot vaggen precis innanfor entredorren hemma hos en kompis foraldrar. Ett stort gevar. Hade jag varit psykopat, skulle jag kanske tagit upp det och borjat skjuta hej vilt omkring mig. Eller sa kanske jag hade sparat det for att dagen efter ga till skolan och skjuta nagra klasskamrater.

Skrammande nog sa ar det manga av USA's medborgare som inte verkar se forhallandet mellan valdet och tillgangligheten pa vapen i det har landet. "Det ska vara varje medborgares ratt att skydda sig." Jag har dock inte riktigt forstatt hur jag eller mina vanner kan skydda oss i skolan, men det verkar ju som att skolledningen har gjort vad de kan for att fa oss elever att kanna oss trygga pa campus, for visst kanner man sig trygg nar man mots av den har skylten vid skolans entre varje morgon...


image69



Cocktail Party

Det ar ganska sallan som man har mojlighet att kla upp sig har i Boone. Den har lilla halan ar en riktig southern village dar de flesta gar i jeans och munktroja, oavsett vilken dag i veckan eller vilken tid pa dygnet. Sjalv sa vagrar jag, men jag har liksom anda anpassat mig en aning. Har till exempel aldrig pa mig min paljettkjol pa en fest; i sadana fall skulle manniskor har nog undra vad det ar for wannabe prostitute som katten har dragit in... ungefar.

Darfor blev jag sa himlans glad i fredags nar jag fick hora att det var en kille som hade cocktail party i hans kallare. Dagen var rakt igenom alldeles stralande bra: Skola i femtio minuter, darefter gick Drogen, Neggin, Kreativa L, Kt och jag till Earthfare pa vin- och chokladprovning. Har ni nagonsin provat chilichoklad? Mums!

Senare gick vi alla, forutom Neggin (eftersom hon ar varldens trakigaste roommate!) hem till Drogen. Han lagade en grym middag till oss tjejer medan vi gjorde oss iordning. (Ar inte det en grym pojkvan or what?!) Vi stack till festen, och givetvis var inga sa snygga som vi var, hehehe.. Kt och jag spelade Beerpong halva kvallen - vann alla ganger!! Hade en allmant najs kvall. Karlek och lycka. Dessutom skont att hanga med tjejer for en gangs skull.


Trott

Fy FAAAAAAAAAAAAAN va trott jag ar nu!!
Har pluggat HEEEEEEEEEELA DAN:
Etnografi,
Kulturella relationer
Mexicos historia,
Maya,
Aztek,
Dansande skelett
och Curriculum Vitae
De retar mina roda, torra ogon
och konstiga antropologiska begrepp
surrar i mitt huvud...


.....snark

Alla hjartans dag

Snart ar det alla hjartans dag igen. En av de mest kommersiella dagarna pa kalenderaret. Butikerna ar pyntade med chokladhjartan, nallebjornar och tips pa hur man ska kunna mysa till det ordentligt pa den stora karleksdagen. Jag tror inte riktigt att herr Valentin himself kopte ryschpysch till hans stora karlek nagon gang pa 200-talet. Da var det akta. Idag ar Valentin bara en myt och handel forsoker gora allt for att halla kvar den myten eftersom de tjanar sa mycket pengar pa den. Eller forresten, hur manga vet egentligen varfor vi firar Valentines day?

Varfor maste man ha en speciell dag for att visa karlek och uppskattning? Kan man inte gora det varje dag? Nagra roda rosor bara for att min pojkvan "maste" ge bort nagonting den 14e februari, gor i alla fall inte mig lyckligare. Daremot om jag far en en middag lagad av karlek och omtanke, eller en extra kyss i nacken en vanlig tisdag, kanner jag mig speciell och uppskattad. Men trots att  min Romeo ar bra pa att gora var vardag speciell, maste jag anda medge att jag ar aningen nyfiken pa vad han kommer hitta pa for mig den 14e februari...

Amerikanska skolan

Jag har alltid tyckt att den svenska skolan ar valdigt bra. Att det ar bra med fri skola for alla, att alla liksom far chansen att studera om de vill. Dessutom har jag fatt for mig att den svenska skolan skapar en utomordentligt bra grund att sta pa for framtida arbete. Jag har aven pa nagot vis inbillat mig att den amerikanska skolan skulle vara sa mycket samre. Det ar ju vad jag alltid hort.

Jag hade fel. Den amerikanska skolan ar formad efter elevernas onskemal, den ar valdigt individuell men samtidigt upplagt pa ett sadant vis att den motiverar eleverna. Den staller krav pa sina elever, satter skolan i centrum av deras liv. Den amerikanska skolan visar att det ar kul att plugga, och den har aven krav pa lararna. Skoter de inte sitt jobb, sa far man inte jobba kvar, och aven har kan eleverna vara med och paverka lararens framtid.
 
"The american dream", att jobba hart for att na sina mal, ar ett kant begrepp har. Man formar sitt eget liv och genom utbildning bygger man upp sin framtid. Om du i framtiden inte har rad att betala din insurance, far du skylla dig sjalv - da har du inte slitit tillrackligt hart... Japp, det later hart, men det satter ocksa press pa eleverna att de ska plugga hart.

I skolan ar det obligatoriskt att befinna sig pa lektionerna. Missar du tva lektioner, paverkar det ditt betyg i kursen. Du laser flera amnen, minst fyra, parallellt med varandra vilket innebar att du har lektioner flera timmar varje dag. Ibland blir man overraskad med oforberedda prov, detta innebar att du maste lasa de bocker som star i kursplanen (sjalv har jag ungefar 15 bocker att lasa just nu). Laxor i alla amnen, varje dag... Nar det kommer till midterm exams, har du salstenta pa ungefar en halv kurs. Under finals ar det tenta pa hela terminen, alla bocker och lektioner. Det ar alltsa valdigt viktigt att hanga med pa lektionerna. Pa tal om det sa maste du vara aktiv pa lektionerna, stalla och svara pa fragor och fora diskussioner. Detta paverkar namligen 10-15 procent av ditt slutbetyg.

I Sverige... ja, i Sverige... jag hade i alla fall inga obligatoriska lektioner, hade fa lektioner, ointresserade larare och kursmaterial som jag knappt laste. Trots det fick jag bra betyg. Har i USA kommer det nog inte ga lika bra for mig, jag ar liksom inte van. Men jag kommer att atervanda till Sverige med mer kunskap och kott pa benen och det ar jag glad for. Jag ska aldrig mer underskatta det amerikanska skolsystemet, that's for sure.

Vin- och chokladprovning

Valkant ar ju att Annarki alskar vin och choklad och till min lycka sa ar det bade vin- och chokladprovning som galler ikvall. Inte nog med att det kommer att bjudas pa vin och choklad fran alla varldens horn, dessutom ar allting ekologiskt sa det kan ju bli intressant. Det kanns liksom mer halsosamt. Halsa, det ar nagonting man inte riktigt kan finna sa latt har i det stora landet, speciellt inte i matvagar. Ett eller fyra ekologiska glas med vin och ekologisk choklad kan ju inte vara annat an bra for bade sjalen och hjartat... eller hur?

Semmeldagen

Idag ar det semmeldagen och givetvis maste det firas aven ifran USA. Sa jag ska baka semlor som jag ska bjuda mina amerikanska vanner pa. Drogen at semlor forra aret i Sverige och han gillade dem inte. Hoppas dock att mina kommer att smaka bra aven for andra, annars blir jag ju tvungen att ata dem sjalv och det skulle ju vara trakigt...

image63

Fettisdagen - fettsodagen -dagen jag blev fet
, here I come!

I LOVE NY

New York ar en stad med ett invanartal pa ungefar 9 miljoner i stadens centrala delar. Det ar lika manga som hela Sveriges befolkning. Det ar en stor stad, en cool stad. Mycket som hander...

Jag kom till mitt hostel i New York i fredags, forvantansfull och lagom trott efter flygforseningar och en spannande tunnelbaneresa i Harlem. (Jag var den enda vita manniskan pa hela tunnelbanan, det var skitcoolt att kanna sig som en minoritet!) Nar jag skulle checka in fick jag beskedet att Maria inte kunde komma pa grund av flygstrul. Skit. Jag gick ut och at, ensam och en aning besviken pa situationen. Det sporegnade ute. Atervande till mitt hostel. Funderade pa att dricka upp mitt vin som jag tidigare inhandlat for att sedan dacka men det skulle faktiskt vara en valdigt dalig ide och dessutom en valdigt osund grej att gora. Istallet gick jag och knackade pa granntjejernas dorr och fragade om jag kunde joina dem. Det fick jag. De tre tjejerna var norskor som bor i Polen och vi stack tillsammans ut pa Lotus i Meatpacking district. Superskoj! Och brudarna var stencoola! (Vanligtvis tycker jag att det ar totalt ointressant att umgas med skandinaver nar jag befinner mig utomlands, men jag har nog angrat mig...)


Dagen darpa gick vi ut och at, bakispasta. Darefter kom Maria. Antligen! Vi hade en skon promenad i Central Park innan vi atervande till vart hostel. Fest igen tillsammans med norskorna. Ut igen. Ater igen taxi till Meatpacking district. Partaay..! Meatpacking district heter ju sa just av den anledningen att man packade kott i det omradet innan. Det gor man inte langre. I alla fall inte kott fran boskap. Verkade dock som att manga ville packa varat kott... hm. Efter klubben var det efterfest pa en restaurang som hade en kvinnlig DJ som spelade cool clubmusk och salsa. New York-feeling!!

Plotsligt var det sondag och vi stack ut och shoppade lite. Blev inte kopt sa mycket. Tillbaka till flygplatsen och akte hem till NC igen. Den har resan har varit underbar: jag fick traffat min Maria, och jag har dessutom insett att jag kan forma en bra resa utan att egentligen luta mig mot nagon annan. Reslusten i mig har vackts ytterligare och jag ser fram emot framtida resor. Klarar jag en megacity som New York, sa ska jag val klara det mesta.