Alingsås

Jag var i mina gamla hemtrakter i helgen. Hälsade på hemma i Alingsås. Åt mammas mat, shoppade loss på Ullared, festade loss på stadshotellet med mina fantastiska vänner, drack kaffe med pappa, träffade syster och systerson och var på skönhetssalongsinvigning. Precis så det ska vara när man är hemma igen.

     

Saknad

image8

I-landsproblem

Damn it! Drogen har rest till sina föräldrar för att fira Thanksgiving. Han kommer tillbaka på lördag men då är jag hemma hos mina föräldrar och hälsar på och kommer tillbaka hit på måndag. Det är egentligen sjukt; vi bor på två olika kontinenter men pratar varje dag, hela tiden, och det faktum att han reser från en stad till en annan inom hans hemregion gör att det känns tuffare än någonsin, tuffare än att jag är i Sverige och han är i USA. Det handlar om nästan en vecka som vi inte kommer kunna prata med varandra. Ingen av oss kommer nämligen att ha Internet hos våra föräldrar. Det är egentligen fantastiskt vilken lyx vi lever i. Förr växlade man brev.

Usch, vilket I-landsproblem!

Dagens outfit-brudar

Jag har funderat lite på det där med alla brudar, främst småtjejer, som håller på och bloggar om kläder och smink. De så kallade dagens outfit-brudarna. De flesta är ju skolungdomar mellan 14 och 18 år gamla och tycker att snygga klänningar, halsband och smink är det roligaste som finns i hela världen. Det tyckte jag också när jag var i den åldern, jag tycker fortfarande att det är skoj. Förr gick jag till Lindex och KappAhl, möjligtvis JC om jag hade fått lite extra pengar av mamma. Tack och lov var jag ganska liten till växten, så jag kunde gå till "Rabbit" och handla istället för JC. Det blev lite billigare då och det gjorde att studiebidraget räckte lite längre. Det som fascinerar mig med dagens klädintresserade kids, är att de inte alls går till medelsvenssonbutikerna, utan beställer gärna kläder från utlandet, de shoppar på Cavalli för H&M, Canada Goose och de köper smink på Face. Men jag undrar, vart får de pengarna ifrån?! Hur har de råd att shoppa det nyaste nya hela tiden? Jobbar de vid sidan om gymnasiet? Eller får de pengar av mamma och pappa kanske? Så ni alla dagens outfit-brudar, kan ni hjälpa mig? Jag är konfunderad...

Som man bäddar får man ligga

Vi kan prata om "turistmord" igen. Bulgariska krogvakter och Calle Jonsson. Killen som reste till Kos på semester och som sedan blev anklagad för mordförsök på en grekisk man. Det faktum att snubben är en grekisk lokalbo, medför självklart problem för Calle eftersom de liksom.. håller samman mot en turist, och det faktum att vittnena har ändrat sig under processens gång visar ju faktiskt på att det ligger en hund begraven. Det är synd om Calle, man påstår att han har blivit oskyldigt anklagad i sex år nu, att han är totalt oskyldig.

Om det så skulle vara fallet kan man också ifrågasätta hur grekens blod finns på Calles tröja? Jag vet faktiskt inte Calles förklaring till det, någon som kan fylla in? Jag tycker inte särskilt synd om Calle. Inte heller tycker jag synd om den svenska turisten som blev ihjälslagen i Bulgarien i somras. Givetvis är jag emot våld och allt vad det innebär, och jag ursäktar inte bulgarens handlande. Men jag undrar ändå hur man tänker när man går in i ett slagsmål alls, och särskilt när man som kaxig svensk går upp till bulgariska krogvakter eller lokalbor på Kos och ska bråka. Vem tror man att man är? Är ledsen om jag låter hård, men som man bäddar får man ligga. Faktiskt.

Skolmassaker efter skolmassaker efter sk...

Nu hände det nästan igen. Två tyska killar som skulle storma en skola och skjuta ihjäl elever och lärare. De hade listor på vilka som skulle dö. Tack och lov tog myndigheterna sitt ansvar och såg till att vansinnet stoppades innan någon kom till skada. Ja, förutom en av gärningsmännen då, som tog sitt liv efter avslöjandet.

Har det blivit en trend, måntro? Har media blivit bättre på att uppmärkssamma denna form av
nyheter? Om så är fallet, är det verkligen bra om det tas upp så mycket i media som det gör? Det är ju inte okänt att media har en stor påverkan på människor, och osäkra skolungdomar verkar ju ha anammat den här formen av illdåd för att själva bli sedda. Det skrämmer mig. Man går i en skola för att säkra sin framtid, och om man ska behöva vara rädd för att ens få en framtid medan man är där, kan man fråga sig vart samhället är påväg. Har det alltid varit såhär? Vad var det annars som gick fel på vägen?

Bröllop- och Begravningsmusik

Det finns vissa låtar som går rakt in i huden, krossar revbenen, spetsar hjärtat och kittlar i själen. Sådana som får en att skratta och gråta samtidigt. Musik som man alltid kommer att ha speciella minnen till, kanske ett eller flera stycken. Jag har några sådana låtar. Så kallade högtidslåtar. Idag spelade jag upp världens vackraste Palchebel in Canon D för Drogen och förklarade att jag ville ha den på mitt bröllop någon gång i framtiden. Han sa till mig att hans mamma försöker lära sig att spela den på piano, hon vill nämligen spela den på hans bröllop någon gång i framtiden! Vi konstaterade att det var lite läskigt.. Dessutom vill jag ha All you need is love på mitt bröllop. Japp, får erkänna att det låtvalet är lite ytligt eftersom jag är inspirerad av Love Actually. Men herregud, det är så vackert! (Skulle helst vilja ha ett vinterbröllop; gifta mig i en gammal kyrka och ha en sån där lång "snödrottningskappa" med stor luva på mig som jag sedan tar av mig när jag kommer in i kyrkan. Utanför ska det vara massor med snö och facklor. Inomhus ska det vara massor med ljus och vita blommor och alla som vill komma.. tror jag. Eller så blir det mindre och mer privat.)

Jag har hittat den ultimata begravningslåten också. Jag är en trancetjej och kommer förmodligen alltid att ha Tiesto's Adagio For Strings som en av mina absoluta favoritlåtar just av den anledningen att jag har haft så otroligt kul till den så många gånger.
Samuel Barber har gjort en annan version av den och den är given för min begravning. Jag behöver kanske inte hela stråkorkestern, men en fiol kanske man kan fixa fram i alla fall... Dessutom älskar jag Leonard Cohens Hallelujah, helst när en tjej sjunger. (För övrigt så ska man ha precis vilka kläder man vill, helst inte svart utan blandat, och jag vill ha vita liljor och en fet fest efteråt till min ära. För den som inte visste, så gillar jag feta fester.)

Så nu vet ni det. Detta innebär inte att jag varken har planer på att gifta mig inom den närmsta tiden, eller att dö. Jag ska aldrig någonsin dö.

Magi


Manskörskonsert och Thanksgiving

Jag berättade aldrig om konserten! Igår var Syntharn och jag på vårt livs första manskörskonsert. Jontis är i kören och de hade deras årliga stora uppträdande. Det var coolt. Det var intressant att höra alla olika stämmor som tillsammans framkallade den där varma känslan inombords samtidigt som jag fick gåshud på utsidan under vissa episoder. Dessutom var Göran Samuelsson (vem han nu är?) och Eldkvarn där som gästartister. Bra drag. Bra lördagseftermiddagsunderhållning!

Idag pluggade Robin och jag och därefter hade jag en otroligt trevlig söndagsmiddag. Var nere på första våning där Brett hade ordnat med Thanksgiving-middag i äkta amerikansk anda. Mitt livs första Thanksgivingmiddag. Franska Julien hade ordnat Champagne och vi svenskar bjöd på glögg. Otroligt trevligt. Sjukt gott med kalkon. Dessutom vann jag lyckan i önskebenet. Åh, den här helgen har varit bra!


image6
Wishbones

I will fuckin' kill both of you. Fuck you!

Igår var en alldeles vanlig kväll egentligen. Men grymt najs ändå liksom. Sprang tillsammans med Galenpanna omkring mellan husen på Campus och socialiserade på fester. Hade det inte varit för några konstiga incidenter så hade kvällen varit väldigt mainstream:

* Mitt ex ringde och gav, tillsammans med sina vänner, världens längsta kärleksförklaring till mig. Kortfattat så lät det ungefär såhär: - "Jag älskar dig fortfarande. Flytta till Cypern...! Vad hände, Anna? Varför gjorde du slut? Jag älskar ju dig, jag vill gifta mig med dig..!"
Sedan sa hans kompis:
- "Han älskar ju dig... flytta till Cypern... Du är allas vår syster och vi saknar dig. Kommer du hit så ska vi behandla dig som den drottning du är..."
Efter 10 minuters tjatande från deras sida, så sa jag ungefär: -"It's never gonna happen, darling", och lade på luren. 

Fem minuter senare hade jag ett mobilsvar från en arg turkcypriot, a.k.a. vän till mitt ex som löd:
- "Fuck you! Fuck you and your boyfriend! If you ever come to Cyprus again, I will fuckin' kill both of you. Fuck you!"
Jaha ja, och när har jag någonsin sagt att jag ville komma till Cypern?!
Puckon!

* Senare på kvällen träffade jag en svarttaxichaufför som har kört mig hem några gånger. Sist han körde mig hem tog han en bild på mig utan att jag egentligen var med på det. Nu när vi sågs, så visade han bakgrundsbilden på sin telefon. Vem fanns där om inte jag?! Fy fan. Tur är i alla fall att man endast såg min mun och näsa, men en sak är säker och det är att jag aldrig mer ska åka med honom igen. Inte heller ska jag åka med pizzabagaren igen, han ringde mig tre gånger igår. Vad vill han?! Jag ska aldrig åka svarttaxi igen alls tror jag, eller prata turkiska med någon!

* Ännu senare fick jag några intressanta kommentarer på min msn ifrån Göteborgarn' och hans promille. Jag har tydligen gjort intryckpå honom när vi sågs sist. Eller om det var hans promillehalt som var imponerad kanske....


Förstår inte riktigt vad som hände. En sak är säker i alla fall. Jag har en otrolig tur som har hittat en sådan bra kille som Drogen.

Ja, ingen har väl någonsin påstått att de skulle vara smarta...

image5

Nursing the Soul

Drogen har rätt. Jag måste börja ta hand om mig själv.

image4På senaste tiden har jag varit så stressad över alla måsten i mitt liv. Trots att jag vet att dessa måsten leder till någonting gott i slutändan, så har det drabbat min själ och även andra i min omgivning, av olika anledningar. Jag är inte mig själv just nu. Jag tror dessutom att de senaste årens festande har lett till att jag egentligen bara kan känna mig riktigt självsäker när jag festar... och dansar. Jag tänker dock absolut inte sluta dansa, det är det bästa jag vet, och jag säger inte att jag ska sluta festa heller. Men jag ska inte festa av den anledningen att jag tror att jag kommer må bättre eller slappna av, utan i så fall för att umgås med och ha kul med mina vänner. Jag ska försöka att hitta saker som motiverar mig istället för att ge mig själv korta euforiska moment av njutning som till slut leder till att jag bara mår ännu sämre.

Idag är det lördag och jag vaknade klockan 08. Drogen var ute och jag lyckades för en gångs skull med att inte ställa till med något gräl eller tjaffs. Han tackade mig för det när han kom hem och vi pratades vid... Ska han verkligen behöva tacka mig för det?!Nej, Annarki, vårda din själ så kommer bra saker att hända med automatik. Älska dig själv, utan extra tillskott av gift av olika former. Ta hand om dig.


Fy fan!

När man är 91 år gammal så har man förmodligen inte många år kvar på nacken. Kanske har man levt ett fantastiskt liv, mött kärleken, fått många barn, barnbarn och kanske till och med barnbarnsbarn. Man har upplevt mycket under åren som gått, och förhoppningsvis är man tillfreds med det liv man har levt. Kanske har man varit med om sorgliga händelser som att ens familjemedlemmar, själsfrände eller vänner har gått bort, och därmed fått handskas med sorgen och tragedierna. Det är så livet fungerar. Men ingenting kan vara så hemskt, som att efter alla stunder av lycka och motgångar, få sin kropp skändad genom att våldtas i sitt eget hem. Skräcken finns givetvis hos alla våldtäktsoffer. Men att en gammal dam ska vara med om en sådan fruktansvärd sak, förmodligen som en av de sista hon får uppleva i sitt liv, är bara så rått. Jag blir livrädd och rasande! Fy fan för världen och för de sjuka människor som lever här!


EFTERLYSNING

Jag behöver en lekkamrat i helgen.
Någon som är lika fattig som jag
och som inte vill festa.
Någon som gillar att skratta.
Någon som är bra på att prata.
Film, bio, spel, whatever you want.
Jag känner mig som världens ensammaste.

Hemtentan

Jag gjorde ju hemtenta när jag var i USA. Var sådär motiverad till att plugga, som ni kanske förstår... Idag fick jag resultatet och jag hade klarat den med god marginal. Jag är så jävla duktig!!!

For you

The light is different in the winter.
the sky is grey,
my pale body an inferno
and the ground is white.

When we're apart,
even for a short while
I miss you,
and I keep the memories close.
I smile,
but nothing is really good anymore
when I'm used to the green fields.

I've told you my feelings,
you've heard the words before.
The pink song of love,
and the closeness of life.
The flame you are,
and the black battles inside.

The sky is grey
and the ground is white.
But no matter the colours outside,
my love for you,
will always and forever be red.

Överdos

Herregud! Idag toppade jag toppen genom att få en koffeinöverdos. Skakade från tå till topp i tre timmar och var tvungen att göra av min energi någonstans så jag tokdansade i min ensamhet. Tragiskt. Igår var det dalarnas dal, idag var det topparnas topp. Dock var den inte speciellt rolig efter ett tag. Jag börjar bli rädd för mig själv. Kan man drabbas av schitzofreni när man är 25?

Har för övrigt varit på polisstationen nu och fixat ett nytt pass. Varför blir mina passfoton alltid så hemska?

"Cybersex"

Inte ens cybersex fungerar idag.
Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!!

Ett steg närmare målet, MY ASS!

Helvetesjävlaskit vilken S-U-G-dag jag har haft!!!

Vaknade 06, pallrade mig iväg till "The American Embassy Stockholm" och stod i kö utanför, i snöslaskstorm och tyg-converse i ungefär 1,5 timmar för att få veta att jag inte kunde komma in på området eftersom jag saknade ett formulär. Min orsak till varför jag inte hade med mig det - att jag inte kunde öppna den filen varken när jag var hemma eller i skolan och antog att någonting var fel på sidan - brydde de sig inte om. Jag och mina pisseblöta fötter fick ta buss och tunnelbana och tunnelbana till ett bibliotek som Ambassaden rekommenderade, men det var givetvis stängt. Efter en lång väntan utanför bibblan, öppnade de och jag fick efter femte försöket skrivit ut de resterande formulären. Med en halvtimmas marginal tog jag mig tillbaka med taxi till ambassaden, ställde mig i slask-kön igen i ännu en timma innan de äntligen tog emot mig för intervju, självklart för att meddela att plastemballaget på mitt pass håller på att lossa. Att det är ett vanligt fabrikationsfel för de röda passen, men att jag ändå måste skaffa ett nytt innan jag kan få mitt visum utfärdat. Fuck me gently with a chainsaw. Mot centralen, bokade tåg, väntade i en och en halv timma på det.

Väl hemma i Karlstad gick jag till Claes Ohlsson och köpte med rekommendationer från butikspersonalen, en laddare till min laptop. Väl hemma provade jag den men givetvis ville den inte fungera. Just nu håller jag på och gå upp i atomer och ber till de allsmäktiga att slitet kommer att vara värt det i slutändan. I morgon är förhoppningsvis en ny dag.

Ett steg närmre målet

Det börjar kännas lite lättare nu. Vi har förhoppningsvis börjat om på ny kula, som man säger. "New ball", liksom. Ehehh.. Dessutom har lingonveckan startat. Kan mina galna utfall möjligen ha något samband med detta? Svar: JA. Min kära pojkvän är inte heller särskilt långtjurig, och tacka Gudarna för det!!

Jag ställde precis klockan på 06. Sist jag ställde klockan på så tidigt var när jag skulle påminna mig själv om att jag skulle maila min kära Drog när jag kom hem ifrån krogen sist. Bra dygnsrytm liksom. I morgon ska jag till U.S. Embassy på intervju för att få mitt visum. Det är en väldig process, det där med att plugga utomlands, men förhoppningsvis är det värt det i slutändan. Antar att det är dags att sova nu då..

Drömmer just nu om att överraska Drogen med en flygbiljett till hans födelsedag. Vill ta med honom till en viss känd "gul" park med stora träd som finns i Nordvästra USA. Det skulle vara grymt skoj att bara sätta oss på planet utan att säga till honom vart vi ska. Det blir i sådana fall inte förrän till våren någon gång även om hans födelsedag är i november. Den gula parken är någonting han alltid drömt om att besöka. Presenten är ultimat. För den som undrar varför jag inte skriver ut namnet på platsen, så förstår han lite svenska och jag vill ju inte avslöja min hemlighet... ;)

Ajustdet, sova var det ja..!

Nollställd

Jag är dum i huvet. Har bråkat med Drogen igen och han är riktigt arg på mig den här gången. Visserligen har vi pratat igenom det mesta nu och han har gett mig en chans att visa att "I can do better", vilket jag kan. För jag blir alldeles rabiat över småjävlasaker. För att jag själv mår bättre och får ventilera så avreagerar jag mig på någon.  Kanske skulle göra som storasyster och börja boxas istället. Detta funkar i alla fall inte. Jag målar solen svart. Jag skäms. Jag är dum i huvet. Skjut mig.

image2

Ingenting är omöjligt

Ofta känns saker och ting så svåra och omöjliga så att man knappast bryr sig om att göra något åt det. Men den här artikeln är ett bevis på att det lönar sig att anstränga sig lite extra. Historien är så himla fin!

Mer vardagsromantik åt folket!
Länge leve kärleken!

Vänskap?

Igår när vi skulle gå in på klubben stog det två tjejer i kön. En av dom var så full så hon inte visste vad hon gjorde, hon kunde inte stå rakt, hon trillade och vinglade... Vi andra som stod i kön frågade vännen som såg mer eller mindre nykter ut, om hon inte kunde sätta hennes kompis i en taxi så att hon fick åka hem varpå vännen svarade att hon hade försökt men att det inte gick men att kompisen skulle bli bra snart... Att hon förmodligen inte kommer att komma in men att hon i sådana fall kommer att lämna sin vän utanför och själv gå in. När den aspackade tjejen spydde i kön, tog vakterna henne därifrån men den så kallade vännen stog kvar i kön. Inte ens när tjejen blev omhändetagen av polisen, reagerade vännen utan gick in på klubben.

Jag undrar lite hur hon tänkte. Kompisen alltså. Vad som helst hade kunnat hända med hennes "vän" och hon kunde inte bry sig mindre. Fy fan. Jag skulle nog aldrig utsätta mig för en sådan fylla som den där tjejen hade, men om det någon gång skulle hända så känns det bra att veta att jag har bra vänner som kan ta hand om mig i en sådan situation.

Bloggmaffiadejt

Igår var det Bloggmaffiadejt här hemma hos Therrorese. Det var superkul att se alla vars bloggar man har trillat in på så många gånger. Jävligt trevliga människor, allihop. Det var så kul att se hur bra alla passade ihop, de fann varandra online liksom.. Ett 2000-talets fenomen. Givetvis tog inte festen slut när de åkte hem, utan Systrarna Synd begav sig ut på stan och hamnade på Solidaritet för att skaka rumpa. Och det gjorde vi minsann. Vi fick till och med credits av DJ'n i slutet av kvällen, som tackade oss för att vi ville komma och dansa på hans dansgolv och att det var kul att se oss dansa. "Tack, liksom." Så vi fick hans kort och ska få hans skiva skickad till oss. We did it again!!

 Dessutom träffade jag ingen mindre än Mys-Daniel från Karlstad inne på Soldan. Konstigt att se honom på ett ställe där han inte förväntas vara. Var tvungen att gnugga mig i ögonen några gånger för att faktiskt förstå att det var han. Trillade också in på några sedvanliga Monday Bar-kryssningsresenärer och senare på kvällen träffade jag två vänner som jag jobbade ihop med på Cypern för några somrar sedan. Konstigt. Jag bor inte ens i Stockholm, jag borde inte träffa massa folk...

Anyway, idag lider jag och jag längtar tills Therrorese vaknar så att vi kan laga vår dunderbakisfrukost med bacon och ägg. Ser fram emot en dag full av dåliga TV-serier och mycket Internetsurfande.

Den som ropar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben...Storstädning

Idag är det höststädning i syrrans kvarter. Jag blev inspirerad och bestämde mig för att göra samma sak med min blogg. Nu är den alltså alldeles blänkande ren och redo att fyllas i med nya, fräsha inlägg.

image16
Det är höst!