Thanksgiving

Ikvall sticker jag till Raleigh! I morgon är det nämligen Thanksgiving och jag ska äta kalkon tills jag kräks. Stannar i Raleigh hela helgen och ser särskilt fram emot fredagmorgonen. Skall vakna sisådär vid 05.30 och ge mig ut på Black Friday - årets stora rea här i Staterna. Skall kolla in rean på Victorias Secret, Urban Outfitters, Abercrombie & Fitch, Bed, Bath & Beyond, etc. Önskelistor mottages.

Hoppas ni får ett bra veckoslut och en grym helg!!Att jag aldrig kan lära mig att säga Stopp.

Mitt i tentastressen är det ju najs att varva ned med goda vänners sällskap och lite vin. Så det gjorde jag igår, och intalade mig att jag skulle plugga extra hårt idag istället. Ja, det gick ju sådär bra. Det är faktiskt inte mitt fel - Andrea propsade på den där sista shoten och jag har ju ingen egen vilja...
Idag får jag ta sviterna för den. Sitter och tittar på böckerna som skall läsas igenom men kan inte förmå mig att öppna dem. Kan knappt öppna ögonen idag ju. Ångest.

Kärlek & Glädje, friends 4-ever

Teo lade up en bild på Facebook som är fylld med så mycket känslor och kärlek. Tror ingen annan riktigt förstår.. för vi är ju i Stockholms T-bana. Men den här bilden är på Katastroftrion Annarki, Therrorese, och Charli, efter en 24-timmars trancekryss med Mondaybar. Sisådär kl 17 på eftermiddagen. Svettiga, jävliga, gapiga men forfarande på stort G. Kärlek och glädje! Faan va jag saknar er!!i-Pod nano

Titta vad min pojkvän överraskade mig med härom dagen!
Han är världens, och då menar jag verkligen väärldens bästa!


Kvinnofä!

På något vänster så är det mer påtagligt när kvinnor mördar än när män gör det. Förmodligen är det för att det är vanligare att man hör om manliga mördare än kvinnliga och att det av samhället i allmänhet  är mer "accepterat" att män är våldsamma, än att kvinnor är det. Jag blir chockad varje gång jag hör om en kvinna som har mördat men jag blir fascinerad på något vis och måste läsa allt om det. Trillade av en slump in på en blogg som handlar om kvinnliga mördare och deras case. Spännande läsning. Klicka här om det verkar intressant för dig med!

Tiden går fort när man har roligt

Ett år i USA redan och om en månad kommer jag att vara hemma i Sverige igen. Jag har då landat på Landvetter, kommer att ha träffat min fantastiska familj och har kanske hunnit med ett mål mat hemma vid köksbordet i Alingsås. Äventyren är över. USA är ett minne blott.

Jag har så svårt för att bestämma mig för hur jag känner, men ju mer jag tänker på det vill jag inte bo i USA. Jag vill inte ha stressen över mig att ständigt prestera, kämpa, vara överambitiös för att överleva... "the American Dream". På så vis är Sverige bra. Jag har mitt på det torra och det enda problemet är att jag behöver skaffa bostad och jobb. Men sådant löser ju sig. Samtidigt vill jag inte tillbaka till Sverige. Inte än. Jag känner mig inte alls tillfreds med tanken på att stadga mig, stabilisera mitt liv och bli en riktig Davidsson. Jag är inte redo för Volvo, osthyvel och en IKEA-inredd lägenhet i förorten.

Så vad ska jag göra? Jag vet verkligen inte. Och inte lättare blir det när jag har en pojkvän på den här sidan av jorden. Jag kan intala mig själv att vi lever i en liten värld, att allting går om man vill, och att det kommer att lösa sig. Men som det är just nu ser jag ingen lösning på någonting. Jag önskar jag kunde bli nöjd någon gång; typ skaffa mig ett jobb som hotellvärdinna på Radison SAS eller så. Men Annarki funkar inte så, jag vill inte halvtrivas och drömma om det gröna gräset.

Saker och ting skulle vara så mycket enklare om Drogen kunde besluta sig för att komma till Sverige med mig. Men det går inte heller att bestämma just nu, och jag kommer ju inte vara lycklig i Sverige bara för att han är där. Dock kommer jag utan tvekan att vara lyckligare.

Jag har alltid levt efter mottot att det löser sig, för det gör det ju. Men jag hatar att vara frustrerad och vill ha kontroll på läget. Kanske blir det bra till slut, men just nu känns allting som en stor trubbelnystan och jag vet liksom inte vilken ände jag ska börja dra i för att kunna reda ut det.

Tjena Världen!

Idag är det skidortsväder ute. Klarblå himmel, solen tokskiner och värmer den frusna vintermarken. Det känns ungefär som Svensk vår. Det är konstigt att tänka att jag bara för två veckor sedan gick omkring i t-shirt men att det nu är snö och kallt. Tur att hösten är kort här - hösten är värst utav allt.

Annars är mitt liv skitstressigt just nu. Har ju mindre än en månad kvar i USA (om exakt en månad sitter jag på planet påväg till Sverige! Buhuu ryser när jag tänker på det) och det är tentaperiod fram tills jag åker. Sammanlagt har jag sju arbeten, tre presentationer och två salstentor. Ja, alltså - jag skojar inte. Men det ska säkert gå bra, trevar mig fram just nu och är väldigt långt ifrån ljuset i mörkret (trots luciatider). Får ju skylla mig själv när jag sitter och bloggar på arbetstid. Oh, ajustdetja. Jag kanske borde plugga nurå

Solo

Omg igår sjöng Svenskan och jag live och nästan solo för hur mycket människor som helst! Vi firade segern med GTs , armflax och klotter


Quantum of Solace

Såg Quantum of Solace igår och måste säga att det förmodligen vae den bästa Bondfilmen på länge. Inte bara är Daniel Craig skithet - filmen i sig är precis lika het som han är! För att inte tala om Bondbrudarna. Jag har alltid varit ett stort fan av Bond, men efter den här filmen är jag såld. Ni måste se den!!


My name is Hot, James Hot


Salsa

Salsakvällen var fantastisk! Vi fick dit otroligt mycket människor och vänner, både på lektionen och resten av kvällen. I slutet av kvällen stod de redan och pratade om nästa fredag. Jag är stolt över oss!

When history was made


Salsa it away

Hela dagen idag kommer att besta av dans. Mitt pa dagen ska jag forst gastspela lite pa the International Coffeehour.. Det blir alltsa salsalektion pa skolan, med mat och grejjer. Darefter blir det paus och genrep infor Luciafirandet Sofia och jag ska genomfora pa mandag (ja, det ar tidigt men det kan inte hjalpas) och efter det blir det fest hos Andrea. Lite senare an det ar det dags for Drogen och Annarki att genomfora var Salsa Night pa en kubansk restaurang har i stan, annu mer lektioner och feeest!! Yeyy, it's Fridayy!!


Nya solsystemet

Nu har vi tagit en bild pa ett nytt solsystem! Hoppas det finns liv dar. Det hade varit coolt. Men om det finns liv dar sa antar jag att vi anda inte har mojlighet att na dit innan var planet har gatt under...

Word 2007

Jag måste säga att jag avskyr nya Word! Programmet är mycket, mycket mer komplicerat än vad jag pallar med. Jag får nog lov att säga att jag är ganska bra på datorer i allmänhet, men när det kommer till det här kukprogrammet så fattar jag ingenting! Och det kan omöjligt vara mitt eget fel, eller hur?!!

Var det någon som sa att Global uppvärmning bara var en bluff?

Det här skrämmer skiten ur mig. När ett land nästan går i konkurs (ja, överkonsumering leder till oljebrist som leder till ekonomisk kris och det leder också till miljöproblem) och andra länder riskerar att gå under - ja, alltså ordagrant översvämmas, på grund av förhöjda medeltemperaturer i atmosfären, så måste vi agera. Mera. Vad kommer att hända med de fattiga när människor tvingas flytta? Finns det ens plats för alla? Och hur kommer det att bli med människors identitet? Jorden kommer att befinna sig i kris om bara några år men vi gör inte tillräckligt mycket åt det. Den globala uppvärmningen kommer att påverka oss alla, så till det egot som säger att det inte kommer att drabba dig - ge det några år och se vad som händer. Du kommer att ångra att du inte agerade tidigare.

Bira-bira-bira-sprit-å shot!

Där har ni receptet på en lyckad bakfylla. Igår var hur som helst skoj, det var Ivys födelsedag så vi kalasade med henne. Vaknade för en timme sedan och ska på lektion snart. Svettas, fryser, är skakis, trött och luktar sprit. Men det ska nog gå bra. Man lever ju bara en gång och livet är en fest, så de förstår nog...

Beware of Sweden - Land of the Sodomite Damned!

Westboro Baptist Church har varit i farten igen och demonstrerat utanför Svenska Ambassaden i Washington. Varför? För att Svenskar är djävulens påfund, we are sinners och vår kung är en girly-man. Jaha, okej. Men vaddårå?! Vi är redan väl medvetna om att de flesta i Sverige är både sissies och sinners. Jag kunde inte bry mig mindre om ifall de släpar vår flagga i backen, för jag känner ingen särskild patriotism för mitt land. Folk från länder skulle kanske starta ett smärre världskrig om deras flaggor blev nedsmutsade, men vi Svenskar bara skrattar. De har ju rätt! Att WBP har problem med vårt land är definitivt deras problem, inte vårt.

Ny frilla

Har piffat mig lite. Men bara lite såklart eftersom jag är en fegis. Gick från solblekt blondin till civiliserad. Har numera lite kortare, lite mörkare och lite mer lugg. Såhär blev resultatet (och ja, jag vet, det skulle vara pussmun men blev anknäbb):


före - efter...

Porrpåsen

Alltså, ibland är killar sjukt jobbiga. Vissa dagar, när de har mensen, så är de värre än rabieskatter. Fräser, spottar och klöser. Drogen hade mensen i fredags.
 I fredags hade jag planerat en superduperkväll; hade sagt till Drogen att han inte skulle planera någonting för kvällen eftersom vi skulle ha en dejt. Under fredagseftermiddagen (läs: EFTERMIDDAGEN) införskaffade jag mig i hemlighet en liten porrpåse med diverse roliga saker; sexiga underkläder, massageolja, osv och var sjukt förväntansfull inför kvällen. Men när jag väl kom hem, så var han grinig och förfärlig, och klagade över att jag hade varit borta så länge. (Men herreguu, är du fyra år eller?!) Eftersom vi båda efter ett tag var på dåligt humör efter hans kärringgnäll,så ställde jag in dejten. Och när jag väl gjorde det så var han grinig över det. Surfitta, sa jag,  ihop med lite andra saker som inte direkt fick honom på bättre humör, och vi gick och lade oss så långt ifrån varandra vi bara kunde i vår stora, mjuka och fluffiga säng.

Men, efter regn kommer solsken och igår öppnade jag porrpåsen. Såg alla regnbågens färger kan jag lova, och nu är allting åter igen gulligt rosa, rött och neongult i Drogen och Annarki-atmosfären. :)
Vafan är det för fel på dig?


Det kunde varit den bästa kvällen i hans liv

Men det blev det inte. Och jag är väldigt, väldigt ledsen över det. Varför kan saker och ting inte bara gå som man vill och planerar ibland?! Varför var det tvunget att gå åt helvete???

It's Always Sunny in Philadelphia


Är det någon mer som har sett den geniala komediserien It´s always sunny in Philadelphia?! Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser den... vilket händer typ hela tiden för jag är beroende av den som om den vore knark eller Marabouchoklad. För den som inte har sett tv-euforin än så tycker jag att ni ska göra det på momangen!Magdans

Idag var jag på en magdanslektion.
Lärde mig några heta moves som jag
senare visade för Drogen.
Det gillades.
Det var jätteskoj att dansa och
jag har skrivit upp mig för en
månads lektioner.
Magdansen gav mig ett lyckorus!
Jag visste väl att mina höfter någon
gång skulle komma till nytta!


My President

Ja, då var det klart. Obama segrade och Amerikanernas hopp om en bättre framtid växte lite större. Den första "svarta" presidenten i landets historia... det är otroligt eftersom det för bara 25 år sedan fortfarande fanns en tydlig segregering mellan mörka och ljusa i USA. Många har höga förväntningar på Obama - inte bara i USA utan även över resten av världen. Obama är inte bara en president - han är min president. Han är mitt hopp och mina blivande barns framtid. Han skall försöka förändra USA till det bättre; ekonomin, kriget, social omsorg och miljön. USA är den största miljöförstöraren, och landets förra president (och förhoppningsvis sista Bush) erkände inte att global uppvärmning existerade förrän för några år sedan och han ville inte ha att göra med Kyotoprotokollet eftersom det var för dyrt... Äntligen får USA en president som vågar sätta ned foten och se att förändring - change - är nödvändig!

Igår gick ett segertåg genom staden. Några hundra människor var ute på gatorna och hyllade Obamas seger. Det var fantastiskt att se. Glädjen och hoppet som folk känner över att ha Obama som president är obeskrivlig. Det är coolt att vara här just nu.

Jag gratulerar USA och hela världen till segern.

Valet

Nu rullar den på. Valvakan. Det lär ju ta ett tag innan allt är klart. Det lutar åt att Obama vinner, får hoppas att det fortsätter så.

Baaakiiis....

Hade en ubersmarrig thaimiddag med Svenskan igår kväll. Snackade på svenska  (hurra!) och delade på en flaska rött. Det var en magisk flaska. Ett halvt glas var gjorde oss båda lite lulliga, och efter hela flaskan var vi redigt glada i hatten. Gick sedan vidare till Portofinos där vi fortsatte prata svenska och dricka vin. Det är så underbart skönt att prata med någon som man kan relatera till, någon som är open minded och inte bibelbältskonservativ. Någon som inte tycker att jag är konstig när jag pratar om sex och andra liberaliteter.
     Det är lustigt att jag i Sverige ständigt söker andra kulturer men att jag här i USA har en svenska som bästa vän. Men jag  är glad att ha henne, och trots en skön bakfylla och pluggångest idag så skulle jag inte bytt ut gårkvällen for the world!

Nu är det dags för skola. Baaahhhh....

Grön Soppa


Igår lagade jag soppa och chocolate chip cookies. Soppan blev tokgrön, toknyttig och tokgod! Tänkte på Jessi när jag gjorde den, tror att du borde testa den! ;) Här följer receptet:

Fetaoströra:
1 paket fetaost
1 paket kesella, Creme fraiche eller Sour Cream
Färsk basilika
Lite salt

Soppa:
1 gul lök
2 broccolikvistar eller mer
En halv bunt grönkål eller mer
Vatten (lite mindre än en liter)
Ett paket matlagningsgrädde
1 Vitlöksklyfta
Salt & Peppar
1,5 Grönsaksbuljong

Blanda ihop alla ingridienser till fetaoströran och mixa med stavmixer.
Hacka och fräs löken i en stor kastrull i lite olja. Skär broccollin och kålet i småbitar och lägg i kastrullen. Häll i vatten, grädde, pressa i vitlöken och lägg i grönsaksbuljongen och smaka av med salt och peppar. Låt koka ca. 10 minuter. Mixa därefter med stavmixer eller liknande. Servera med en klick av fetaoströran. Sim Salabim!Johanna

Johanna och jag var barndomsvanner. Varje gang jag halsade pa hos min pappa sa sprang jag over till Johanna for att leka. Vi drack saft och at Mariekex med smor pa. Vi drack "kaffe" ur dockservisen. Under en kort tid av mitt liv var vi valdigt goda vanner. Efter ett tag rann det ut i sanden, och jag sag henne knappt mer. Forran den gangen, ar 2002, i tidningen.
Johanna hade varit pa Bali och pa en nattklubb, vid fel tillfalle. Hon blev ett offer for terrorn. Jag hoppas det gick fort.

Laste i Aftonbladet idag att det ar dags for
Johannas mordare att avrattas. Efter 6 ar. Mina tankar gar till hennes familj. Jag undrar om de anhoriga tycker att det spelar nagon roll... Johanna och de andra som dog pa Bali kommer ju inte tillbaka. Helt borta ar hon dock inte, hon har alltid, och kommer alltid att finnas i mangas (inklusive mitt) minne. Hon var en bra van. Aven om det var under en kort tid sa var det en bra tid. Jag hoppas hon vilar i frid.

Halloween


Cleopatra was in da house!