Det ar var i luften!

Idag har jag mina flip-flops pa mig, solbrillorna pa huvudet och bara ett linne pa mig. Mmmmm, njuter av solen och varmen. Paskliljorna blommar, det ar knoppar och sma rosa blommor pa traden. Jag byter ut min kaffe mot en frappe och ler lite smatt, faglarna kvittrar med mig... fram till min huvudvark gor sig pamind igen och deras kvitter forvandlas till skrik. Fan oxa. Ska aldrig mer dricka ol igen... Inte pa nagra timmar i alla fall... Inte pa sisadar... 11 timmar.
Jag ska nog hinna kurera mig tills dess.

öl

Igar var jag ute och svirade igen. Dagens huvudvark paminner mig om det. Jag har blivit javligt bra pa att dricka ol sedan jag kommit hit. Ol finns liksom med i varje manniskas vardag och framforallt helgdag, da Amerika har en olkultur som innebar sa billig och effektiv sadan som mojligt. Det ar grymt billigt med ol; en kanna for 30 kronor, och inte sallan har man oldrickartavlingar - Beerpong, USA's nya nationalsport, som forresten ar min nya favoritsport - eller "den som forst sveper glaset vinner". Jag kommer alltid sist, men sa ar jag ju i grund och botten en rodvinsdrickare (formodligen den enda i hela Boone)...



Polisromantik

Just nar Drogen och jag hade tonat ned lyset hemma for att paborja romantiska timmen, sa horde vi utifran andra sidan fonsterrutan nagon som gapade:

- "STEP OUT OF THE VEHICLE! PUT YOUR HANDS UP IN THE AIR! BACK UP AGAINST THE POLICE CAR! PUT-YOUR-HANDS-UP-WHERE-I-CAN-SEE-THEM!!!!"

Jag trodde forst det var nagon drunk-ass amerikan som holl pa och skojjade, men nar jag oppnade mina ogon sag jag ljusstralar fran blinkande rod-bla sirener. Det var sanning. Action pa gatan. Vi kikade ut genom persiennen och sag tva polisbilar pa gatan, en polis stod lutad med hans dorr som skydd och en pistol i handen. Den andra smog sig forsiktigt fram till bilen som de hade stoppat. I handen hade han seriost ett stort gevar, typ snipermodell. I mitten av gatan stod en tjej i min alder med handerna i vadret blick stilla. Polisen sokte igenom hennes bil och slutligen lat de henne ga. Det var precis som i en actionfilm. Spannande varre..!!

Tequila-night

Ikvall ar det dags for tequila-night. Drogen och jag tjuvstartade redan vid kl. 4 och har smygdruckit lite sedan dess.. Jag har namligen fatt nacksparr och det ar bra med tequila om man har det. For att slappna av. Nu ar vi uppe i antal.. hm, 7 (?) och mer blir det forhoppningsvis. Vantar nu in folket. Far se hur den har kvallen slutar...

image87

Pask?

Javisst ja, det ar ju pask! Jag minns forra aret vid den har tiden.. hade precis kommit fram till Blakulla och dansade trance med de andra paskkarringarna. Vad heter forresten paskkarring pa engelska? Forsokte forklara det for Drogen, kom fram till "Easter Bitch"...

Har i USA verkar folk inte fira Pask sarskilt mycket, ja vissa aker hem till familjen och ater skinka (eeeh..?!) men de flesta bryr sig inte om pasken alls. Ytterst lite paskpynt, inga paskagg (!!!) och inga Easter Bitches som knackar dorr. Trakigt. Det blir inte heller nagon paskmiddag a la Mamma D:sson, nagonting som jag kommer att supersakna pa lordag. Pasken ar nastan lika helig som jul och midsommar, mest pa grund av Madonnan Mamma som alltid lyckas med konststycket att laga den dar fantastiska buffen.

Istallet for Paskafton anordnar vi en fest tillagnad den fina drycken Tequila. Det verkar anda inte som att det ar nagon ide att vanta runt pa paskharen i ar...

image86




California

Ar tillbaka fran en fantastisk resa! Har foljer en uppdatering, del 1...

Nar vi landade i Los Angeles, akte flip-flopsen pa med en gang. Det var soligt, varmt, underbart..! 27-30 grader. Hade inte en aning om att landskapet var sa vackert dar; inte nog med att jag ar en sucker for palmer (och det finns gott om palmer i Cali!!), det ar dessutom gront och bergigt. Vi sag redan ifran planet en hel del spannande saker, landskapet varierade fran sno till berg till akermark och floder, Grand Canyon, Rocky Mountains... nar vi reste tvars over USA.
    Vara Mexicanska vanner kom och hamtade oss pa flygplatsen och vi gav oss ut pa en rundtur i LA; Hollywood, Beverly Hills, Long Beach... innan vi begav oss vidare till San Diego. En av vara vanner, Mr Rich Guy, har lagenhet dar sa vi spenderade natten dar. Gick ut och festade, tappade bort en polack mitt i nattvimlet i San Diego men konstigt och lyckligt nog sa hittade vi honom igen. Dagen efter shoppade vi, gick till stranden, badade i bubbelpoolen i Aarons back yard och traffade den mexicanska fotbollsmalvakten Paco Memo.

Los Angeles ar extremt modefixerat och folk ar nastan sjukligt besatta av att vara skitsnygga, vilket de ocksa ar. Jag gillade San Diego battre, trots att folk ar lika snygga dar sa ar de lite mer avslappnade. San Diego visar verkligen ett stereotypiskt California, ett sadant man ser pa TV, med surfbrador, barhang pa strandpromenaden, skitstora palmer, perfekt strand och grymt mycket tatuerade och valtrimmade beach-hunks. Galet.



Med Svampbob Fyrkant pa Hollywood Boulevard, Med Drogen framfor The Sign, Long Beach i LA och stranden i San Diego.

Mexico

Tjipp Tjopp, nu drar jag till Mexico! Vi hores!

image80


Katarina

Fick precis hora att mina foraldrars granne i Alingsas har gatt bort i brostcancer. Hon blev bara 52 ar. Vila i frid.

Salsa Nights

Drogen har arrangerat salsa nights som han haller i. Ikvall ar den forsta gangen och vi ar bada ganska nervosa. Hoppas pa mycket folk och mycket pengar.. ;) Vi har varit runt i hela omradet och delat ut flyers som en kompis har gjort at oss, och det verkar som att det ar manga som vill ga. Drogen ar en grymt bra salsainstruktor! Tydligen vill han att jag ska assistera honom. Far val se hur det gar...

Dagens skryt: Fick A pa mitt arbete om Mexico och kommentaren "Stralande!" vid sidan om. Yeah! ;)



Check pa dem!

Antropologitenta
Mexicoarbete, historiadel
Gender, Class, Race - arbete
Intervjuer
Antropologiarbete (dodsstraff)
Intercultural Communication-tenta
Population & Globalization-tenta *check!*
Race-class-tenta
Muntlig redovisning i Population-klassen
Feministforedrag *check!*


Dagens skryt: Fick A pa antropologitentan och 94 av 100 pa min kommunikationstenta, vilket ger mig ett stort A och en kommentar som sa "Stralande!" vid sidan om. Hurra, hurra, hurra!


Scary Shit

"An armed gunman was seen in the area of Appalachian South Apartments/
Hill Street. Police are on the scene. All others should avoid the area
especially the Hill street Parking lot. Call 262-8000 or 911 if you see
anyone suspicious. The gunman was seen wearing a Pink Floyd t-shirt,
dark jacket, blue jeans and wearing a black mask. The subject is
believed to be armed with a handgun."

Efter att alla hade blivit instangda i skolan under nagra timmar for att sakra situationen fick de ga hem. Sjalv var jag hemma. Laget var inte sa allvarligt som det verkade men det var lite smalaskigt anda. Bra att veta ar i alla fall att de har sakerheten ordnad; polishelikoptrar, bilar och vandrande poliser i hela stan. Shit...

Los Angeles & Mexico

Den har veckan ar den kampigaste pa hela terminen. Jag pluggar... och pluggar... och pluggar.... Men det ar helt okej. For slit lonar sig!

Pa fredag sticker Drogen och jag till Los Angeles. Dar moter vi upp nagra vanner och gor stan pa dagen. Darefter aker vi bil over gransen till Mexico, dar vi stannar pa Baja California i en vecka hemma hos kompisarna. Sedan sticker vi tillbaka till California igen. Ska bo over natten, om inte tva, hemma hos storasysters kompisar i West Hollywood, innan vi aker hem till North Carolina igen. Temperaturen ligger pa 23-27 grader. Bast att battra pa med lite pedikyr innan flip-flopsen aker pa. Far hoppas att jag inte branner mig i solen. Tur att jag tog med mig nagra klanningar fran Sverige. Och linnen. Det lar ju behovas. Antar att jag kan shoppa dar ocksa, om det ar nagonting jag saknar. Det ar billigt i Mexico. Mexicansk mat ar ju gott. Drogen lar mig att dansa salsa och jag ovar ocksa pa nagra spanska fraser som kan vara anvandbara nar jag ar dar; Corona. Espandrillos. Salsa. Tacos. Sol. Tequila!

Livet kunde varit trakigare. Avundsjuk? Det hade jag ocksa varit!