Trance

Tittar ut genom fonstret. Solen skiner och det ar skitvarmt ute, trots att klockan ar 19.00. Fantastic! Men som sagt sa sitter jag inomhus sa jag tar inte del av den harliga sommarkvallen. Vet liksom inte riktigt vad jag ska gora... Drogen ar pa jobbet, och alla andra har helt plotsligt blivit foralskade och umgas med sina karlekar ikvall. Har stadat, men ar klar med det. Har ingenting att gora. Inget. Nothing. Hic. Rien. Nada.

Tanker pa vad andra manniskor gor. Vet att det pagar en 48-timmars Black & White-kryss pa Ostersjon, fran Stockholm till Tallinn och just precis nu ar besattningen i sitt esse eftersom den valkanda Technoboy just nu spelar i Starlight Palace. Ah, va kul de maste ha nu, alla svartvita trancedansare! Onskar att jag var dar med syster
Therrorese, Svante & Magnar, precis som forra aret. Jag kommer dessutom att missa augustikryssen eftersom jag redan da har atervant till USA vid det laget. Ah, jag saknar att dansa saa mycket!! Den 24 juni kommer DJ Tiesto till Charlotte; da kommer jag att sta langst fram vid DJ-baset i extas och med svettflackar i pannan. Hoppas ocska pa en hel del stamping nar jag kommer hem till Sverige. Langtar!!


image177
Annarki dansar trance, dag 2 pa Black & White-kryssen -07...

Bensinskatteupproret igen

Idag skriver E24 om Bensinskatteupproret som sprids pa natet, dar folk uppmanar andra att inte besoka bensinstationer i protest mot de hoga bensinpriserna. Hur tar sig folk till jobbet da, nar bensinen i deras bilar tar slut? Jag kan forsta att folk blir upprorda och jag haller med om att det ar for javligt. Men varfor kan manniskor inte forsoka att tackla situationen annorlunda istallet for att bara gnalla och protestera?
    Nagon hade kommenterat artikeln och skrivit att bilen minsann kommer att bli en klassfraga, precis som pa 30-talet. Men ar den inte redan det? For vilken laginkomsttagare har egentligen rad att ha bil idag? Det kostar redan mycket med bensin, och bor du i en storre stad sa kostar parkering minst 20 kronor i timmen, om inte mer. For att inte glomma vagtullar. Jag antar att personen som skrev det sjalv ar en medelsvensson som kanner av att det drar lite i pengaborsen nu nar hans viktigaste resurs - bensinen - blir dyrare. Allting i var varld ar redan en klassfraga; fran koksutrustning till klader och hobbys.
    Som jag skrev i tidigare inlagg sa anser jag att vi kan forsoka paverka pa ett annat vis. Det ar inget fel i att ta bussen till jobbet. Existerar ingen buss sa maste vi forsoka att se till att vi far en buss, istallet for att behalla dagens bilpendlingsstatus. Nagon gang sager det anda stopp. Visst kan det bli mycket dyrt att bygga ut buss- och taglinjer, men det ar inte omojligt, och nagonting maste ju uppenbarligen goras. Fragan ar vad som kostar mer; en utbyggd lokaltrafik eller hojda miljoskatter.

Vi lagger var energi pa fel saker. Snalla, forsok att se skogen for alla trad!

Bensinskatteupproret!

Fick en inbjudan till Facebookgruppen Bensinskatteupproret. Gruppen skriver:

"I vårt avlånga och glesbefolkade land är det nödvändigt för de flesta att ha en bil för att kunna köra till jobbet och sköta sin vardag.
I dag är det för många lönt att gå hemma på a-kassa istället för att jobba på grund av regeringens bilpolitik. Ändring måste ske för jobbens skull!

Vi kräver:
1: Sänk bensinskatten!
2:Ta bort momsen på bensinskatten!
3: Inför samma låga moms på bensin som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent..."



Folk gnaller over bensinpriserna. De gnaller over kollektivtrafiken, och over hur lang tid det tar att ta sig till jobbet. Vissa anser att politikerna enbart skyller pa miljon, men att det enda de vill ar att tjana pengar. Men manniskor! Politikernas syfte spelar ingen roll i det har sammanhanget. Faktum ar att globaliseringens effekter innebar att vi forstor var miljo och vi behover tanka om for att radda var jord.

Sverige har dessutom den basta kollektivtrafiken i varlden, sa vad gnaller vi over?! Att dagens manniskors bekvamligheter gar fore vara barns framtida halsa ar galenskaper. Sluta att vara sa javla lata! Hade folk varit lika intresserade av var miljo som de ar av laga bensinpriser skulle var jord vara bra mycket gronare an den idag ar! I USA gnaller de ocksa, och har ar bensinpriserna skyhoga i jamforelse med dollarns laga varde, men for att lyckas forandra behover de infora kollektivtrafik (som i dagslaget knappt existerar utanfor storstaderna). Istallet for att gnalla over att bensinpriserna stiger kanske vi borde forsoka arbeta for att utveckla var generellt val fungerande kollektivtrafik aven i glesbygden. Varfor inte skapa grupper som: "Subventionera kollektivtrafiken!" istallet?!

I Sverige har vi valen. Onskar bara att viljan fanns ocksa...

Otrohet

Tankte pa en grej... den som kallas otrohet. Pa nagot vis sa verkar det som att ordet otrohet finns med i nastan allas lexikon; i vissa personers med storre bokstaver an andras. Valdigt manga jag kanner, inklusive mig sjalv, har nagon gang varit otrogen och skalen for beteendet ar olika. Min daliga ursakt for mitt skitkassa beteende var att jag bodde i ett annat land an mitt ex, och att han var en skitstovel. Pa allvar - en skitstovel - och i min varld hade jag redan gjort slut med honom. Det rattfardigar dock inte mitt skitstovliga beteende tillbaka.  Jag kommer aldrig mer att vara otrogen; angesten och skammen ar jobbig att leva med, och den vager mycket tyngre an en stundens passionerade hetta.

Andra manniskor kanske inte bryr sig sarskilt mycket om otrohet eftersom de inte tycker att det ar en stor sak att vansterprassla. De kanske anser att det bara handlar om spanning men att de aldrig skulle lamna sin nuvarande "sjalsfrande" for den sakens skull. Sjalv anser jag att det ar skitsnack. Jag tror att om man verkligen finner nagon man tycker otroligt mycket om, sa vill man helt enkelt inte vara med nagon annan. Jag tror att man inser innan man gor nagonting att det inte ar vart det - att det inte ar vart att sara personen man alskar pa ett sadant obarmhartigt vis.

Sedan kan det ju diskuteras vad otrohet egentligen ar. Min grans gar nagonstans mellan tanke och handling. Skulle min man tanka mer pa Henne an pa Mig, da borde han reflektera over vad han och jag haller pa med. Skulle han forsoka att vara med Henne, da kan han dra at helvete. Harda bud.

Det finns ocksa de som lever i ett oppet forhallande dar bagge parter har sina liv vid sidan om. Hur fungerar det egentligen?! Eller gor det det? Vad tror ni? Nagon som vet? Hur fungerar du?

iPhone

image176Om en manad och tva dagar paborjar jag min resa hem till Sverige igen, och en sak slog mig... Jag vet ju att iPhone ar ganska poppis, och att den ar bra mycket billigare har i Staterna an hemma i Svedala. Sa jag undrar om det ar nagon som ar intresserad?

"Mamma fixar."


Tidskapseln

Nar jag var 4 ar sa skiljde sig mina foraldrar. Jag bodde med mamma i Alingsas men halsade pa pappa i hans lagenhet emellanat. Antar att jag trivdes ganska bra med livet och tog inte sarskilt mycket stryk av skilsmassan.

Nar jag var 8 ar
sa gick jag pa Kullingsbergsskolan i Alingsas och lekte mycket med mina bastisar Nina, Lina och Annsofi. Var retad av Erik i klassen och blev riktigt forbannad pa honom en gang. Slog ned honom och darefter retade han mig inte langre.

Nar jag var 12 ar hade jag precis borjat pa Nolhagaskolan i Alingsas. Under min mellanstadietid var jag ensam valdigt mycket; satt i skolans fonster och skrev dikter och tyckte synd om mig sjalv. Hade rott har och bar konstiga klader.

Nar jag var 16 ar gick jag pa Alstromergymnasiet i Alingsas. Var en kickers som inte slogs; kladd i svart och vitt, hade blonderat har, djupa urringningar och svart eyeliner som lappanna. Hangde alltid med Brunsson. Festade mycket, hanglade, hangde i rokrutan i skolan for att jag tyckte det var coolt och presenterade en taskig attityd mot alla jag trodde inte tyckte om mig.

Nar jag var 20 ar bodde jag pa Guldheden i Goteborg med min davarande sambo. Pluggade till larare pa Goteborgs universitet. Levde ett stilla liv som Counter-Stike-spelare och soffpotatis.

Nar jag var 24 ar bodde jag pa Cypern dar jag jobbade som bartender och i en kladbutik. Njot av solskenet men var medveten om att solen inte alltid skulle skina och i slutet av det aret flyttade jag tillbaka till Sverige.

Nar jag ar 28 sa har jag ingen aning om vad jag kommer att gora. Jag vet att jag kommer ta examen det aret, men har ingen aning om mer an sa. Jag ar nu 27 och bor i USA. Kanske bor jag kvar har, kanske inte. Jag hoppas att Drogen och jag fortfarande ar ihop. Forhoppningsvis har jag ett bra jobb, ar rokfri, har egen lagenhet och en schysst ekonomi. Vill fortsatta att resa. Vill ocksa jobba i Afrika nasta ar och basera min c-uppsats pa det. Det ska bli spannande att se vart jag star om ett ar.

Hans familj

Blir annu argare! Drogens pappa ar har. Det innebar att jag inte langre kan sova i den har lagenheten, eftersom hans foraldrar inte vet om att jag bor har. Skulle hans pappa veta om att jag bor har for ett tag, hade han kant att han betalar for mig och det kan ju inte ga for sig! (Som om Therrorese inte betalade for Drogen nar han var i Sverige och bodde i hennes lagenhet osv). Har i USA ar man ju beroende av sina foraldrars pengar tills man ar fardig i College. Sa jag far helt enkelt forsoka undanroja spar efter mig och se mig efter nagon annan plats att bo for natten.

Dessutom har det hant en annan sak. Drogen har lange viljat ha en kamera men han har inte haft pengar till den. Han har inte berattat for sina foraldrar att han haller pa med sin salsabusiness, eftersom de isf skulle strypa pengarna de ger honom och darmed skulle Drogen inte tjana nagonting pa hans extraarbete. I vilket fall som helst, nu har Drogen sparat ihop tillrackligt med pengar till sin kamera. For att hans foraldrar inte skulle forsta att det ar Drogens pengar sa bad han mig att ringa hans foraldrar och be hans pappa kopa med kameran ifran Raleigh pavag upp hit (butiken finns inte i Boone) och saga till honom att jag vill kopa den till Drogen som en present.
- Japp, inga problem. Sa hans pappa.
    Idag kom han som sagt till Boone, med kameran. Men istallet for att ge mig kameran sa att jag kunde ge den till Drogen, sa gav han Drogen kameran som en present fran foraldrarna.

Nu var ju hela grejen med kamerapengarna iscensatt, sa det ar ju bara bra for Drogen att han inte behovde betala for kameran. Men tank om jag verkligen ville kopa en present till Drogen, och de bara tar iden ifran mig och ger honom presenten istallet, utan att prata med mig! Ah, jag blir sa aaaaaaarg!!!!

Blir sa arg!

Aldrig nagonsin har jag varit sa beroende av nagon annan eller "andra" i den bemarkelsen att jag till och med behover nagon som kan kora mig till mataffaren, eftersom det ar for langt att ga dit. Aldrig nagonsin har jag kant att min vilja vager sa lite som jag kanner nar jag ar har. Ber jag nagon om nagonting sa maste givetvis den personen jag fragade om hjalp vilja hjalpa mig. Nar situationen ar som den ar, sa blir jag givetvis valdigt glad om nagon vill gora vad jag vill gora, att min vilja raknas, att min rost blir hord bland alla Amerikanska gapiga och skrikiga roster. Jag hatar dessutom att be om hjalp.

For tva veckor sedan fragade jag Kt om hon ville aka till Charlotte med mig pa en mitt-i-veckan-weekend.
-Yeeeeeyyy, let's do it..!! Svarade hon.
Sedan dess har jag forsokt att styra hotell och planera var lilla onsdagsweekend. Idag, tva dagar innan det ar dags, sa berattade hon for mig att hon inte har pengar nog att resa dit. Sa vad hander med mig?! Jag blir strandad i Boone for ett tag till. Saken ar den, att hon dejtar numera Jimmaayy och jag svar pa allt jag ager och har, att hennes akuta pengaproblem har nagonting med Jimmayysaknad att gora ocksa. Fan, jag blir sa forbannad!!!

Shopoholic?

Det har gatt en vecka sedan jag borjade min shoppingvag. Sedan dess har det hant en hel del. Forutom att jag har betydligt mycket mindre pengar pa kontot sa har jag expanderat min garderob en aning. Jag har funderat lite pa hur mycket jag egentligen har kopt, och jag samlade ihop allting for att undersoka. Sahar sag det ut:

image175

- BH - 3 sidensjalar, Second hand - Skinnvaska, Second hand - Bikini, Banana Republic - Ogonskugga, Lancome - Rouge, Lancome - Make-up bag, Lancome - Boots, Second hand - Klanning, American Apparel - Pennkjol, Second hand - 8-pack Juicy Tubes lipgloss, Lancome - 3-pack, bronzing kit, Lancome - Hur mycket presenter som helst - Make up-bag, Clinique - Resepack, Kiehl's - Bla skor - Roda skor

Ska nog ta det lite lugnt for ett tag...

Annu en tribute till Min mamma


Bjorn Rosenstrom - Mamma

Mors Dag

Idag ar det mors dag.
Ringde min mor idag och sa puss aven om jag inte riktigt anser att det behovs en mors dag, eftersom mors dag borde vara varje dag. Min mamma ar den basta manniskan i varlden; sa snall, omtanksam, hjalpsam och stottande. Hon har i alla situationer stallt upp for mig. Trots att hon inte alltid hallt med mig i alla mina beslut, har hon alltid forsokt att forsta varfor jag har tagit de beslut jag har tagit, och hon har litat pa att jag kan ta hand om mig sjalv. Det maste ha varit svart ibland. Mamma ar den vackraste manniskan som existerar och jag hoppas att jag kommer att bli en lika bra och stark mor den dagen jag far barn. Min mamma fortjanar ingenting annat an en mors dag varje dag under kalenderaret!



Sir Vaes och ganget

Det finns 37 olika ormsorter i North Carolina. Sex av dem ar giftormar. De ar valdigt stora (upp till ca. 2 meter) och de trivs bra i solsken, hogt gras och vid vattnet. Ibland gillar de att hanga i traden...
    Nar man ar ute och fiskar finns det en stor risk att man ser ormar; de ar nastan lika vanliga som faglar och ingen NC-bo verkar bry sig sarskilt mycket om dem. De anser att ormarna ar harmlosa och att de inte bryr sig om manniskor. Jag anser att om jag trampar pa en skallerorm sa kommer den definitivt att vilja ge igen.

Igar nar jag var ute och fiskade sag jag tre ormar. TRE ORMAR! De var alla i vattnet, nara mig... En av ormarna stack upp sitt huvud ur vattnet bara nagon meter ifran mig och samtidigt som jag sag den fick jag napp. Panik! Dar stod jag, med en orm en meter ifran mig och en fisk pa linan som skulle kunna matta halva Rwanda. Panik utbrot och fiskelinan var sa nara ormen att den nastan stotte mot ormens kropp i vattnet. Jag grat av panik, Drogen skek "get the god damn fish out of the water!"  Nar jag antligen hade fatt upp fiskjaveln pa land var ormen borta. Lugnet lade sig och jag torkade mina tarar. Drogen hade glomt bade kniv och fiskbehallare hemma sa han fick dunkat fiskens huvud mot en sten. Baahh..
    Senare gick Drogen ivag en liten bit for att prova lyckan nagon annanstans. Nar jag stog dar ensam dok ormen upp igen, denna gangen UPP - som i upp pa land och rakt emot mig. Jag skrek och skakade, sprang darifran...

Fan va lojlig jag ar. Dromde till och med drommar om ormar inatt. Gjorde lite research idag for att lugna mig sjalv, men trots det sitter jag fortfarande har med gashud pa armarna nar jag tanker pa gardagen. Vissa sager att ormar ar heliga och symboler for Gudarna. Drogen sager at mig att jag ska "get used to it" om jag vill vara i naturen, men jag undrar om jag nagonsin kommer kunna se ormarna som nagot magiskt och heligt. Vad sager ni?

                                                      

                                                           Sahar sag de ut, ormjavlarna...


 

Dagens shopping

Idag har jag varit pa shoppingtur. Inforskaffade mig:

- Knallbla skyhoga skor (sjukt snygga klackar!)
- Rodaktiga skor med lagre hoga klackar
- Ett juicy tubes-kit med inte mindre an 8 lappglans fran Lancome!
- Ett brun-utan-sol-kit fran Lancome
- 4-pack ogonskugga fran Lancome
- Pack med handcreme, duschtval, lotion och lappgojs fran Kiehl's
- Rouge fran Lancome
- Presenter...

Fantastisk shopping! Och har ser ni resultatet:


image170

The death of the Havaianas

Lordagen tillbringades pa ett alldeles perfekt satt. Stack ut och paddlade kajak med Drogen och Jimmayy. Men paddlingen innebar inte enbart paddling, utan aven solsken, fiske och whiskeydrickande. Det ena ledde till det andra och jag blev kissenodig. Vi paddlade intill sjokanten for att jag skulle kunna utfarda det jag var tvungen att gora, men for att komma iland sa var jag tvungen att kliva i vattnet. Eftersom det finns manga laskiga djur har i NC sa valde jag att behalla mina flip-flops pa. Det skulle jag aldrig ha gjort. Bottnen av vattnet var sa mjuk att min ena sko liksom fastnade nar jag hoppade upp pa land. Nar vi letade efter den var den borta. Sparlost. Vi sag att det var ett hal in under mark och forsokte kanna efter med paddeln for att se hur djupt det var. Hela paddeln forsvann. Det halet gar nog hela vagen till helvetet. Det halet svalde min flip-flop!

Min flip-flop som jag nominerade till arets present 2007. Min alskade flip-flop...
Kvallen innebar mer whiskeydrickande, beerpong, studsmattefest och en ny bekantskap i ganget; Grannen. Vaknade idag och var fruktansvart bakisskakis men det gick over efter ett stort mal sushi och nachos... konstig mix, jag vet.

Tanker ocksa pa Nathalie, 20 ar, som sparlost har forsvunnit i min gamla hemstad Alingsas. Hoppas innerligt att det finns en frisk och naturlig forklaring tll hennes forsvinnande.

Beerpong!

Igar var en kul kvall. C foreslog att vi skulle spela beerpong
image168
pa balkongen utanfor lagenheten sa vi slog Beerpongutrustningen pa utsidan. Det var en skon kvall; sadar lagom varmt liksom. Det borjade med att bara C, Kt och jag spelade, men allt eftersom borjade mer folk trilla in; Hamm, Drogen, Kuken, Jimmayy, Mr. Smith, Skracken (men hon stack ganska sa fort.. tack!), paret nedanfor osv... Vi spelade pa allvar i ungefar 6 timmar. Drack massor med ol; Kt och jag besegrade som vanligt alla andra!
    Jag forsokte matchmaka Kt och Jimmayy och under kvallen tappade vi liksom bort dem... Om en timma ska jag luncha med Kt och fa hora allt skvaller ;) Antligen lite action pa King Street!

(Tjejerna som har ett minor i Beerpong -->)

Ett ar

MAJ 2007: Mondaybar Black & White cruise till Tallinn (1), traffade Galenpanna, Jessicaflytt, min flytt fran Karlstad till Stockholm.
JUNI: Oslo, Drogen flyttar upp till Stockholm (2), jobb pa SVB, traffade Diala och Carolina.
JULI: Amsterdam; Sensation White (3), Drogen flyttar hem
AUGUSTI: Tranceparties; Johan Gielen, Carl Cox, DJ Tiesto...
SEPTEMBER: Tillbaka till Karlstad, tarar av blod, allvar. Traffade Syntharn. Toefl-test, ISEP-application, stress, depression...
OKTOBER: New York (4), North Carolina, Asheville, Karlek!!! (5)
NOVEMBER: Forbannade manader i Karlstad...
DECEMBER: Alingsasflytt, Luciatrancekryss (6), Julgransplundring (7), Julafton, Juldagen - Panoramai  Goteborg (8), Chicago, USA-flytt, Raleigh, Boone, Karlek
JANUARI: Odlor & ormar
FEBRUARI: Caving i Tennesee (9), Greensboro, New York med Maria och Norskorna (10)
MARS: Ol, Los Angeles (11), San Diego (12), Mexico (13)
APRIL:
Plugg, Houseparties
MAJ: Bill Clinton, Exotic Animal Show, Raleigh, Boone (14)

(1)  (2) (3) (4) (5) (6)  (7) (8) (9) (10) (11) (12)  (13) (14)

Polis Polis Potatisgris

image148
Efter ett ar och nio manader har min alskade storasyster antligen fatt beskedet att hon har kommit in pa polishogskolan i Stockholm. Hurra, hurra, hurra!!! Jag kande ju pa mig det redan for ett ar sedan, men det gjorde inte hon. Hon har varit otroligt ledsen och frustrerad eftersom hennes daliga hoft medforde att hon inte kunde genomfora det forsta fystestet som tankt och var tvungen att vanta pa nasta. Men nu antligen, nnnuuu antligen har hon blivit antagen!!! Jag ar sa glad for hennes skull, och kanner mig annu mer saker da jag snart kommer att ha en syster som ar Securitasvakt och en syster som ar Polis och kickboxare. Behover aldrig mer kanna mig nervos nar jag ar ute med de tva. Grattis
Therrorese - you are worth it!!

Virus

Nu for tiden blir jag bombarderad av mail dar det star saker som att "mina pengar har blivit dragna fran mitt konto", "Withdrawal from Bank of America", "Pay Pal har dragit 15 kronor fran ditt konto", etc. Darefter star det att jag skall folja en lank for att ga vidare till detaljerad information om min transaktion. En hel del av dessa mail hamnar ratt i skrapsortimentet i min mailbox, andra nar fram till Inkorgen. Da jag forst sag ett sadant mail sa var jag grymt nara pa att oppna lanken for detaljerad information - man vill ju veta vad som hander med ens pengar - men tack och lov sa ar jag smartare an sa. Japp, det ar jag, sa jag oppnade inte lanken. Formodar att mailen ar ett smart knep till att sprida virus ute i cyberspace.

Nagon mer som har fatt liknande mail?!!

Stormvindar

Det blaser stormvindar uppe i Appalacherna. Inte sa manga andra kan lagga marke till dem, men vi kan. Ena stunden ar livet fantastiskt bra; vi ar alldeles tokkara och alskar och sjunger och dansar.. andra stunden ar vi sa arga att vi knappt kan se pa varandra. Det ar storm, inom oss. Vi vill bada att det ska fungera, vi kampar och tror pa oss. Samtidigt, sa fort nagonting gar fel sa blir vi sa frustrerade over att det inte langre ar sa perfekt som det alltid varit, att vi blir forbannade... och vanligtvis pa varandra. Bada tva onskar lagga ned dramat, vi vill bara vara liksom... Forhoppningsvis ar detta bara en svacka.
    Om lite drygt en manad reser jag hem till Sverige pa semester. Nar jag ar dar sa kommer vi att fa svaret. Da kommer vi inse om vi saknar varandra, hur mycket vi tycker om varandra... eller hur lite. Det ar svart att se klart nar han star framfor mig precis hela tiden. Vi bor tillsammans; gor allting tillsammans, och vi bada trivs med det. Men ibland blir det for mycket, och da borjar stormvindarna vina igen. De gor ingen lyckligare nar de forvandlar allting som precis var rosarott till en stor svart sorja. Varken han eller jag vill att de glada fargerna skall forsvinna. Vi har nagonting bra och vi gor allt vi kan for att behalla regnbagen. Far bara hoppas att det racker.

heart ache

Det gor jatteont

Karmakontot

Idag var Drogen och jag ute pa en liten shoppingtur. Parkerade bilen utanfor en av butikerna vi skulle besoka och sa fort jag satte foten utanfor bilen sa fick jag syn pa nagonting som lag pa marken utanfor. Det var en Kamera. Och ni vet.. det var inte bara en kamera, utan en Kamera. Med stort K. En sadan som man har dromt om; digital och med ett flertal olika objektiv och grejjer. En sadan Kamera som jag har dromt om sedan jag kunde stava ordet. Vi stod dar ett tag och tittade pa varandra och funderade pa hur vi skulle gora nu. Vi gick in i butiken och funderade mera... Gick ut mot parkeringen.. funderade.... Slutligen fick vi syn pa agarna till bilen som var narmast kameran som vi hittade. Tre tanter satt i bilen, sa vi gick fram och fragade dem om det var deras kamera. Japp, det var det. De tackade oss och akte darifran. Skit ocksa! Pa nagot vanster sa kandes det liksom inte sa bra som vi trodde det skulle gora. Det hade liksom kants battre att ha kameran, men vi mumlade nagonting till varandra om att gora det ratta, och akte vidare till en second hand shop.

Val dar hittade Drogen en fatolj han tyckte om, men han bestamde sig for att inte kopa den. Vi lamnade butiken och mottes av en kille som stoppade oss och fragade om vi var intresserade av att fa lite gratis mobler som han skulle gora sig av med. Bland annat en fatolj...

Antar att det ar vad som kallas karma.

Svart-Vitt

Igar hade jag en toppenkvall! Traffade forst Svenskan over ett glas vin och vitloksbrod. Fick pratat av mig, hon fick pratat av sig, och allt var pa svenska och det var skont att fa gora det. Efter vinet gick Jimmayy och jag till Macado's och drack ett glas vin dar. Fick pratat mera. Efter det stack vii, Drogen (som hade jobbat tidigare under kvallen) och Mr. Smith till GP och drack Bloody Mary. Darefter blev det ett houseparty; spelade Beerpong och snackade med folk. TIll sist var det sangdags, ungefar vid 05. Jag somnade med ett leende pa lapparna och en kansla av sjalvstandighet och styrka.

 Idag daremot... Idag har jag en san dar bakisdepression. Det ar inte sa att jag ar bakis, utan mer att jag ar sa himlans ledsen och... lam. Jag kanner mig alldeles gra inombords och ligger som paralyserad pa soffan hela dagen. Tanker mycket. Ar orolig for att saker inte kommer att bli bra med Drogen - tror han har tappat intresset. Han sager att han ar orolig for vart forhallande, han vill inte att vi ska vara ledsna och oroade over saker hela tiden. Det ar sant. Men samtidigt vet jag inte om han ar villig att gora ett helhjartat forsok igen. Kan inte sluta tanka pa det. Han ar pa jobbet nu, och helt plotsligt kanner jag mig alldeles matt; som att jag inte har nagon att umgas med, prata med, vara mig sjalv med... Jag vill bara att det ska bli kvall/natt och att jag ska kunna sova, for att sedan vakna upp till en forhoppningsvis bra morgondag. Solen skiner utanfor fonstret, men pa allvar - idag ar inget annat an gratt.

Toppeleven

Sa, har foljer mina slutbetyg...

Cultural Communication: A
Cultural Anthropology:  A
Globalization & Population: A
Gender, Class, Race & Sexuality: A

Jag ar bast i hela varlden!

Onskelistor mottages

Har varit ute pa en liten shoppingtur idag. Fick kopt en scarf ifran Old Navy (25 kr) och en del harvardsprodukter fran Tigi till ett sammanlagt varde av 200 kronor. De luktar godis!!! Jag tankte pa hur dyrt det skulle ha blivit om jag kopt dem i Sverige (betalade nastan 1/3 av vad det skulle ha kostat). Just nu ligger dollarn pa ungefar 6 kr, sa det ar billigt
 har i USA. Speciellt harvardsprodukter, cigaretter och make-up (Lancome ar sjukt billigt!!) Sa - om nagon vill ha nagonting harifran sa mottager jag seriosa bestallningar ifran er. Just so you know... ;)




Skracken

Jaa, och tror ni inte att storasyster ringde mig igar nar de var a Guetta?! Rub it in my face, beatch! Na, det var kul att hon ringde, att hon tanker pa mig nar hon stampar. Sjalv sa satt jag och malade. En multikolor tavla som blev ganska bra... tills jag i morse skulle spraya den med lack. Det visade sig att det var gron lack. Sa nu ar min tavla alldeles graaktig. Fan!

Har en annan sjukt otrevlig nyhet att beratta. Ni vet Skracken. (Drogens gamla pipp).. hon hanger ju i den har byggnaden ganska ofta, dar Drogen och jag bor. Nu ska hon flytta hit. Hon kommer att bo granne med Drogen!! Himlans skoj, da kan hon ju springa ut och in har precis som hon vill! Hon ska resa utomlands i juni, men i juli och augusti (nar jag ar i Sverige), da ar hon har. De kommer att umgas precis hela tiden. Jag vet det. Fan.

David Guetta

Ikvall ar Therrorese, Danny och ganget pa Guetta's konsert i Stockholm. Just NU star de och dansar pa feta dansgolvet! Sjalv ar jag ensam hemma och YouTubar David Guetta. Blir alldeles sentimental. Systrarna Synd ar splittrade. Det ar ju vi som ska dansa och sjunga skithogt till tonerna av Love is Gone. Storasyster, jag saknar dig galet mycket!!! Hoppas ni har hur kul som helst just nu.



Skolavslutning

Jepps. Nu ar det over. Skolan alltsa. Jag ar grymt stolt over mig sjalv eftersom jag har gjort bra mycket battre ifran mig an jag trodde att jag skulle gora, i ett skolsystem som ar mycket mer avancerat an det hemma i Karlstad. Jag har dessutom haft mojlighet att resa en del (kanske inte sa som jag skulle vilja, men det taket finns nog inte for mig...), har klarat en inte alldeles smartfri termin med Drogen men trots en del problem har den varit hur fin som helst.
    Det enda jag ar en aning besviken over ar att jag inte lart kanna mer folk. Det finns liksom ingen har som jag kanner att jag har "klickat" med pa allvar. Japps, jag har mina vanner och sa, men jag skulle inte prata problem eller hemligheter med dem. Jag litar inte pa dem. Dessutom ar manga av dem kompisar med Drogen, sa det blir lite konstigt da... Som jag tidigare har sagt sa ar Boone en liten stad, och folket har ar till en stor del hippies och naturalskare. Stadsperson som jag ar, sa gillar jag att kla upp mig, sminka, grejja, shoppa... Medan de jag kanner har alskar att ga i Crocs (hata!), roka gras och aka upp i bergen och lukta pa blommorna. Inget fel med det - naturen har ar fantastisk, men ibland saknar jag betongen. Stora byggnader;American Apparell, Urban outfitters, Starbucks och H&M. Jag saknar att klubba, att ga ut en kvall och fetdansa. Nar jag pratar med folk om det sa vet de knappt vad jag menar.

Kontentan av detta ar:
1. Jag pluggar battre
2. Jag dricker mindre sprit men mer ol
3. Drogen + Anna = Sant
4. Vanner ar inte alltid latt att fa (har inte snackat sex pa ett halvar..!!)
5. Gratt ar flatt, Gront ar Skont.

Njut!

Idag har jag min andra tenta. Har tva i morgon ocksa, men jag har liksom lagt ned nu. Det finns viktigare saker i livet an att plugga, men det ar idioti att tanka sa eftersom jag ligger pa A/B-niva i alla amnen. Skaver liksom mot A-kanten, och satter jag inte A pa tentorna sa far jag nog inte det. A andra sidan sa refererar jag till ett tidigare inlagg och inser att jag faktiskt har mott mina mal den har terminen. "Jag behover inte satta A i alla amnen..." Samtidigt finns det ett mal jag fortfarande inte har mott; jag har inte blivit DJ annu.

Men som sagt, det finns viktigare saker i livet. Jag har insett det. Fick ett samtal i helgen ifran mamma. Det var annu ett trakigt samtal (forra helgen var det ju Elvis som blev pakord). Min "styvkusin" har gatt bort. 40 ar gammal. Det hande nar han sov och man vet inte riktigt varfor. Han lamnade efter sig en hoggravid fru och en 2-arig son. Livet ar for kort for att inte ta tillvara pa saker, och njuta medan man kan.

Elvis och Patrik,
Vila i Frid.

Puh!

Han gjorde slut. Inte bara av dagboksanledningen, men andra ocksa... jag ar "egoistisk, svartsjuk och vart forhallande ar inte vart sarskilt mycket.." Men efter en lang stund och mycket snack, gral och grat sa forvandlades allting till en form av orealistisk sorja som slutade upp i forsoningssex. Darefter var det okej igen. Det ar fortfarande ett "vi" och ett forhallande. Vi maste bada tanka pa hur mycket vart forhallande faktiskt ar vart, och jag hoppas att vi fattar det nu. Det var javligt nara, det var javligt javligt nara och jag vill aldrig att det ska handa igen! Han ar bast, och han gor mig lycklig, trots harda ord och en hel del tjaffs.

andas ut....

Idag har jag min tenta, darefter aker "Vi" till Raleigh for att traffa hans familj och for att ga pa en exotic animal show i morgon. Ar tillbaka pa sondag igen, cya!

.

Sa jag berattade for honom om dagboken. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag visste ju det, redan innan jag sa det, att det skulle leda till stora problem. Anda var jag tvungen att saga nagonting, for saker han hade skrivit paverkade alldeles for mycket runt omkring oss. Han gick. Han slangde saker omkring sig, och han lamnade lagenheten. Han har all ratt.

Sjalv sitter jag har. Det ar reading day idag. Blir inte mycket till att plugga infor tentan i morgon. Ar orolig och nervos, har knappt sovit pa hela natten. Jag kannner mig som varldens samsta manniska. Jag far skylla mig sjalv. Undrar om han kommer att komma hem och be mig flytta ut, sa allvarligt ar det. Jag undrar om det har var droppen for honom;att han inte langre vill veta av mig, efter allting jag har gjort honom. Undrar om han ens kommer hem.

Jag ar sa javla ledsen. JAG AR SA JAVLA LEDSEN. Jag ar sa javla ledsen for allting som jag har gjort, for alla de ganger jag har sarat dig. Jag ar sa javla ledsen. Jag forstar om det ar nog nu. Jag forstar, men jag vill inte att det ska vara sa. Jag vill verkligen inte forlora dig, men om det ar sa, far jag skylla mig sjalv. Forlat.