Ett kapitel ur mitt liv

Förbered er på en lång kärleksförklaring.

Jag kommer nog aldrig att glömma den där augustidagen när jag satt i baksätet i bilen och försökte läsa kartan. Undrade om vi var rätt, men så såg jag skylten. "Campus Futurum." Jag minns att jag log brett när jag såg husen och att jag konstaterade: "Här ska jag spendera de kommande tre åren." Jag var både nervös och förväntansfull. Så fort jag steg ur bilen för att bära upp mina grejer till mitt lilla studentrum kom två tjejer fram till mig. Det var Jessi och B och när jag såg deras leenden vet jag att jag tänkte att det här kommer bli bra... Den kvällen var det kräftskiva och jag träffade så många människor. Vi hade matkrig, drack kopiösa mängder av alkohol, kedjerökte, dansade, sjöng och drack öl ur tratthattar. Jag tänkte att alla var helgalna och att den där kräftskivan måste vara en väldigt speciell kväll. För mig var den det, för det var då jag förälskade mig i Jessi, men för de andra.. jag tror inte det. För det är så livet är på Campus. Närhet, kärlek, fylla, glädje och vänskap. Det är vardag. Den första terminen i Karlstad var alldeles galen. Nollning blandades med uppesittarkvällar, exchange student parties, temafester, bakispizzor, hångel och ett allmänt osunt men otroligt kul liv. Jessi och jag var galna; lät våra liv styras av tärningar, dokusåpor, goda skratt, kuksnack och finska fyllesånger. Freda, J, Danne, Robin, Jessi, Joelbiten, Daffnus, Isa, Anna Röd, Daniel, C, Kil, Lisa. Underbara älskade. Va roligt vi hade!

Den andra terminen hände ännu något makalöst. När jag trodde att livet inte kunde bli roligare dök plötsligt en amerikan upp på min fest. Jag som är en sucker för allt som heter internationellt var snabb med att lära känna honom. Det ena ledde till det andra och vi träffades allt mer. Hett sex ledde till passion som ledde till fisketurer, middagar och romantik. Första gången han sa att han älskade mig visste jag att jag var såld. Jag var hans och han var min, och när han på sommaren lämnade Sverige gick hela jag i bitar. Min själ, min kropp... mitt hjärta. Den tredje terminen var varken Jessi eller Drogen där och jag bodde i en korridor som jag vantrivdes i. Jag kände mig som en gammal bitterfitta och fann ingen glädje i någonting. Jag saknade. Det var det enda jag gjorde. Dock fanns en del ljusglimtar i min tillvaro. De hette Jontis och Oscar. Jag kommer för alltid att minnas våra Vaniljvodkekvällar och långa samtal. Jag kommer för alltid att minnas den där sista kvällen innan Jessica åkte, när vi alla satt på balkongen hela kvällen och sjöng och spelade gitarr.

När vintern kom reste jag till USA. Där stannade jag i ett år och det förändrade mig som människa, för alltid. Jag fick se och uppleva mer än jag någonsin hade föreställt mig. Fick lära mig att vara en ensam myra i New York, såg hajar från en strand i soluppgången i Miami, var på en judisk begravning, var i Hollywood, kysstes på en strand i San Diego, skakade hand med Bill Clinton, var i en trafikolycka i Kentucky, såg Chicago by night, firade både halloween och thanksgiving på amerikanskt vis, älskade på en bergstopp, badade i en oas i den mexikanska öknen...

I januari återvände jag till Karlstad och var uppriktigt ledsen att komma hit. Ville verkligen inte, jag ville ju vara i Drogens armar och i USA. Både förväntningarna och motivationen var låg och jag höll mig mycket i min lilla lya. Dock visade Kakan mig runt och jag lärde känna allt mer människor. Fantastiska, omtänksamma, underbara individer med stora hjärtan som jag är så tacksam för att jag har träffat. Den här terminen har varit otroligt bra! Synd att jag inte träffade mina nya vänner tidigare... och underbart att träffa mina gamla vänner igen.

Tiden rusade förbi och nu är Karlstad och studentlivet historik för mig. På allvar. Tre år av mitt liv som jag aldrig kommer att glömma. De har betytt mer än jag någonsin hade kunnat tro. Jag är en annan människa idag än den dagen då jag svängde in mot Campus. En starkare individ med väldigt mycket mer erfarenhet av både människor, akademia och världen. Och trots den sista tidens tunga tårar och ångest att lämna tror jag att jag är redo att vända blad. Jag kommer verkligen att sakna Karlstad och allt vad det innebär. Alla underbara dagar, nätter, människor, skratt, danser, middagar, ångestsöndagar, deeptalks... till och med deppstunderna kommer jag att sakna - de hade sin charm. För man var aldrig ensam. Jag kommer verkligen sakna precis allt, och älska dessa år in i mina sista.


 


Dagens utsikt


sol, blått och grönt är skönt

Då undrar jag hur du ser mig

När vinet glöder i de fyllda glasen och
vi börjar bli i gasen, då lossar tungans band.
Vi som gått omkring och vart så blyga
vi slutar upp att smyga, modet kommer efterhand.

Hej, tjo och klackarna i taket!
Nu visar vi helt naket hur modiga vi är.
Inga ord kan bli för stora, vad har jag att förlora?
Så är det med det!

Senare när berusningen har lagt sig och
det som jag har sagt dig verkar ganska meningslöst.
Då undrar jag över hur du ser mig,
man får se upp hur man beter sig och då skrattar jag nervöst.

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra.

Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.


Köör bara, kör!

Torsdag kväll. Annarki maxar med kex, esberitoxkur, ingefärsté och tokplugg. Hade handledarmöte idag och helt plötsligt känns B-uppsatsen som en hel avhandling. På allvar, min handledare är galen. Men jag antar utmaningen. Jag är inte den som är den. Jag är som sagt den som maxar.

Gårdagen spenderades på stan med Kakan. Vi körde en all-in-shoppingtur med extra allt och det slutade med att jag blev ett par skor, shorts, t-shirt, strumpor, strumpbyxor, mascara och en brottarryggs-klämma för bh'n rikare... och ganska många kronor fattigare.

Ser fram emot morgondagen. Den börjar seriöst: plugg och jobb på Unionen. Men vid 16 drar flärden igång igen. Daffnus har kommit hem ifrån Turkiet och jag ska hänga med henne. Dessutom fyller Boss 25 så han har fest på kvällen. Och där emellan är det förfest med nostalgitema och allt vad det innebär; sanning och kånka, ryska posten, fiskdamm, ett två tre rött ljus... Blir najs.

Nu - bedtime!!


Uppsatshets

Yes! C-uppsatsen inlämnad. Nu har jag endast en uppsats kvar i Kulturgeografin, sedan tar jag examen. Examen! Om 1,5 vecka är allt över. Sayonara, Karlstad. För nu så hänger förkylningen i sig men jag vägrar bli sjuk. Ska börja motarbeta med esberitox och shopping idag, borde funka. Trots påtaglig stress och nervositet känns det som att livet smeker mig. Schizofrent.


Välkommen tillbaka

Eller kanske inte. Just när jag blev färdig med C-uppsatsen kände jag någon obehagskänsla komma krypande... långsamt. Fastnade i halsen. Bakom näsan ungefär. Nu har den spridit sig upp till huvudet också. Tji fick jag för att jag trodde jag klarade en 4-dagars. Jo men det var ju två veckor sedan jag var sjuk nu, kanske är dags igen då? Kommer lägligt också med tanke på ytterligare uppsatsskrivanden, opponeringar, tandläkarbesök och flytt. Skitkul. Skitliv. Skitsjuk.

Campusfesten

Ja, jag är förvirrad fortfarande. Men skitsamma. Jag har ju alltid varit sådan. Nöjer mig aldrig och tvivlar ena sekunden och stormtrivs den andra. Men som sagt, skitsamma. Nu ska jag berätta om någonting annat istället. Campusfesten!

1200 personer samlades på Campusområdet för den årliga galenfesten. Solen sken sedvanligt och människor var både glada och i gasen när jag gjorde entré vid 19.30. Det glada humöret fortsatte givetvis hos de flesta fram till långt efter solens nedgång och detsamma gällde för mig. Folk lallade omkring, satt i gräset, på taken, dansade i skogen... Musiken var grym (electro all night!) och det var måttligt svettigt på grusplanen när mina vänner drog mig därifrån framåt 02-snåret. Avslutade med bastufest igen innan läggdags. Vaknade på söndagen och mådde skitbra. Nöjd. Dessvärre verkade 4-dagarsracet göra sig påmint idag då jag knappt orkade ta mig upp ur sängen i morse. Dessutom blandades tentaångest med allmän panik, självtvivel och lingonveckostart. Får hoppas det blir bättre i morgon.

Guldkorn:

Förvirrad

Är så sjukt förvirrad över allting. Precis-allt-i-mitt-liv! Vad händer? Vad borde jag göra? Varför gör jag som jag gör och gör jag rätt eller fel?  Vad är det bästa beslutet? Vilket beslut? Vart är mitt fokus? Har inget fokus. Vad betyder fokus? Orka tänka. Kan inte tänka. Tänker för mycket. Exploderar nog snart i ångest, stress, panik och berusning. Vet inte om det är lycka eller olycka jag känner, dumdistrighet eller intelligens. Vad håller jag på med? På allvar.

En överraskning

Jag fick celebert besök från Götet igår då min älskade syster Zandrich och sötaste T.A. dök upp på festen. Jag trodde inte mina ögon när de helt plötsligt stog framför mig. Vilken fantastisk överraskning!! Kvällen som skulle bli ganska lugn slutade åter igen med fetfest som avslutades med bastupartaj i min källare. Vaknade vid 10, småsvettig och inknödd mellan två snarkande vänner och mådde väldigt bra med mig själv. Dagen har tillbringats i K-town med pizzabesök och snack om den mycket händelserika fredagskvällen. Nu har mina älsklingar åter igen satt siktet mot Göteborg och kvar är jag i en stökig lägenhet, lagom utslagen och väldigt opepp för kvällens bravader. Campusfest. (Tror ni att jag kommer sova ordentligt i morgon eller?!)

Underbara gullungar, det betyder så otroligt mycket för mig att ni tog er tid att komma hit och hälsa på.
Jag älskar er.


Det blir en fyradagars. "Shit pomm-frit."

Det gick inte så bra med folknykterhetens dag för min del. Jag är skimmad och har ingen karaktär. Men till mitt försvar så är detta min sista fyradagarsfylla ever, typ. Så jag borde njuta av den och ta tillfället i akt medan jag kan. Sedan blir jag gammall. Dessutom var det inte mitt fel att det blev utgång ikväll.

Jag satt i mysbyxor och såg på Grannfejden då det ringde på dörren. När jag öppnade stormade det in sex killar som ville att jag skulle följa med dem ut. Jag vägrade till en början, men efter att ytterligare typ 10 personer dök upp kände jag mig utanför och bestämde mig för att byta om till min partyoutfit. I förebyggande syfte. På något vis trodde jag på det själv.

Förebyggande syfte my ass. Det blev en helkväll med krogbesök, shots och dans tills svetten lackade. Kul var det. I morgon blir det mindre kul. Men det är bara att bita ihop, tuta och köra. Två dagar kvar. Därefter kan jag softa.

Freda, Danne och Manne - ni står ansvariga för min dåsighet i morgon. Tjena, Allan.

Studentliv

Ja, vad ska man säga? Det ska bli skönt att komma ifrån studentlivet men jag kommer att sakna det desto mer. Mitt-i-veckan-spontanfyllor, nollningar, sovmorgonar, nya människor och intryck, bakispizzor och tentaångest.

Igår var det dags igen att fira de sista veckorna av studentlivet. Besökte mina gamla hoods på Campus för andra gången på hela terminen och drack kopiösa mängder av vin med B och tyskarna, vilket resulterade i att jag inte somnade förrän solen sken in på min huvudkudde igen.

Idag är det folknykterhetens dag. Och jag lovar och svär över allt jag äger att jag inte ska dricka en droppe sprit.


Vad hände igår egentligen?

Orka leva idag. Orka vakna med en sjuk bakfylla och ångest. Orka ta tag i livet. Orka.


Ett kärleksbrev

Jag fick ett handskrivet och vackert brev skickat till mig från Drogen. Han skickade med den här bilden i stort format. Det är från vår roadtrip till Kalifornien och Mexiko. Jag saknar det livet - saknar att vara där och leva livet. För tänk vad underbar livet kan vara ibland...

Santa Monica Beach, Los Angeles

Till kreationisten

Hur vet Du att bibeln är sann, egentligen? Jag vill ha bevis, inga påståenden. Förr trodde vi på sägner om vättar, näcken, häxor och hustomtar men det gör vi inte längre. Varför inte? Därför att vi är realister. För vad finns det egentligen för bevis för att sådana historier stämmer? Nada.

Och när det kommer till att prata bevis så måste Du väl ändå hålla med om att
Darwinius Masillae är mer bevis än någonting som påstås ha skrivits med hjälp av en övernaturlig person, för att därefter omtolkas och översättas hur många gånger som helst under de flera tusen årens gång? Jag tycker vi kan prata om bevis för Gud, Adam, Eva, Jesus & c/o den dagen då vi har hittat fossilen efter dem istället... Forskning har svaren, inte sagor.

För övrigt så har jag mycket svårt att förstå varför så många kreationister och forskare måste betrakta sig själva som motståndare på ett spektrum.  Pseudovetenskapen Intelligent Design blir vanligare och de står mellan forskning och teologi, men de kan förvisso inte besvara de mest övergripande livsfrågorna. Varken Einsteins relativitetsteori eller Uppenbarelseboken verkar kunna tillfredsställa våra nyfikna men ändå så enspåriga själar, vare sig vi är troende, vetenskapsmän eller kvasifilosofer. Att tänka på allt detta får mig att undra hur Gud skapades, om Gud skapades. Men det är ingen idé, för jag kommer ändå inte få ett svar. Han talar inte till mig som han gör till Dig.

Men kanske var Jesus en apa. Och om så var fallet, vad spelar det egentligen för roll?

Mer om
Darwin och Darwinius Masillae.


Darwinius Masillae

Idag var en skön dag. Gjorde inte ett skit mer än att jag pluggade. Är så gott som färdig med båda de uppsatserna jag har arbetat med under de senaste månaderna så det känns otroligt skönt! Ser ljuset i tunneln. Och på tal om ljus så har det inte varit någon sol i Karlstad så jag har faktiskt fått sova ordentligt (har dock tagit an Dannys råd och lagt fram en sovmask på nattduksbordet för säkerhets skull). På eftermiddagen körde jag Body Balance och sedan hängde jag med Sandiie under kvällen. Trevligt sällskap. :)

En sak som jag är överexalterad över är Ida. I nyheterna stog det att detta är en banbrytande upptäckt. Får hoppas det. Ida är en 47 miljoner år gammal apfossil som kan vara den saknade länken mellan människa och apa. Åh, det är ju så himla intressant och jag är grymt nyfiken över vad detta kan innebära för våra tankar kring evolution, 150 år efter Darwins födelse. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Darwin does rock.

The Obama's

Jag borde ha pluggat. Men jag såg istället på the Ellen DeGeneres show på Kanal 5 där Michelle Obama gästade och jag måste åter igen uttrycka min beundran för både Mr. and Mrs. President. De känns så jordnära, enkla, karismatiska, humoristiska, laid back... Jag hoppas inte att jag blir presidentfru någon gång i mitt liv, och detta kanske låter löjligt för jag vet ju egentligen inte så mycket, men jag hoppas att jag kommer att bli lika lyckligt gift. Det är vackert.


Belsebub


Det här monstret har jag åtagit mig att vara hundvakt för under en hel helg i Juni.
So help me God...

Maskintvätt för våra accessoarer

Ett företag i Frankrike har kommit på den här fantastiska uppfinningen för lata och rika hundägare. Enligt företaget själva så lider inte hundarna alls av att slängas in i tvättmaskinen. Och det kan vi ju se själva; hunden på bilden ser ju ut att stormtrivas där inne, eller vad tycker ni?

Varför inte slänga in några scarfar, underkläder och bäbisar också när vi ändå håller på?
Men glöm för allt i världen inte att skilja mellan vit och kulört.

Heia Norge!

Nej, jag syftar inte på schlagern utan på nationaldagen. Syttende maj. Och eftersom jag är 1/4 norsk anammar jag min härkomst och flaggar på bloggen. Tänker också lite extra på mormor idag (R.I.P).Idag har jag mått bra mycket bättre än jag egentligen förtjänar, trots kombon av sen natt/ tidig morgon. Har storstädat, rensat garderoben och tvättat. Grymt ju.

Såhär ljust

är det i mitt rum när klockan är 07. Söndag. Bakis. Är det konstigt att jag ser bitter ut?


Klippa kort?Jag vet att det är svårt att jämföra... Och Julia Stiles är sjukt snygg och jag har en amatörbild. MEN, borde jag klippa kort? Ni fattar frillan... Kom igen, ge mig respons. Ni 30 + something people som dagligen läser den här bloggen. Vad tror ni?

Okej, nu ska jag sluta fylleblogga och sova istället.
Oh, sista ordet - ska aldrig mer dricka alkohol...

Annarki fyllebloggar

Ikväll var det schlagerskit. Boss och jag körde som utlovat toalettfest a.k.a. vägra schager. Det var gött. När det väl vad dags för utgång blev det Blåbaren och det innebar (givetvis) lite stora dansgolvet och asmycket schlagerskitdansgolvet. Jag lyckade flirta till mig en skitstor shot och fann mig i situationen... på grund av att folk är pussies så gav dem sig av en efter en hemåt och jag blev kvar med bästa Abdi. Vi tokdansade och lekte "jag har aldrig" med öl-shots och tequila. Träffade också min nyblivna NC-buddie och fantastiska... ja, vi kan kalla henne D.C. Kontentan av allt är att jag nu sitter här, hukad över min laptop, med mat över hela sängen och med en kommande bakfylla som heter som min farfar - Allan.

Japp, tjena Allan. Vi snackas vid desto mer i morgon.


Varning!

Nu har svininfluensan övergått i schlagerfeber.
Now we're really fucked.

Variation

Igår hade jag en toppenkväll! Den började med grillning och kubb hos B och det fanns egentligen inga fortsatta planer för kvällen. Men efter lite vin så ändrades situationen. Såklart. Vi satte oss på en uteservering och därefter hamnade vi på den sedvanliga krogen. Dansade tills vi svettades, snackade immigrationspolitik och kärleksbekymmer. Träffade dessutom en (american-) fotbollsspelare från North Carolina som bor här nu. Såg en skitblodig fight och flirtade till mig att DJ'n skulle skriva upp mig plus fler på gästlistan för idag. Dessutom hörde jag några killar säga på turkiska att de tyckte att vi brudar var snygga. Så jag kontrade med turkiska tillbaks och chockade dem. Alltid lika skoj.

Idag är jag toktrött men jag ska nog komma igång till kvällen. Det är ju schlagerfeber, och som bekant så får ju jag typ eksem av schlager. Boss och jag har sagt att vi ska tvärstrejka och sitta inne på toaletten hos B medan de andra kollar på Eurovision. Blir nog bra.


Nackspärr

Big time.


It's time to wake up


Vår kultur har precis som alla andra förändrats sedan urminnes tider. Förr var det viktigt med barnafödande och kyrkobesök. Förr halshöggs människor och eldades upp levande på Stockholms torg. Så är det tack och lov inte längre. Vår kultur har förändrats. 

Idag har vi en demokratisk regering och det fokuseras på karriärer och framgång. Vi anser oss ha livskvalitet. Vi har tak över huvudet. Mat på bordet. Därav de låga fertilitetssiffrorna i västvärlden. Vi behöver inte ha 10 barn för att överleva, men hur som helst är det inte samma sak i tredje världens länder. Därav deras höra fertilitetssiffra. En stor orsak till tredje världens fattigdom beror på västvärldens exploatering av deras resurser. Fattigdom leder till krig och elände. Krig leder till migration till västvärldens länder. Vill vi behålla vår kultur (vilken kultur förresten?) så behöver vi fokusera mer på att inte vara så förbannat egoistiska!


Muslimer är inte farliga.
Kulturer förändras ständigt i takt med att världen förändras. Det kommer alltid att vara så. Islam förändras också. Vad naiva Svennebanan & c/o får propagerat för sig, och verkar köpa, är att "alla muslimer är hatiska självmordsbombare. De är konstiga, annorlunda och alla muslimska män slår sina förtryckta och beslöjade kvinnor." (Snälla, glöm för allt i världen inte att tänka på vilka det är som propagerar detta också!)

Kulturer blandas. Försvagas. Förändras. Religioner har idag inte samma utformning som de hade för hundra år sedan. Globaliseringen har satt oss i den här situationen och att måla upp muslimer (och tydligen även katoliker enligt den här videon) som "syndabockar" till alla våra problem, kommer endast leda till mer elände. Vi måste ha förståelse och empati för varandra.


Ja, det är dags att vakna. Men tappa för fan inte fokus.


 För övrigt så är den turkiska flaggan som hela tiden visas i videon spegelvänd. Det visar ju bara vilka ljushuvuden det är som har gjort videon...


Ze Fembots are alive

Jag var i en stor lokal där det befann sig massor av amerikanska collegebrudar. De såg alla ut som prom queens; hade på sig balklänningar i alla möjliga färger. Deras hår och naglar var perfekta, ansikterna var som dockors. De skrattade sådär fjantigt som bara riktiga Brittabertor kan göra. Själv hade jag på mig jeans och combat-linne.

Tjejerna förökade sig konstant och började komma närmre mig. Som zombies ungefär. De sa ingenting, bara skrattade, och jag började ana oråd. När en av tjejerna drog fram två hjärtformade heliumballonger som förvandlades till pastellfärgade automatvatpen förstod jag att de ville skada mig. Jag drog fram mina GI Jane-vapen och började slänga mig runt i lokalen; duckade, rullade, rusade och sköt returskott mot dem. *ratatatatatatata papam-papam ratatatata..!*

Nu skrattade de inte längre utan vara bara tysta och vandrade omkring som rosa tennsoldater. Det tog många skott innan de sprängdes i luften, eftersom de vid första skottet mot dem utvecklade ett tjockt lager av hårdplast som fungerade som tjocka sköldar på deras porslinsskinn. Dessutom förökade de sig snabbare ju mer jag sköt på dem. Varje gång någon kom till eller försvann sa det "plopp", "plopp".

Slutligen var de överallt! Brittabertorna nuddade vid mig och jag visste att stunden hade kommit då de skulle ta över min själ. Game over för mig. Då vaknade jag. Svettig och förvirrad.

Hur sov ni i natt?


And the day only gets better...

Hej Anna!


Fick du tag på någon intressant tranieéplats nu i maj.


Ursäkta att jag varit så långsam med att höra av mig igen men det har varit mycket olika saker att ta tag i för mig denna vår.


Nu kommer vi att jobba med xxxxx xxxxx xxxx den närmaste tiden och är du intresserad att vara med på något vis så hör gärna av dig.


Den bakgrund och det intresse som du visar kring människor, natur och kultur tilltalar mig mycket och jag träffar dig gärna framgent för att berätta om hur vi tänker på lång sikt.


Hälsningar

xxxxx xxxx,
Aveny xxxxx


My world is spinning

Fantastiska tisdagsmorgon! Solen skiner rätt in i sovrumsfönstret och jag ska snart ha en god frukost och påbörja dagen med plugg och träning.

Är fortfarande lite smått euforisk från spinningpasset igår. Har ju inte tränat på ett tag nu och började lata till mig. Men efter flera portioner av min supergoda hjortgryta så kände jag att jag måste göra någonting. Så jag gick. Det var garanterat bättre än både hjortgryta, tv... nästan i nivå med hett sex. Jag mår så-jävla-bra idag och längtar tils jag kan gå till gymet igen kl. 17. Men som sagt, innan dess ska jag gympa hjärnan också. Förhoppningsvis skriva färdigt en av mina uppsatser. På allvar den här gången.

På menyn

Hjortgryta minsann! Tänk vad en student kan unna sig ibland.

Graduation time

Idag tar Drogen och många av mina vänner borta i fjärran väst examen. De skall bli avtackade och lyckönskade i stora hallen på universitetet. De kommer att bära rockar och fyrkantiga hattar och bli tilldelade hederssymboler beroende på sina prestationer. De kommer att kasta sina hattar och fira framtiden som komma skall.
 
När jag tar examen, den 4 juni, så kommer jag att ha opponering på min uppsats. Efter att ha fått kritik på mitt arbete är det dags att tacka för mig. Genom att säga hejdå. Inget mer. Sedan går jag ensam genom korridoren en sista gång för att slutligen gå ut genom porten och lämna Karlstad Universitet bakom mig. Bokstavligt talat. Samma dag packar jag min väska och reser ifrån Karlstad.

Ett kapitel av mitt liv är över och jag är stolt över vad jag har åstadkommit och hur jag har utvecklats under den här tiden. Studentlivet har varit fantastiskt kul och någonting jag rekommenderar alla som överväger att börja. Är dock ledsen över att inte ens ha möjlighet att fira; att inte bli erkänd på något vis, utan att dagen då jag träder in i vuxenlivet på allvar endast kommer att vara en vanlig torsdag, för mig och för resten av världen.

Är avundsjuk på Drogens avtackning och samtidigt otroligt stolt över att få dela mitt liv med en människa så ambitiös och inspirerande som han är.

Ugh ugh ugh!

Det är ett under att jag inte är bakis idag. Skitkonstigt. Igår var det nämligen apfest. Ja, på apnivån var det. Neandertalarnivån. En blandning mellan vin, sambucca och öl skapade detta kaos.

Kvällen började med en högljudd fest hemma hos B. Lekar blandades med allsång och nakenchocker. Mellanlandningen skedde hemma hos Kakan. Sprithets. Sedan gick vi till Harry's och tro det eller ej, men de har det bästa trancedansgolvet i hela Karlstad! Vem hade kunnat tro det? Milfkrogen liksom. Det var givetvis inte särskilt mycket folk på det dansgolvet men jag brydde mig såklart inte om det utan drog tag i två lesbiska tjejer och en marockan och dansade med dem. Tokdans. Såg nog ut som en duracellkanin på speed men det brydde jag mig inte om för det är såå skönt att dansa! Nog därför jag blev inbjuden till skogsfest nästa helg också. Troll ska skog ha. Hade faktiskt varit kul att gå.


Darwin rocks

Undrar hur världen hade sett ut om inte Darwin (grattis på 150-årsåret!) hade blivit född. Hade vi fortfarande varit övertygade om att Gud skapade oss alla, på samma vis som att de förr "visste" att jorden var platt? Kreationister och många religiösa grupper tvivlar än idag, men det har från det att Darwin i sina tidiga år började experimentera med daggmaskar blivit allt mer självklart för de flesta att vi människor faktiskt har många släktingar i djurvärlden.

Darwins idéer har en negativ klang i mångas öron på grund av hans teorier om "Survival of the fittest" - att den starkaste överlever. Dessa har misstolkats och Hitler är ett exempel på hur fel det kan bli. Idéer om "Survival of the fittest" finns än idag i vår värld; ser vi på till exempel USA ligger idéerna om "the American Dream" till bas för nästan hela samhället där det anses att vem som helst kan nå toppen om man bara jobbar hårt nog. I väldigt starka ord innebär the American Dream att den som sitter i skiten får skylla sig själv. Ser vi till Darwinismens utspridning i världen idag kan vi hur som helst se det som ett exempel i sig. Tolkar man begreppet på ett annorlunda vis behöver det inte enbart handla om biologi, utan även om teorier i sig. Darwins teori var så stark att den slog ut en världsbild och förändrade hela vår tillvaro.

Trots den allt mer accepterade idén där Bibeln och Om arternas uppkomst faktiskt kan samspela, menar vissa kritiker menar att Darwin direkt motsäger sig Gud och att vi detronaliserar oss själva på så vis att vi påstår att vår existens endast är en slump. Skulle så vara fallet försvinner allt vi står för; (den religiösa) moralen, hoppet om framtiden och livet efter döden, meningen vi känner för livet. Därmed är vi, likt djuren, endast vildar som inte är på väg någonstans. Är vi redo för det än?


Knasa, kröka, knega, koma

Det händer inte så mycket. Mest plugg, jobb, mer plugg och plugg och jobb samtidigt...
Hann med att gå ut på krogen en sväng också, därav mitt komaliknande tillstånd idag. Mådde finfint när jag vaknade klockan 07 i morse; solen sken och jag var otroligt nöjd över att jag inte tog den där sista drinken utan faktiskt gick hem i god tid. Ordentlig tjej liksom.

Så vad hände? Efter en kort arbetsdag och ett cafébesök med C är jag tokdäckad. Orkar inte göra ett skit. Ser knappt framför mig utan allt bara snurrar. Magen känns tom. Fingrarna tunga. Jag har teorin att film och en påse lösgodis kan hjälpa. Ska nog testa den ikväll...


Munknullarmat

Vet ni inte vad ni ska äta till middag idag så har jag ett tips. En halvegenkomponerad fiskrätt som till och med jag, som inte äter fisk, gillar:

Potatis i bitar
Röd paprika i bitar
Purjölök, strimlad
Chilifrukt & Vitlök efter smaklök
Vilka mer grönsaker ni vill (broccoli, citrongräs, whatever)
Lime (jag använde en hel.. blir ganska surt men gott)
Fisk (jag använde sejfilé) i bitar
Buljongtärning (grönsak eller fisk)
Kokosmjölk
Vatten
Citronpeppar
Salt

Fräs grönsakerna i lite smör eller olja utan att de tar färg. Lägg över i en kastrull. Tillsätt vatten, ungefär så att det täcker grönsakerna. Häll i burken med kokosmjölk, buljong, kryddor och lime. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt fisken och koka tills fisken är genomkokt.

Voilà! En smakorgasm.

Grey's Anatomy

Alltså, Greys Anatomy lyckas alltid få mig att gråta en liten skvätt. Ikväll var det extra jobbigt. Japp, Annarki är blödig. Och sjunger med till schlagerlåtar. Vad är det som händer??!

Bra för övrigt av Kanal 5 att köra sin lilla annonsgrej som sa "Säg vad du tycker om Dereks frieri på kanal 5:s hemsida" strax innan han friade. Vilken överraskning det blev!


Trance top 3

De låtar som för tillfället spelas mest på min Spotify är...


 

ntz, ntz, ntz

Svinkapitalistiskt

I Afghanistan blandas utöver svält eländigheter som krig och kvinnoförtryck, men nu har landet fått andra bekymmer. Landets enda svin, som vanligtvis bor på en djurpark har satts i karantän efter den "extrema faran" som rönen om svininfluensan utlyser. Samtidigt är det ett faktum att 54 procent av alla barn i landet undernärda.

Svininfluensan finns nu i 11 länder. Märk väl att dessa länder är industrialiserade välfärdsländer. 331 personer har blivit sjuka och hör och häpna - TIO PERSONER har dött. Undrar hur många som dog i vanlig influensa under den här tiden. Vad hände med de miljontals människor som varje år dör i malaria och tuberkolos, glömde vi bort dem?

Vart ligger fokus? Vad håller vi på med?

Freakin out

Idag sjöng jag med till Måns Zelmerlöf.
Jag håller officiellt på att bli galen.

David Guetta & Kelly Rowland

Euphoria!


Gud hör bön!

...and I'm going to Gothenburg!Azerbajdzjans sorg

Ännu en skolmassaker. Jag blir så förbannad och det gör så ont i mig varje gång jag hör om det. Skolan skall vara en plats för alla; en plats där man skall känna sig trygg och samtidigt trygga sin framtid. Universiteten finns till för att skapa möjligheter till bättre förhållanden. De skall vara fristäder där individer får möjlighet att låta tankarna flöda, föra sin talan och bli inspirerade. Istället förvandlas dem till utsatta platser där människor blir hotade och otrygga; där man tvingas reglera och kontrollera allt mer. Där unga studenter blir hämmade i sin utvecklan. Det är fruktansvärt att sådana incidenter kan hända, men vad kan vi egentligen göra åt det?

Skräcken att vara med om en skolmassaker är obeskrivlig. Jag minns bara hur rädd jag var när larmet om en våldsman gick ut på mitt universitet i USA.

Den här gången hände det i Azerbajdzjan. Frågan är om det kommer riktas lika mycket uppmärksamhet och generera i lika många diskussioner den här gången som tidigare. Azerbajdzjan har ju aldrig fått särskilt mycket uppmärksamhet; dessutom är det muslimskt. "Och vi vet ju alla hur galna de där muslimerna är, eller hur var det..?"


Tidigare inlägg om skolmassakrar finner du här, här, och om mitt eget lilla skräckscenario där och här.