New York

Maria ar en av mina allra basta vanner. Vi har varit med om valdigt mycket tillsammans, och sarskilt under gymnasietiden nar vi var ett oslagbart smygkickerspar som alskade att hanga pa alla urballade fester i Floda och Vargarda (coolt va?!). Vi var tuffa brudar. Efter gymnasiet reste bade hon och jag allt eftersom till andra lander for att uppleva dem och vi ar fortfarande pa olika platser: jag har i USA och hon i Dubai dar hon jobbar som flygvardinna. Vi ses inte sarskilt ofta, men pa fredag sa blir det storslam! Da ska vi motas upp i New York och ha en tjejhelg pa Manhattan.

I morgon borjar min resa, da sticker jag till Greensboro och traffar Drogens bror Baba och hans flickvan Lilla M. Vi kommer formodligen att ga ut pa kvallen, se Greensboro By Night, och pa fredagen sticker jag, ar i NYC kl 14 och moter upp Maria pa vart hostel. Dar borjar aventyren. Fortsattning foljer...


Caving

Är fortfarande lyckligt mörbultad efter min grottklättringsupplevelse i lördags och lägger upp lite bilder!

     
 


Förresten så gick nog tentan bra tror jag...


Antropologi

Idag har jag mitt forsta prov. Det ar i antropologi. Hall tummarna, snalla sota..!

I mörkret kan ingen höra dig skrika...

Endast i havet och i grottan kan man uppleva riktigt mörker och tystnad. Igår gjorde jag detta när jag var i Tennessee och klättrade i en 350 miljoner år gammal grotta. Var ute i fyra timmar med pannlampa och hjälm, bland stalagmiter och stalaktiter, limestone, fladdermöss och vita tusenfotingar. Krälade på alla fyra, ibland på mage, ibland längs bergsväggar med rep, i lera och vatten. Att vara i kolsvart mörker utan några ljud alls omkring sig är någonting man knappt har möjlighet att vara med om i dagens samhälle; alltid är det någon ljusskugga som finns där, eller något ljud som surrar långt borta. Det var otroligt avslappnande att släcka pannlampan och bara sitta där, det kändes nästan som att jag inte hade någon kropp utan som att jag bara... hm, vet inte. Svävade. Eller knappt fanns till.

Samtidigt var klättringen otroligt utmanande och nästan lite småläskig... jag antar att jag har sett för många skräckfilmer. Man vet liksom aldrig riktigt vad som väntar i mörkret... Men det gick bra, jag kom tillbaka, dock med en blåaktig nyans på knän och armar, lerig som en flodhäst och med en skön värk i axlar och rygg.

Nästa helg drar jag till New York; staden som varken är mörk eller tyst...

Heath Ledger


Snygging, vila i frid

image52

Ran

Fick precis reda pa vad som har hant i Goteborg. Ranet. Pa nagot vanster kan jag inte undga att fascineras av bank- och postranare, de som noggrant har tankt ut en lang plan, forberett och studerat ut exakt vad som skall goras. Sadant som skall vilseleda polisen. Fotanglar. Fejkbomber, for att inte namna riktiga. Att de flesta ranarna aker fast ar ju ett faktum, och mycket bra dessutom, men min knappa fascination kvarstar, sarskilt over de ranare som faktiskt inte aker fast, och som dessutom kommer undan med en storre summa pengar.

Om du hade chansen att rana en bank eller postkontor, utan att skada nagon och utan att aka fast - skulle du da gora det?


The apartment from Hell

Japp, så har min första lilla nitlott blivit dragen. Min superstora och fina lägenhet har förvandlats till ett levande inferno. Tjejen jag bor med - Naggin' som vi så fint kallar henne - är ett psykfall med värderingar som inte hör till denna värld, och hon säger att hon känner sig obekväm om Drogen sover över hos oss - trots att jag har mitt eget stora rum med min egna stora säng. Hon städar på lördagkvällarna, är alltid hemma och är rädd för att resa. Jag undrar vad tjejen har gjort i sitt 26-åriga liv. Drogen och jag befinner oss alltid hemma hos honom och idag ringde Naggin' och meddelade att det var vatten över hela mitt rum. Jag pallrade mig dit och upptäckte till min fasa att vad hon sa stämde; mitt golv var fyllt av vatten och det hade läckt ut över golvet i hallen också. Det visade sig vara en vattenläcka. Innan vi hade kommit dit hade Naggin' varit snäll nog att ta ut vissa saker som fanns i mitt rum och lagt ned andra saker i lådor. Bland annat hade hon lagt ner ett ljus i min porrlåda, haha! Det måste ha varit jättejobbigt för pryda Naggin' att se. Förmodligen jobbigare än att se själva vattenläckan...

image51

Årsdagen

Idag var det exakt ett år sedan som Drogen och jag träffades för första gången. Det var på en liten tillställning i min gamla korridor. Såhär såg det ut då:
 

Idag ser det ut såhär:Vem hade någonsin kunnat tro det för ett år sedan...? =)

DJ Annarki

Finns inget annat an skolan som galler just nu. image47
Ar totalt fokuserad och kanner ett stort ansvar att klara dessa kurser. Jag vill bevisa for mig sjalv att jag kan. Jag behover inte satta A i alla amnen, men skulle bli himlans glad om jag gjorde det... Pa fredag ar det start i scuba diving, langtar! Dessutom har jag ANTLIGEN hittat en DJ-kurs som jag ska ga. Den borjar pa onsdag nasta vecka.

Ibiza, Amsterdam, Sensation White: Armin, Tiesto, Flemming, Cox och alla ni andra underbara - a star will be born and remember her name - DJ Annarki is in the hooouse...!!!

Aja.

Skolstart

Idag ar min forsta dag i skolan. Har haft cultural anthropology precis vilket var grymt intressant. Visste ni till exempel att man har i North Carolina inte far bo fler an 4 tjejer i samma lagenhet da det anses som prostitution? Dock ar det fullt tillatet att bo fler an 4 killar tillsammans utan att bli ifragasatta. Cultural anthropology handlar om saker som dessa; vem ar det som bestammer over oss? Ar USA verkligen det mest fria landet i varlden, som de pastar att de ar? Jag menar, har visar man till exempel inte brosten offentligt medan man gor det i andra kulturer, ofta i de fattiga landerna. Ar inte de fria pa sitt satt da? Min larare fick mig att reflektera och tanka, jag blev nyfiken och vill lara mig mer. Hoppas att de andra kurserna jag kommer att lasa ar lika spannande.
            Fick ocksa ett mail av min larare pa Karlstad universitet. Satte sista tentan med god marginal; 42 av 45 mojliga. Jag har mitt VG i kursen!


Var i Raleigh i helgen och firade Drogens brors examen pa ett stort Mansion med massa folk, dans, mat och vin. Najsigt. Traffade samtidigt mer eller mindre hela Drogens slakt. Gick bra. Jag var ocksa med om min forsta klubbupplevelse har i USA. Hamnade pa en panjabi-klubb; en DJ som spelade R&B och indisk musik. Intressant.


For ovrigt sa ser jag fram emot att ga pa resterande klasser i veckan; kommunikation, race & minor relations, gender, race & class, hallbar utveckling, event planning och scuba diving! Ska ta dykarcertifikat, antligen! I basta fall har jag det nar Drogen och jag aker till Mexico, och pa sa vis kan vi dyka nar vi ar dar. Livet leker!


Sotis

Jag har fatt min lagenhet. Den ar najs. Frash, stor, eget rum med stor sang, stor garderob... Bor tillsammans med en iransk tjej som verkar lugn men trevlig. Trots att jag nu har min superduperfina lagenhet, tillbringar jag anda min tid hemma hos Drogen, det kanns liksom battre sa. Vi tillbringar varenda sekund tillsammans, men det kommer att bli andring pa det sa smaningom, nar skolan borjar.

Igar var vi hemma hos Zac och sag pa amerikansk fotboll, at chili och drack Budweiser. Trevligt liksom. Ikvall blir det fodelsedagsfest. Skracken kommer att vara dar. Jag stor mig men ska forsoka att inte bry mig for mycket om henne. Hon borde faktiskt inte ha nagonting i vara liv att gora och det som hande innan Drogen kande mig, ar ju ingenting som jag borde bry mig om. Latt att saga, svarare att ta till sig. Hon har storre brost an mig. A andra sidan har hon storre arsle ocksa. Och ett fulare tryne. Dessutom ar det mig han bryr sig om.

Baaah, jag ar inte fjorton ar gammal langre sa jag maste sluta bete mig som om jag vore det...

Lägenhet

Idag får jag mitt rum, hurra hurra hurra! Det blev lite ändringar, så lyckligtvis får jag ett eget rum i en delad lägenhet istället. Igår var vi ute och spelade biljard - i kicked ass! - därefter var vi hemma hos en kompis. Där var även Skräcken, hon som jag tycker så illa om eftersom min kära pojkvän och hon en gång har flingat. Svartsjuka Anna valde att ta tjuren i hornen och umgås med henne ändå. Det var duktigt tycker jag. Hon är trevlig, det är väl bra antar jag, men jag tycker ofantligt illa om henne ändå. Japp. Jag är sotis and I hate it.

Updates

Nuså. Tänkte berätta lite om mina första dagar här i North Carolina. Jag kom ju hit i lördags, det var tänkt att jag skulle komma hit på fredagen men mitt flyg blev försenat så jag fick övernatta i Chicago.

Väl framme i Raleigh, North Carolina, stod Drogen och välkomnade mig med en ros i handen. Vi gick ut till bilen där solen sken och det var ungefär 22 grader ute. "Hallå, farfar" fatta hur underbart det var!!! ;) Vi åkte hem till Drogens föräldrar och på kvällen gick vi ut med dem och åt middag. Därefter tog vi bilen till en kompis, Pee Pants, där vi övernattade under tiden i Raleigh och Chapel Hill. Fick fina presenter av Drogen på kvällen strax innan vi skulle sova. Han är bäst!
 På söndagen fyllde jag år, vilket innebar shopping á la americana i Chapel Hill där vi handlade på Victorias Secret, Abercrombie & Fitch och Urban Outfitters, köpte kaffe på Starbucks... mmm ;) Senare tog Drogen med mig ut på en fantastisk middag med browniefödelsedagsdessert.

Nyårsafton tillbringade vi hemma hos Audri och hennes familj i Bunn. Det var en äkta amerikansk southern country fest, med bonfire, folk som pratade konstigt, jaktvapen innanför dörren (inget Gevalia hos dem direkt), julpynt allan, massor med mat och alkohol. Supernajs!! De överraskade mig med en födelsedagstårta med 26 ljus i och allsång. Tolvslaget fick jag tillbringa med Drogen, precis som jag hade önskat så många gånger, och jag vann faktiskt 6 timmar på detta året eftersom NC ligger 6 timmar efter Sverige ;)

På måndagen lämnade vi varma Raleigh och reste till kalla och snöiga Boone uppe i Appalacherna. Och här är jag nu - här ska jag vara. Bor fortfarande hos Drogen och softar mest innan skolan börjar. Var på gymet idag. Najs. Flyttar in i mitt rum den 7:e. Ska tydligen bo tillsammans med en indisk tjej, delat rum.. det suger lite, men det är okej... jag menar, jag är ju häääär!!!! Allt är skitbra. Ska uppdatera bloggen så mycket jag kan. :) Hoppas ni alla har det bra oxå. Puss o kram!

image46

Nu är jag här!

Här i Amerikat! Ska berätta allting om det strax men just nu måste jag bara kopiera storasyster Therroreses lista hon hade på sin blogg... den var ju så himlans bra och nyårig..:

Årets depp: När Drogen lämnade Sverige, först när han reste till Paris, sedan när han återvände till USA.

Årets mest oväntade: Att flytta till USA.

Årets bästa resa 1: Amsterdamresan med Therrorese och Charli

Årets bästa resa 2: New York och North Carolina i kombination

Årets bästa vän: Jessica

Årets hjärtevän: Min älskade syster Therrorese

Årets fest 1: Sensation White, Amsterdam

Årets fest 2: Alla Monday Bars fester och kryssningar

Årets dejt 1: Drogen

Årets dejt 2: Galenpanna (kände inte varandra men slöt upp i en najsig vinkväll i Jessicasaknadens anda)

Årets nyfunna vänner 1: Galenpanna

Årets nyfunna vänner 2: The USA-peeps

Årets triumf: Att bli antagen till Appalachian State University i USA

Årets svåraste: Att vara ifrån Drogen så länge som jag var

Årets segaste: Skolan

Årets pryl: Min dator

Årets sajt: Facebook

Årets inspiration: Min syster Therrorese

Årets pirr: Drogen

Årets glädjedödare: Ansökningspapprena till USA och Amerikanska ambassaden

Årets citat: Fyra!!!! ;)

Årets grubbleri: Om det funkar mellan me and my american love

Årets stöd: Carro och Therrorese

Årets bästa: Framsteg