Luuv

Som ni vet så har jag Drogen här och därför skiter jag i allting annat. Givetvis tänker jag på er alla, men har varken telefon eller huvudet med mig i många fall. Vi har det i alla fall bra. Är nöjd med livet, jobb, tillvaro, kärlek...

Ser att ni fortfarande kikar in på bloggen för att läsa och är glad för det. Lovar att superblogga så fort jag har möjlighet igen. :)

Drogen

Drogen har kommit hit ifran USA!! Sa ni far ursakta min franvaro. ;)

Idag röstar jagVarför då? Jo, därför att vi måste tänka grönt om världen ska ha en framtid. Enligt min åsikt bör det egentligen inte ens finnas ett miljöparti, då det borde vara en självklarhet att begrepp som ekologi och hållbarhet skall existera i alla frågor; både i politiken och bland privatpersoner. Dessvärre är det inte så idag. Jorden mår inte bra, vi måste förstå det.

Vi är idag bekymrade över den stigande arbetslöheten, inte endast i Sverige utan över hela Europa. Därför tror jag att det automatiskt kommer att finnas ett stort fokus på dessa frågor i EU, oavsett vilket parti som röstas in. Dock har det ekologiska synsättet en tendens att hamna i skymundan av ett ekonomiskt fokus. Vi ser inte möjligheterna i att tänka grönt, vilket är ledsamt då det inte endast främjar naturen utan också också gynnar arbetsliv, produktion, orättvisor och ekonomi. Sverige är dessutom en förebild för andra länder gällande ekologi och hållbar utveckling, och därför tror jag att Miljöpartiet kan göra skillnad i EU-parlamentet.

Trots att Du kanske inte håller med mig i val av parti är det ändå viktigt att du gör din röst hörd i EU-valet. Vi gnäller ofta över hur vi inte har någon möjlighet att påverka men nu finns chansen. Så slit dig ur soffan och gå och rösta idag, för kanske, kanske spelar din röst mer roll för Sveriges framtid än du tror just nu.

Yes we can

Barack Obama höll idag tal i Kairo för den muslimska världen. Äntligen kanske, kaaanske det kommer att ske en dialog mellan väst och öst. Kanske är jag alldeles för hoppfull om jag tror att det skulle göra skillnad, men att USA's president går ut och säger att han vill börja om med öst är stort. Speciellt med tanke på att Bush absolut vägrade. Nu kan det bli intressant att se vad som händer framöver.
Jag och några fler lyssnade till Obamas tal i St. Louis, USA i oktober 2008...

Jag har förresten också skrivit om Obama här, här, här, därhär, här och lite här...

Examen

Idag tar jag ut en filosofie kandidatexamen på Handelshögskolan, Karlstad Universitet, i turismvetenskap med inriktning på kulturgeografi och antropologi, och med extrakurser i kommunikation, naturgeografi och pedagogik. Det har varit många års slit, men idag känns det som det har varit värt vartenda sekund av tentor, uppsatser och sena studiekvällar. Sjukt nöjd. Hejdå, studentliv.

Att säga farväl

Det är alltid lika jobbigt. Nu är det ju inte så att alla här kommer att försvinna ur mitt liv bara för att jag flyttar. Men jag vet ju av erfarenhet att man tenderar att tappar kontakten med oerhört många personer så fort man inte längre är kvar i deras vardag. Det är ju på ett vis bra, för det är ofta när man flyttar som man inser vilka som egentligen bryr sig på något vis.. Samtidigt så har alla sina egna liv och när man inte är en del av det är det lätt att man hamnar långt ner på prioriteringslistan, för att endast hamna längre och längre ned i hierarkin. Jag vet ju själv hur dålig jag kan vara på att höra av mig till vänner, trots att jag sätter dem högt.

Igår var det dags att ta farväl av mina kära vänner Daffnus, Kil och C. De var bland de första jag lärde känna när jag flyttade till Karlstad. Vi hade en helbra kväll som involverade allt ifrån TP till tacos till tårta och toxics i form av mousserande vin och kaffedrinkar. Som en kontrast hade jag idag en kär återförening med någon jag inte har träffat på väldigt länge, en ny-gammal vän kan man säga. Det var trevligt.

Och på den vägen är det. Vänner kommer, går, återuppstår... En sak är dock säker - i morgon är det över med Karlstad. Då lämnar jag den här staden bakom mig för sydligare breddgrader.

Oh, och på tal om farväl så ser jag på Grey's Anatomy nu. Alltid lika jobbigt. Där kan man snacka om riktiga farväl. Själv är jag bara sentimental och töntig.


Tävling

Är med och tävlar om underkläder här. Kunde vara skoj att vinna lite sexiness.

Shake that ass for me


Hihi, det här tyckte jag var lite roligt...