Presidentmoten

Man skulle nastan kunna saga att jag borjar fa rutin pa det har nu men det ar inte sant. Jag kan fortfarande inte fatta att jag skakade hand med en av varldens maktigaste man igar (jaja, en gang i tiden var han det i alla fall..)!!!
Det var mitt andra presidentmote.

Mitt forsta mote var pa Norra Cypern. Min kompis Baron's pappa ar finansminister dar och jag var hemma hos Baron pa grillkvall. Vi var ungefar 10 pers som drack whiskey och spelade och sjong fredssanger. Nar Baron's pappa kom hem sa sa vi skamtsamt till honom att vi ville spela och sjunga for presidenten. Finansministern ringde ett samtal och kom tillbaka till oss och sa at oss att aka hem till presidenten. Vi akte i tva bilar, genom sakerhetsportarna och forbi vakterna hem till president Mehmet Ali Talat's mansion. Val dar hade hans personal dukat ett bord at oss, med (mer) whiskey och frukt. Vi satt ned, spelade och sjong for presidenten och hans fru, och Mr. Talat och jag pratade politik; Sverige-Cypernrelationer... coolt.

     
President Mehmet Ali Talat & Ex-President Bill Clinton

Mitt andra mote var som sagt igar. Inte riktigt lika personligt, men anda. Jag fick skakat Bill Clintons hand och han sa "Thank you" till mig nar jag gjorde det. Vi kan saga att Bill Clinton tackade mig for att han fick skakat min hand! ha-ha-ha! Stina, slang dig i vaggen!

Bill Clinton

Sa jag var och lyssnade pa Bill Clinton idag. Han ar en bra talare, och fick mig nastan att tanka om.. att vilja rosta pa Hillary istallet for att vilja rosta pa Obama. Jag sager "vilja rosta pa", eftersom jag inte kan rosta har... saklart!! Men det var intressant, Clinton har manga bra saker att saga; hon vill dra tillbaka trupperna fran Irak, se till att skatten blir lika for alla (som det ar nu sa betalar laginkomsttagarna mer i skatt an den ovre eliten), och hon vill se till att sjukvarden blir billigare. Dessutom tanker hon pa miljon. A andra sidan sa har jag inte hort Obama tala, och jag tror inte att Hillarys eller Obamas mal skiljer sig avsevart. Tror det blir bra oavsett, sa lange inte Mc Cain far makten... Anyways... gissa vem det ar som skakar hand med presidenten pa bilden nedan? Yep. That's me! ;)


Jag alskar overraskningar!!

Min pojkvan, ni vet Drogen, ar varldens basta eftersom han kopte den dar klanningen till mig som han blev sa sur over att jag skulle kopa. Han overraskade mig genom att skicka ned mig till butiken igen tillsammans med en kompis... och nar jag var dar inne, sa skulle jag prova klanningen igen. Da fragade en av tjejerna som jobbar i butiken om mitt namn ar Anna. Ja, sa jag (saklart) och da gav hon mig en pase med fina snoren pa, och dar i lag klanningen - betald och klar! Shit...! Han ar varldsbast! Jag ska lagga upp en bild pa den senare idag sa ni far se hur fin den ar! :)

For ovrigt sa ska jag ga och lyssna pa Bill Clinton idag som ar i Boone och talar till hans frus fordel. Kan ju bli intressant kanske...

Nu - skoldags. Har sjukt mycket plugg att gora innan tisdag nasta vecka (2 arbeten, 4 tentor), nar skolan ar sllluuuuuut!

wooah woooah!

100%

Idag fick jag mitt provresultat tillbaka fran senaste Antropologitentan. 100% ratt pa den! Det kan ju inte bli mycket battre an sa... ;)

Dagboken

En kraft drog mig mot ladan dar han har sina gamla papper och grejjer. Han har tidigare sagt att jag inte borde titta dar i, eftersom han sjalv inte riktigt vet vad som finns dar. Det kan finnas saker som kan gora mig upprord. Kraften som drog mig heter Nyfikenhet och just Da var den krafter starkare an alla andra. Den lilla angeln pa vansteraxeln var som bortblast, men djavulen pa den andra var stark och manipulativ: Gor det!

Sa jag gjorde det. Och jag hittade, precis som han sa, saker som jag inte ville veta. Det var ett papper som han skrev nar han var i Paris. Under den tiden dejtade vi, men inget mer. Dar hade han skrivit om historien med Parisbruttan som han var skitsur pa och inte hade nagra kanslor for langre ("so far, so good!"). Langre ned pa pappret hade han skrivit om mig; att det inte kunde skada om jag gick ned lite i vikt och att jag inte langre var lika vacker som jag var nar vi forst traffades ("jaha, tack da."). Men, han skrev om alla ursakter han forsker att komma pa for att tycka mindre om mig, men att jag var nast intill perfekt, och darfor att vi maste vara vanner och bara vanner. Han skrev att han skulle knulla en tjej - och han skrev ut namnet (jag vet vem du ar och du ar dod for mig!), han skrev att hon ar sjukt jobbig men att det atminstone skulle vara utan kanslor och att det ar precis vad han behovde just da. Jag blev skitsur over vad han skrev. Men summan av kardemumman ar den att, han skrev att han tyckte om mig massor och ingen annan, men att han behandlade mig illa och darfor inte ville vara med mig. Nar han kom hem ifran Paris forandrades allting och vi blev exclusive istallet och nu har vi varit ihop i over ett ar.

Men shit, vad upprord jag var och fortfarande ar over detaljerna i brevet! Men jag var ingen angel sjalv pa den tiden. Han skulle bara veta... Dessutom har jag ingen ratt att rota bland hans papper sa jag far skylla mig sjalv. Angest.

FORRESTEN!

Jo, jag sa ju att jag lyssnar pa NRJ's webbradio. Den ar ju helt okej i vanliga fall, men nu har de borjat spela en lat som ar sa sjuukt dalig! Snubben heter Alex-C. Vem faaan matade honom med en flakt?! Herregud, hur kan man over huvud taget ge en snubbe som honom nagon luft alls i radion?! Nar jag hor den dar TONTLATEN sa blir jag pamind av svenska dansgolv dar folk pa allvar star och dansar pa Eurotechnogolvet till "The Sweetest Ass in the world". Killarna som studsar omkring i en liten ring och brolar nagonting som ingen forstar. Sedan sa har vi spannbogarna som forsoker med nagra technomoves och forsoker se sa coola ut som mojligt infor brudarna som forsoker att dansa sa sexigt som mojligt till rumpeurotechnon. Jag blir liksom glad over att slippa det dar.
Nu vet inte jag om Alex-C ar svensk, men jag bara gissar mig till att han ar det. Tvivlar pa att nagot annat land i varlden kan leverera sadan dalig musik...

Alex C, Bass Hunter och Crazy Frog - (Therror jag maste harma ditt uttryck) - TA UT DOM, O SKJUT DOM!!!

Aaah...

Okej, sa jag gick ned till butiken dar klanningen hangde. Provade, och den satt som handen i handsken ungefar. Rakade fa med mig en annan klanning in i provrummet ocksa, en svart halterneck langklanning med metallicturkost vid fotterna... eh anyways. Den var nastan dubbelt sa dyr men HerreGuuUUU! Om den forsta klanningen satt som handen i handsken sa satt den har som en handske av hud pa handen. En hudhandske. Perfekt formad och hur snygg som helst! Jag fick panikangest och tro det eller ej mina vanner - kopte den inte! Jag bor granne med butiken sa jag ska sova pa saken..

Just nu ar klockan 7.20 och jag ar pa allvar latast i hela USA. Idag skulle bli min stora Pluggdag men istallet sa har jag och min cheesecakeglass umgatts i sangen framfor Google. Jag ar sa javla bra... Igar var jag pa GP med nagra vanner och drack drinkar. Bloody Mary is the shit! Min trotthet idag kan nog ha nagonting med det att gora. Har forresten upptackt att Dart ar min sport. Jag ar grymt bra pa alla sporter som man kan kombinera med att dricka och roka. Ikvall ska jag formodligen pa fest igen och kanske spela min andra favoritsport - Beerpong!! Innan dess ska jag sova lite och hoppas pa att min glassmage gar ner innan jag kranger pa mig partyoutfiten... som dessvarre inte ar den dar klanningen....

For ovrigt sa ar inte Drogen tjurig langre. Det var ju en javla tur for honom.

Dubbelmoral?

Ja, jag vet. Men ibland maste en tjej fa vara tjej och till exemplel prioritera klader framfor nagra hekton av extra kott och ost i kylen. Jag har inte shoppat pa hundra ar och nu har jag antligen hittat en klanning som jag fantiserar om pa natterna. Den ar inte jattedyr, men skapligt for att vara ha, och i en snal amerikans ogon formodar jag att priset ar hutlost.
 Jag har borjat gnalla lite om hur min ekonomi borjar kajka, pengarna sinar och det ar ju sa mycket jag vill gora i sommar!! Vill verkligen inte jobba nar jag semestrar i Sverige, och darfor forsoker jag att halla relativt hart i mina pengar. Detta har Drogen lyssnat till nar jag har sagt, tydligen lite for mycket, men nar jag sa det menade jag inte att jag ska snala och inte unna mig nagonting alls. Istallet kanske dra ned pa kaffekopandet i skolan och gora mitt eget innan jag gar hemifran, etc.
 Nar jag sa till honom att jag ville kopa den dar klanningen, blev han helt plotsligt skitsur och han forstorade upp allting till en niva dar han fick det att lata som att han tycker att jag alltid sager en sak men gor en annan, och hela hans hysterianfall slutade med att jag fick en ytterdorr i ansiktet.
 Jag vet att jag gnaller over pengar, jag vet att jag inte har mycket pengar, men vafan jag ar tjej och vill vara fin; har knappt shoppat alls sedan jag kom hit. Give me a break .....eller ar jag helt ute och cyklar?

Elvis

Elvis ar dod. Han blev pakord av en bil och lamnad att do. Nagon hittade honom och ringde till mina foraldrar, da var han redan dod. Min alskade katt. Vila i frid.

Sol inne, Sol i sinne

Men idag skiner solen UTE sa jag ska sitta har hela dagen:

image138

Solskyddsfaktor - *check!
Filt - *check!
Picknickmat -*check!
Bocker -*check!
Solbrillor - *check!

Jag hatar er nastan pa riktigt

...Therrorese och Danny som skall pa David Guetta's konsert pa Cafet den 8 maj. Ni kommer forvisso att sakna ihjal er efter mig nar ni ar dar. Jag vet det.

Na, om man skulle ta sig i kragen...

Jag haller pa och jobbar pa massa saker. Kanns som att det mesta ar en alldeles stor rora och jag vet inte riktigt vart jag ska borja....

...Nu ljog jag. Jag vet precis vart jag ska borja. Jag orkar bara inte. Istallet sa facebookar jag och bloggar om onodiga saker. Jag haller pa med massa smaprojekt som att laga mat, baka, skissa och mala (borjar for ovrigt bli ganska bra pa alla de sakerna). Jag vet mycket val om att det bara ar 2 veckor kvar i skolan och darmed aven 4 tentor och 2 projekt under den tiden, men jag far liksom inte tummen ur att gora nagonting at det. Jag har dessutom 6 moten och ett tvasiffrigt tal av e-mail som jag behover skriva. Jag har en Sverigeresa som bor planeras, och en obefintlig ekonomi som behover tittas mer pa for att kunna reda ut sommaren. Jag har dessutom en pojkvan som inte har fatt sin fodelsedagspresent an, och en kropp som behover trimmas.

Jag kan fortsatta skriva for alltid, eftersom om jag skriver sa kan jag intala mig sjalv att jag ar upptagen och darmed behover jag inte ma sa varst daligt over att jag inte utrattar mina masten. Bah, maste sluta nu. Jag ar dum i huvet.

Maaaaaaaaaaaat...!!!

Idag har jag atit hur mycket som helst. Har gjort pastasallad, soppa och bakat focaccia. Igar bakade jag brod med jordgubbar och philadelphiaost pa. Dagen innan det bakade jag tigerkaka, kokostoppar, chocolate chip cookies och lagade en grymt god pasta. Det ar allt jag har gjort. Atit.

Och nej, jag ar inte gravid.

Tranceabstinens

HELVETE jag maste fa ga pa trancefest snart, annars dor jag!!! Jag lyssnar nu pa Alex Kunnari - Lifter, som Jezzalsklingen har lagt upp pa sin blogg och blir alldeles skogstokig!! Bladdrar vidare pa YouTube till Tiesto's remix som ar tyngre och fetare enligt min asikt, darefter bladdrar jag vidare och vidare, mellan alla fantastiska DJ's. Trillar in pa videos fran Trancepartyn och far gashud fran tarna och upp till fingertopparna. JAG MASTE FA DANSA!!!!!!!
Det var sa langesedan jag dansade och lyssnade pa trance att jag nastan glomt av hur det var. Fick for ett kort tag for mig att min trance-era var over. Men nej, det ar fel, och det far jag bevisat for mig just precis nu. Lagger upp lite tranceminnen som far vartenda harstra pa min krop att sta.

       

Weed at 4/20

Idag ar en speciell dag har i USA. Det ar 4/20 - den officiella grasrokardagen. Jag hade aldrig hort om det innan, men det beror val ocksa pa att jag ar fran Sverige, dar vi har den allmanna asikten att gras ar samma sak som allt annat knark. Och knark.. jaa, knark ar bajs.
 Men har firas det vill jag lova. Antar att det ar battre att fira pa det viset istallet for att celebrera cp-Hitlers fodelsedag...

image122

eee...

...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhh...........

FyLLebLoGg4r LiTe...

Okej hej hej halla farfar.... eeeeeh klockan ar 21.51 och jag ar packad som ett troll, ettvatre tjall-A! Jag har varit hemma hos Andrea och druckit lite Margaritas och uppenhbarligen var de ganska starka... Ehhhh hejhej! Sa nu ar jaghemma igen efter att ha atit pa CC's. Pa CC's far man pizza och pastabuffe for 35 kronor, med chokladkakeefterratt. Gooooott!! Jag at - hall i hatten - pizza med macaroni & cheese pa!! Ar inte det skitkonstigt??! Men SA amerikanskt!! Ouuh-ouuh, its the sound of the police! Ouuh-ouuh, its the sound of the police!

Ikvall saknar jag storasyster
Therrorese sjukt mycket!! Sjuuuuuuuukt mycket!! Och Jezz, Zandrich, Galenpanna och Carro. Ingen dizz till er andra, men ni vet, ibland har man sina kvallar. Och ikvall har mjag min kvall dar jag sakar de dar sinnessjuka vannerna som skulle gapa just det (the sound of the police!). bah, vet inte riktigt vad jag snackar om. Men anyways. Eftersom jag har hur mycket tid som helst sa lagger jag upp lite bilder som ni kan frojdas at, allihopa, fran ikvall. Solen sken och jag har brant mig. I love the summertime!!! puss!





pssssssssst. GRATTIS storasyster Zandrich pa 29-arsdagen!!! I love you!!!!!!!!!!



Dear Anna,

 

Congratulations on your extended acceptance to the University of North Carolina - Appalachian!

Japp, mina vanner - jag stannar ytterligare en termin!

Hur? Vem? Vart? Varfor? Nar? Vadda? Va?

Eeeeeeeeeeeehhh...
  Om ett ar tar jag examen. Vad ska jag gora da??! Vart ska jag bo? Vad ska jag jobba med? Kommer jag antligen att ha MIN lagenhet, MIN bas, dar jag trivs och kanner mig hemma? Eller kommer jag fortsatta att soka efter annat hela tiden?! Kommer jag ha ett palmtrad i min tradgard, eller en gran? Kommer jag ens att ha en tradgard?
  Som situationen ar just nu, sa blir jag givetvis annu mer frustrerad, nar jag inte ens vet vilket land jag vill bo i! Hur ska det har ga till? Hur ska mina beslut tas; kommer jag att angra mig? Vad ar mina mal, och kommer jag nagonsin att na dem? Framtiden... den skrammer mig en aning om jag ska vara arlig. Antar att det ar dags att vaxa upp nu, ta mitt ansvar och bli.. vuxen helt enkelt. Men jag vill inte, jag vill leka lite till. Vill resa, softa, plugga, festa... Har ett ar kvar tills allvaret borjar pa riktigt och under det aret ska jag ta alla tillfallen att forsoka reda ut mina fragor. Gaahhhh!


The Story of The Tuttpiercing

En gang i tiden, for nastan exakt ett ar sedan, gjorde jag en vertikal piercing i mitt brost. Den var skitsnygg, passade mig bra da jag ar en piercingperson. Satte den pa den hogra sidan for att balansera ut resten av min kroppskonst (har fyra hal och en tatuering pa vanstersidan, och tva hal pa hogersidan.. tre med tuttpiercingen, och ett i mitten av kroppen). For nagra dagar sedan tappade jag kulan till min piercing, och jag var tvungen att ta ut den. Vantade i tva dagar innan jag skulle satta i den igen och da, till min fasa, upptackte jag att halet hade lakt igen. I have no longer my tuttpiercing. Jag kanner mig naken och min kropp ar i obalans igen. Ett ar hade vi tillsammans. Ett ar...


Que?

Vet inte riktigt vad som hande, men over en dag sa dubblades mitt besokarantal har pa bloggen. Oavsett hur det gick till sa: Yeah peeps, valkomna!

Ett foto i timmen

Torsdagen dokumenterade jag genom att ta ett foto i timmen. Sahar sag den ut:

1.
2. 3. 4.
5.6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16.

1. 08:15 - Vaknar
2. 09:15 - Dags att kla pa sig och sticka ivag till skolan
3. 10:15 - Lektion i Globalization & Population. Loggan pa skarmen ar min skolas logga...
4. 11:15 - Lektion i Cultural Communication
5. 12:15 - Vantar pa att Drogen ska komma och saga hej till mig innan hans lektion
6. 13:15 - Hanger med Kt och Audri i skolcafeterian
7. 14:15 - Passerar "The Mall", graset utanfor skolan.
8. 15:15 - Kt och Carl hanger hemma i lagenheten.
9. 16:15 - Pa vag ut i skogen
10. 17:15 - Pickick i skogen
11. 18:15 - Fortfarande picknick
12. 19:15 - Pa hemvag igen, gatan dar vi bor.
13. 20:15 - Laura fyller 22.
14. 21:15 - Kt och jag pa Lauras kalas.
15. 22:15 - Kt och Drogen, aka. Ace Ventura for the night
16. 23:15 - Brand pa Boone Saloon, action pa gatan utanfor vart hus.

Ett ar igar

ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN  ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ANNA ♥ HASSAN ♥ ANNA ♥ HASSAN

Det ar sa skont

Nar stormen lagger sig. Det gick over ganska fort. Far hoppas att det haller i sig. Tanker pa Mexico och det gor mig lugn. Langtar tillbaka till oasen i Canyon de Guadalope...

image98


fanshelvetesjavlaskit

Drogen och jag har gralat. Ni vet ett sant dar totalonodigt gral som inte fyller nagon funktion utan snarare frustration. Fanshelvetesjavlaskit, varfor kunde vi inte bara hallit kaften??!

Systrar

Jag har TRE TREvliga (trumvirvel *schudun-dysccch!*) nyheter. I vilket fall sa ar det TREvligt for mig eftersom jag mar bra over att hora saker som ar bra, typ roster och nyheter. Vet inte om nagon annan bryr sig, men det skiter jag i, detta ar min blogg.

Idag har jag pratat med tva av mina TRE systrar; TherroREse och Zandrich. Jag alskar dem mest i hela varlden, det var fantastiskt kul att hora deras roster. Jag saknar dem, men vet ju att de mar bra o sa, sa jag ar lugn. Mina vackra systrar... :) Det var extra kul att prata med bagge tva pa samma dag - dubbel lycka!!!
Dessutom fick jag en annan nyhet om en gammal van som jag inte hort nagot ifran pa aplange. Han lever. Puh.



Systrarna D:sson-M:sson; Zandrich, Therrorese, jag och P.





Spyan

Igar kvall var det fest igen. Stack hem till Mr. Adam och drack tre ol hur fort som helst (japp, jag har ju sagt att jag ar bra pa oldrickandet numera)... efter det gick Drogen och jag over till skolan, dar det var Latin night; vi dansade salsa, merengue, bachata, reaggeton tillsammans med vara vanner i den Latinamerikanska foreningen. Bra start, skon uppvarmning for vad som skulle komma. Jag var laddad for fest, riktigt laddad..!!! image94Efter latinfesten tog vi oss igenom ett sporegn for att pisseblota komma fram till annu en fest. Urladdad igen. Behovde dricka lite for att komma igang. De flesta fester har ar belagda i kallare av husen, och i detta huset sa har de discobelysning, DJ, Beerpongbord och en bar dar nere.
Baren.... den gillade jag igar. Jag hangde dar mycket. Sedan spelade jag beer pong och forlorade - mer alkohol - och darefter baren igen. Jag hade himlans kul, pratade med manga framlingar, dansade till Infected Mushroom... Nar det var dags att ga, tog jag det sista ur en killes JD-flaska, och dessutom snodde jag med mig ungefar sju plastmuggar och papper i olika farger. Dom tyckte jag var fina. Har lite daligt samvete idag, jag snodde faktiskt nagonting. Ifran nagon jag kanner. Kleptoman-Annarki, that's me.
I bilen pa hemvagen borjade jag ma lite daligt. Drogen borjade javlas med mig och pratade om snorkrakor. Da kraktes jag i en plastpase. Katastrof. Har inte spytt pa aplange!

Idag mar jag bra dock. Fattar inte hur jag inte blir bakis har, men det ar tacksamt att inte vara det.

Bilden ar snygg, eller hur?! Med plastpasen i hogsta hugg, fint placerad i en av plastmuggarna



Cypern

Det hander grejjer pa Cypern! Buffertzonen som har gransat av den norra sidan fran den sodra sidan, mitt pa Ledra Street i Nicosia, som har varit stangd i mer an 40 ar har tagits bort. Det innebar inte att  hela granskontrollen ar borta, men det innebar forandring pa Cypern, och all forandring ar bra  - speciellt for turkcyprioterna.

Jag minns nar jag bodde pa Norra Cypern. Fred ar en fraga som ligger manga varmt om hjartat, bade pa den grekiska och den turkiska sidan, och mina vanner dar ar valdigt engagerade i fredsfragan. Vi gick ofta pa moten och politiska debatter. Var pa middag hemma hos den turkcypriotiska presidenten, Mr. Talat. I torsdags befann de sig alla pa Ledra Street och firade framstegen. Det ar spannande, vad som hander dar.

Manga tror att Norra Cypern ar helt underutvecklat, bara oken och kvinnor i sloja. Det stammer inte. Norra Cypern har massor att erbjuda; fran de grona apelsinplantagen i Guzeliyurt, till den mysiga hamnstaden Kyrenia, till den langa udden Karpaz med kilometerlanga, vita strander. Jag hoppas verkligen att framstegen sker langsamt och begrundligt. En turistexplosion kan annars ske, med konsekvenser for ons invanare; forodande for naturen, men otroligt bra for ekonomin. Vi far se vad som hander. Ar glad for mina vanner pa Cypern. Peace!

image93

Karpaz...


Forandring

Det ar konstigt vad saker o ting forandrar sig snabbt. Bara under de senaste aren har det hant sjukt mycket; forst och framst flytten tillbaka fran Cypern... darefter har det rullat pa. Flyttade till Karlstad, borjade plugga, traffade Drogen (jag som aldrig mer skulle traffa en kille fran ett annat land!) och blev stortkar, bodde i Stockholm under en sommar, ett halvar senare i North Carolina. Framtiden skall bli spannande.
   
    Jag trivdes sjukt bra i Karlstad, kanske inte forra terminen men det berodde ju pa att jag hade mitt hjarta i USA, men innan det. Det var jatteskoj och jag trodde jag hade massor med vanner som jag verkligen kunde lita pa. Vanner for livet, ni vet sadana man sallan moter. Pa nagot vis sa kandes det som att jag hade hittat manga sadana pa samma gang. Det visade sig att jag hade fel. Det finns nagra; Jess, Galenpanna, Carro, Lillbrorsan, Jontis, Syntharn, Kil-Anna och Snigeln. De ar personer som jag ar oerhort glad for att jag har mott - och vore det inte for Karlstad sa hade jag aldrig haft dem i mitt liv. De ar otroligt vardefulla for mig. Formodligen viktigare an de sjalva tror.
    Samtidigt finns det en hel del andra som jag verkligen litade och trodde pa, som jag sag som mina vanner. Personer jag berattade allt for, som jag lanade ut dyrbara prylar till nar jag stack. De har jag inte hort ett piss ifran sedan jag lamnade Karlstad. Det ar som att hela min existens forsvann sa fort jag borjade packa min forsta vaska. Jag tvivlar pa att jag kommer att atervanda till Karlstad. Inte for att plugga i alla fall. Jag har lart mig min laxa, har fatt nog av smil och dryga manniskor, och har formodligen ingenting att saga till nagon av dem langre. Uppenbarligen har de inget att saga mig heller.

                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                    Med dem gor jag slut.

Mexico, part II

Vi akte igenom varldens mest trafickerade granskontroll i Tijuana, och val framme dar traskade vi runt lite. Tijuana ar en ful stad med jobbiga manniskor som tror att, bara for att man ar turist sa ar man helt dum i huvudet. Manniskorna dar ar jobbiga och patrangande, stamningen ar nastan lite hotfull. Man ser manga skitfattiga dar. Ak inte dit savida ni inte maste! Vi hade dock en fantastiskt god middag med akta Mexicansk mat innan vi reste vidare till Mexicali, Baja California. Vi befann oss i Mexicali under en veckas tid och vi bodde hemma hos Butters och hans familj. Det ar najs att bo med en familj pa det viset, istallet for pa hotell, for da far vi verkligen ta del utav det riktiga Mexico - av kulturen genom linsen av vanliga mexikanska medborgare. Roberto var sot nog att guida oss runt i omradet under hela veckan.
    Det coolaste vi gjorde var att ta bilen ut i Guadalopeoknen, ungefar en och en halv timma, mitt ut bland sanddynorna, for att slutligen hamna i en oas dar ute. Dar fanns varma kallor att bada i, vattenfall, palmtrad och en fantastiskt utsikt over bergen och oknen. Det var ett landskap jag aldrig sett innan.
    Forutom sjalva sightseeingen, drack vi mycket Tequila, hade familjemiddag (har lart mig hur man grillar kaktus, gor salsa fran scratch och varldens basta guacamole - yes, jessica, det ar sant!), solade, at tacos (hur mycket som helst!!), at haj, shoppade, och fick en ny familjemedlem - Pancho - en valdigt speciell liten pinata.


Tiden gick alldeles for fort i Mexico och det var dags att aka hem igen. Vi festade en natt i Rosarito innan vi atervande till Los Angeles dar vi spenderade sista natten i ett palats. En av killarna som vi reste med har uppenbarligen rika slaktingar. Jag har aldrig sett ett sadant hus, det var nastan snuskigt vad rika de var! Vi sov i alla fall gott i gastsangen, som ar 5 ganger sa stor som var riktiga sang har i Boone.. Borta bra men hemma bast brukar de saga. Men jag vet faktiskt inte. Californien, speciellt San Diego, ar verkligen ett stalle jag kan tanka mig att bo i.