Svenskar ar bast pa att pippa

Laste att Svenskar ar bast i Europa pa att ha sex. Atminstone nar det kommer till antalet sexpartners. Vi ar ocksa snabbast pa att tacka ja till sex under forsta dejten. 66% ska enligt nagon undersokning ha haft ett one-night stand. Jag trodde faktiskt det var fler, men jag kanske domer hunden efter haren...
Men i alla fall... Ja, vi Svenskar ar kata. Men jag forstar liksom inte problemet. Sex ar ju jatteskoj! Vi lever bara en gang. Alla manniskor vill val ha sex?! Problemet i andra kulturer kan ju vara att det inte ar lika accepterat att vara oppen med sin sexualitet, speciellt hos kvinnor. Jag anser att det ar skitbra att vi Svenskar for en gangs skull ar oppna, och den som inte vill hoppa pa taget kan ju valja att inte gora sa. Sverige ar ju ocksa ett land som har en extremt hog sjalvmordssiffra, speciellt under den deprimerande hosten. Jag tror, att om vi knullar annu mer sa kommer vi bli lyckligare och darmed inte vilja ta livet av oss.

Mer karlek till folket! Nu ska jag hem till Drogen...

Ajustdet, och tentan gick nog ganska bra tror jag.

Magic, Witchcraft & Religion

Om några timmar har jag antropologitenta i "Magic, Witchcraft and Religion". Jag har aldrig pluggat så lite inför en tenta som jag har gjort inför den här, men jag är ändå sjukt lugn. Kanske har det att göra med att jag är född i Blåkulla och har en medfödd talang för ämnet. Men ni får gärna hålla tummarna för mig i alla fall.

I'm a sinner, yes I am


Idag när jag gick hem ifrån skolan mötte jag de här trevliga människorna som stod och demonstrerade på vår "skolgård". Ofta sker manifestationer för olika organisationer, veteraner, fred och eftersom jag bor i bibelbältet - Jesus! Det är inte alls ovanligt att folk har en stark Gudstro här, vilket jag totalt respekterar, så länge de inte tjabblar med mig. Men Herr Helig på bilden nedan irriterade mig som Satan. Herr Helig ville berätta för oss unga studenter att alla som inte tror på Gud är syndare och kommer att brinna för evigt. That may be. Men det vore ju faktiskt ett helvete i sig att hänga på samma moln som den där snubben.


Det som händer på båten stannar på båten

Hahaha, det här var ju humor! Kanal 5 kommer att sända "Färjan", en realityshow som handlar om livet för passagerarna och resenärerna på Finlandsbåtarna. Massor av oroliga kvinnor har hört av sig till showen eftersom de är rädda att deras opassande beteende som otrohet och fula dansscener kommer att visas i nationell TV. Men för i helvete, skyll er själva! Precis som att Cinderellabåten är någon form av fristad?!

"Det som händer på båten stannar på båten", har väl systrarna Synd också sagt när vi var där på trancekryssning, men då bekymrade vi oss inte om otrohet (eftersom vi var singlar) eller annat lurt. Vuxna människor som reser på kryss måste väl kunna bete sig precis som alla andra?! Idioter. Förresten, just nu är Jessica på det stora havet. Be careful, moahaha!


Systrarna Synd hånglar loss på Finlandskryssning

Nathalie

Nu har de äntligen hittat henne. Hon var inte vid livet, men det tror jag de flesta var inställda på vid det här laget. Jag kan inte förstå vad det är som gör att en pojkvän kan ta livet av personen han borde bry sig mest om, vad är det som slår fel i skallen? Jag är så ledsen och förbannad.
      Alingsås, min hemstad. Det är en liten idyll där absolut ingenting händer. En fridfull småstad där alla känner alla. En sådan här sak vänder upp och ned på hela staden. Pojkvännen som mördade Nathalie bar på hemligheten i fyra månader. Det måste vara en lättnad för honom att äntligen få erkänna. Det måste vara en lättnad för alla involverade att äntligen få svar. Det är svårt att föreställa sig hur de alla måste ha mått. Jag tänker på hur pojkvännen har kört sin bil med en död Nathalie i, från Alingsås till Herrljunga, för att hämta en spade och gräva ned henne på åkern. Hur kan man göra något sådant? Hur klarade han av det? Hur klarade han av att bära hennes tunga kropp, och dumpa den i den kalla marken? Hur klarade han av att ljuga för precis alla i fyra månaders tid?
     Jag hoppas det gick fort. Jag hoppas att hon inte ens förstod vad som hände innan det var för sent. Hoppas att hon inte led för mycket. Nu är det hennes mamma, mormor och lillasysters tur att lida. För vad? För att en pojkvän har dödat sin flickvän. För att en familjemedlem inte längre finns. Jag tänker på hennes familj, men även på pojkvännens familj. Jag hoppas att ni får ro till sist.

Flobots - Handlebars

Så sjuukt bra!


Saint Croix

Västindien har man ju alltid drömt om att resa till. Jungrfruöarna kan vi ju lika gärna kalla paradiset itself, för det är ju främmande och exotiskt för oss på den norra hemisfären. Just nu sitter jag bakfull i en soffa i ett mörkt rum och tittar ut på hösten. Den är här nu. Det regnar och blåser ute. Men det gör ingenting. Jag reser nämligen till Paradiset om tre veckor. Drogen och jag bokade resan idag. Karibien liksom.

Iiiihh, jag skall till Saint Croix!!!
Markus Schulz in Charlotte, NC


Trancefest!

Yes, ikvall galler det. Markus Schulz konsert i Charlotte. Ah, det ska bli hur kul som helst!!! Har inte trancedansat pa evigheters evigheter!!! Ntz, ntz, ntz...

Sleep foxHalvsov i morse medan Drogen gjorde sig iordning för skolan. Han såg att jag fejksov och anmärkte om det. Jag svarade:
- "I sleep fox."
För det gjorde jag ju. Jag sov räv. Men så kan man ju inte riktigt säga på engelska. Drogen bara tittade på mig och undrade vad jag snackade om.
- "Sleep fox?"
Försökte förklara för honom vad jag menade.
Han tyckte "playing possum" skulle passa bättre, för de spelar åtminstone döda när de blir rädda... hm. Jag skrattade så jag grät.
För egentligen, sova räv?
Först och främst, borde det inte heta "sova som en räv", och dessutom... smygsover rävar? Och vad har det med människor att göra? Ser vi ut som rävar när vi smygsover?

Jag har försökt att googla frågan men har inte fått något svar. Någon rävexpert, expert på gamla talesätt, eller filosof som kanske vet mer än mig?Skolmassakern

Dags att diskutera skolmassakern i Finland. Det är lika läskigt vartenda gång en sådan sak händer. På skolan, ens friområde - unga människors sluss ut till framtiden och "det riktiga livet." Där måste man få  röra sig ostört och inte vara rädd för att kunna tänka fritt. Hur kunde det hända igen, frågar sig många. Men varför skulle det inte göra det? Istället borde vi fokusera på att motverka nästa attack. Jag antar att det känns mer verkligt när det händer i lilla Finland, vårt grannland. "För i USA finns det ju så många människor och psykopater och massor med vapen så det kan man ju förstå, men i Finland?! De är ju nästan som oss... och vi är väl alldeles normala?"
Vad gör vi? Hur skall Sverige agera när det händer? Hur skall alla länder motverka att våra skolor inte ska våldtas av lagar, regler och metalldetektorer.. precis som i det galna landet? Ursäkta min pessimism.

När min Amerikanska skola var hotad av en pistolman så stängdes hela skolan ned. Inom loppet av några minuter hade e-mail från säkerhetsstyrkan gått ut till alla elever om att hålla sig inomhus, och stänga alla dörrar och fönster. Polisen stormade skolområdet och helikoptrar började cirkulera i luften. Elever var inlåsta i timmar. E-mail med uppdateringar om vad som händer skickades ut regelbundet och informerade alla elever om vad som hände. Det visade sig senare vara ett falskt rykte, men att ett sådant rykte togs på ett stort allvar tyder på goda förberedelse. Vi får aldrig tro att det inte kan hända oss.

Mer om skolmassakrar finner du här och här.


Bloggen

Ja, asså jag gick in på bloggen i morse och måste nog säga att jag är ganska så nöjd med min bloggdesign. Det känns kul. Den är inte lika grå som den var, men ändå ganska diskret. Mest av allt är jag nöjd över att jag klarade av att fixa den på alldeles egen hand! Vill dock tacka Joelbiten för finfina tips! :) Nu är mitt nästa mål att lära mig photoshop.

Drogen


Många undrar hur det går mellan Drogen och mig nu för tiden, förmodligen med tanke på det  strul vi hade i början av sommaren. Det verkade dock som att vi båda behövde ett litet uppehåll för att verkligen förstå hur bra vi har det. Förhållanden är inte alltid en dans på rosor, och det har inte vårt heller varit.  Ett och ett halvt år av emellanåt slit, saknad och tårar av blod, men det har trots allt varit bra mycket mer dans än någonting annat, trots att vi båda har jobbat hårt för att komma dit vi är nu. Givetvis oroar vi oss för framtiden (jag har bara tre månader kvar här!) och det är svårt att planera för oss när vi själva inte ens vet vad vi kommer att göra om ett år. Att vara med någon kan vara svårt, men att vara ifrån personen man älskar är ännu svårare. Förhoppningsvis finner vi en lösning för framtiden och just nu njuter vi av tiden vi har tillsammans!
 

Men asså...

Detta kommer ju att ta ungefär hundra år! Har hållit på hela dagen.. skön avkoppling för själen. Men den blev ju alldeles grå! Poängen var ju att jag skulle göra den färgglad! Bahh... Får se hur den utvecklar sig. Orkar inte panika. Önskar jag kunde vara nöjd nu. Men det är jag inte. Jag är aldrig nöjd...

Ny design

Som ni kanske märker så försöker att förnya min blogg lite. Är inte klar på långa vägar, det tar lite tid, sånt här. Får se hur det kommer att sluta.

Ny vecka, redan!

Ja, alltså förra veckan gick väl egentligen inte som förväntat... jag är inte särskilt förvånad heller för den delen, för jag är nog lite för spontan för att klara av att planera, detoxa och bestämma saker i förhand. Måste dock säga att jag är ganska glad på mig själv trots allt, eftersom jag har klarat av att hålla mig borta ifrån giftpinnarna. Rökte tre cigg under hela förra veckan... bortsett från lördagkvällen men där har jag en ursäkt! Jag shottade nämligen nästan en halv flaska Smirnoff under kvällen, och efter det så behöver man chasers, annars kräks man. Jag sa aldrig att ursäkten skulle vara bra...
Den här veckan kommer det att satsas på att dra ned ännu mer. Den stora utmaningen för mig kommer att bli på trancefesten på torsdag. Åh, trance! Kärlek!

Burn After Reading

Var på bio igår. Smet in i salongen och kände mig som fjorton igen, hehe. Jag såg "Burn After Reading".. ni vet den nya filmen av Coen Brothers med George Clooney och Brad Pitt. Den var sjuk. Kan iaktiskt inte riktigt komma på något bättre sätt att beskriva den på... Rolig emellanåt, ironisk, spännande, seg och sjukt otippad! Brad Pitt äger! Se den!Lördag morgon kl. 03.00


Still going strong...


Vad hände med McCain?

Det skrivs så mycket om Palin hela tiden och det tycks glömmas bort att hon faktiskt inte kommer att bli USAs nästa president (i och för sig har ju McCain erkänt att han inte längre är purung och att det därför är mycket viktigt för honom att välja "rätt" vicepresident... men det hör inte hit). Vi har inte hört någonting om McCain på länge, och nte heller har man hört särskilt mycket om Obamas vapendragare Biden. Tyvärr.
   Förresten, har ni hört att Palins man inte tänker vittna till hennes fördel i rättegången om
Trooperdale? Han menar att rättegången är politiskt färgad och genom att inte delta riskerar han att bli skyldig till domstolstrots. Litar han inte på sin fru, eller..? Vi vet ju alla vem Sarah Palin är vid det här laget (vapenglad, traditionell, megakristen kvinna som vill förbjuda aborter för våldtäktsoffer)... Men vad hände med McCain? Vem är han, och när kan vi egentligen gå in i debatten om vem som skall bli USAs nästa President? Läste att Obama har gått om McCain igen, om opinionssiffrorna nu skulle stämma. Antar att folk trots allt börjar genomskåda McCains smarta drag om Palin som vicepresident. Åh, och förresten.. det här är jätteroligt!Cigg

Idag är det min femte rökfria dag... bortsett från ett litet slip på Latin Night (en cigg) så har jag inte rökt alls. Däremot har jag varit en ragata. Nu närmar sig helgen och den blir den största utmaningen. Ikväll är det fest, Rochelle fyller år, och jag ska verkligen försöka att inte förpesta mig själv för mycket. Håll tummarna!


Not me.


Markus Schulz

Igår dansade jag salsa, bachata och merengue, det kan jag lova! Jag svängde runt på dansgolvet, graciös och het, med kort, blommig klänning och ett stort leende på läpparna. Det är intressant vad dans gör med min kropp. En känsla av ren lycka sprider sig genom hela mig när jag får dansa. Ingenting annat räknas; jag ser inte människorna omkring mig, det är bara jag.. och min danspartner då, om jag har någon...
  Allra bäst gillar jag att dansa till elektronisk musik; trance, house och electro är mina favoriter. USA är inte det bästa landet att bo i om man gillar den sortens musik - här spelas mest funkiga rytmer som i mina öron låter nästan likadant hela tiden (precis som techno i många andras). Och folk dansar sällan här! Åtminstone inte i North Carolina.

Men på torsdag nästa vecka, då är det dagsför mig att röra på kroppen igen. Svettas som en dåre. Le större än någonsin. Vara en med musiken och finna mig själv, djupt inne i stroben. Jag ska på Markus Schulz!


Ger mig gåshud...


Abstinens

Idag ar jag arg som ett bi. Tredje dagen utan cigg och det kanns jobbigare idag an tidigare. Drogen ar min slagpase och jag tycker jattesynd om honom, men jag kan inte hjalpa det!!! Har ocksa insett att det inte gar att sluta roka och inte ata godis pa samma gang. Nu blir det plugg, espresso och choklad. Sedan blir det nojen. Bloody Mary's utan cigg. Hur kommer det att ga?!!

Höst

Det börjar bli kallt här i Appalacherna och på något konstigt vänster så längtade jag lite efter hösten när jag vaknade. Den är utan tvekan den vackraste årstiden här, när löven antar alla möjliga färger och man kan promenera i den friska vinden, med en tjock halsduk och en skön mössa på huvudet. Sedan slog det mig att en sådan romantisk promenad vanligtvis innebär isande vindar som nästan alltid tränger igenom ytterkläderna, oavsett vad man har på sig. Vinden här definitivt frisk, men den är även sjukt stark och jag minns förra åter när jag promenerade till skolan i motvind. Tog mig dubbelt så lång tid. Mascaran rann, näsan rann, och jag längtade tillbaka till sommaren...
                   Riktigt så kallt är det i alla fall inte än och om jag nu skulle frysa så blir det inte långvarigt. Drogen och jag har nämligen salsalektion idag, och efter det anordnar vi vår Latin Night igen. Det blir mycket dans idag, bra! Har också fri bar på Latinokvällen och därför måste jag få mina viktiga sysslor gjorda innan. Börjaaarr.... nu!

Höst i Boone

Igår

Frukost: Musli
Lunch: Spaghetti med köttfärssås
Mellanmål: Lakritssnören (ja, jag vet... men vet ni hur sällan man hittar lakrits i USA?!!) och kaffe
Middag: Coscous-otto
Kvällsmat: Plommon
Ciggfria dagar: 2

Fat ass

Drogen säger till mig att han älskar min feta rumpa.
Hur förhåller jag mig till det?

Las Vegas

Jag är sjukt sugen på att sticka till Vegas. Ska se vad jag kan göra åt det...


Dag 1

Idag har jag varit skittrött och det har inte alls varit kul. Trots det har jag lyckats hålla mig ganska bra till nyttigheterna; har skrivit en uppsats i hållbar utveckling och haft seminarium. Mer än så har jag egentligen inte gjort.. Dagens nederlag var två bagles, vilket kanske inte har varit allt för nyttigt... men vafan. Och förresten så pratade jag med Joelbiten och Jessi på MSN. Joelbiten spelade webradio för mig med gammal musik från vår bustid i Karlstad. Åh, jag saknar er sååå mycket!!!


Frukost: 1 bagle, kaffe
Lunch: Kallops med ris
Middag: 1 bagle
Sen middag: Gryta med kött o potatis
Godis: 0
Cigaretter: 0

Ny vecka - nya mål

Den här veckan ska bli min supervecka! Jag har nya projekt i farten; förutom att tokplugga och ha salsalektioner (två gånger den här veckan!) så ska jag träna och äta nyttigt. Jag är trött på att känna mig fläbbig och ohälsosam, trött och hängig. Nu ska det bli ändring på rutinerna! Inget mer godis och äckliga bullar.


Jag försöker också att göra slut med min hemska ovana.

- Ciggen -

I am on my way to become my new me.
Och fan ta mig om jag inte lyckas hålla självdisciplinen vid liv den här gången.


Minst två gånger den här
veckan ska jag pallra mig iväg till gymmet eller raquetballhallen
(utöver salsan).

Dessutom tänker jag köra hjärngympa genom att (utöver lektionerna) gå på kvällsföreläsningar Darwin och på Socrates Cafe (mer om vad det är någon annan gång).


Detoxa?

Efter ännu en vecka med hårt festande, fläbbmat och utan träning så trillade jag in på den här lilla artikeln. Den är egentligen sjukt ointressant men eftersom jag precis har slängt i mig massor av godis så kändes den lite som en käftsmäll.
Jag kanske skulle prova att ta hand om mig själv??!


Oh, what a weekend!

Den började med en sväng till nagelsalongen där jag piffade både händer och fötter. Till kvällen hade Drogen och jag blivit inbjudna till premiären av Tropicale, det nya Cubanska stället som har öppnat här i stan. Drogen skall hålla salsalektioner där så han hade en liten show under kvällen; sedan minglade vi, snacksade och drack cocktails. När vi var klara med det gick vi på barrunda med the Latinas. Jag blev tillfrågad av en väldigt rättfram tjej om jag ville gå hem med henne. Sedan slickade hon mig på armen och försökte kyssa mig. Drogen satt mitt emellan henne och mig,.. jag har aldrig sett honom så paff innan, haha!
       På lördag morgon promenerade Dani, Drogen och jag till the Farmers Market. Köpte lokalt odlad frukt och grönsaker och en fantastiskt vacker solros som nu pryder min lägenhet. Dagen spenderades i solskenet utanför tvättstugan med intressanta diskussioner med Drogen och Tysken, om politik och USAs läge som stormakt. Det är intressant att få tre olika perspektiv på saken (Sverige - Tyskland - USA / Iran). Senare stack jag med Nadia och shoppade lite inför kvällen...
Kvällstiden innebar fest igen. Denna gången var det födelsedagsfest med temat favoritårtionde. Drogen och jag valde 80-talet och hade matchande träningsoveraller. Fräsigt liksom...
Home Sweet Home?

Jag har hittills i mitt liv bott i tre länder, sju städer och i sexton bostäder. Mitt barndomshem kommer nog alltid att vara det ställe där jag känt mig som mest "hemma" men sedan jag öppnade ögonen för världen utanför Alingsås, så förändrades liksom perspektivet på min tillvaro. Jag fick liksom blodad tand för att röra på mig. Sedan dess har jag försökt att uppleva så mycket som möjligt, kanske för att i slutändan kunna vara tillfreds när jag till sist bestämmer mig för att slå mig till ro.

Anyways.

Jag är i USA. Förvirrad. Var är mitt hem? Just nu har ju mitt hem här - mitt crib - men jag vet ju mycket väl att det är högst temporärt. Barndomshemmet finns kvar  i Alingsås, men dit vill jag ju inte flytta igen. Kan jag då påstå att det är mitt hem? Det finns en lägenhet i Stockholm där jag stormtrivs. Men min storasyster bor ju där, det är inte heller mitt hem. Jag vet inte ens vilket land jag vill bo i längre. Sverige är mitt hemland men bortsett från saknaden efter familj och vänner så har jag egentligen inte så mycket mer att hämta där. Vilken stad i Sverige vill jag bo i? Ingen. Och här i Amerikat får jag ju inte stanna. Vet inte om jag vill bo här heller för den delen.

Home sweet home är en en fråga om definition. Jag får väl, helt enkelt som den globaliserade individ jag är, säga att hela jorden är mitt hem. Det kanske är det enklaste.Klirr, klirr!

Skickade in en ansökan för ett tag sedan till Klusendicks fond. Förklarade som mitt läge är; att jag är en gammal Alingsåsare (precis som Mr. Klusendick himself) som just nu studerar i USA och har planer på att bosätta mig i Dubai för några månader nästa termin, men att flygbiljetter är dyra, osv... Det tog bara en vecka innan jag hörde någonting men så igår eftermiddag ringde en angenäm herre och meddelade att styrelsen hade beslutat att jag skulle få 5000 kronor av dem. Det tackar vi för.

I see dead people

För det måste ju vara så.. eller? Vi alla borde väl vara döda vid det här laget, eller hur? Kanske inte med tanke på vad som idag har skett i Cern, utan snarare för den stress och panik människor verkar ha över händelsen. Heart attack!
         Är det ens en händelse? En bunt av världens mest framgångsrika forskare som  precis som alltid leker med protoner... Jag tror faktiskt inte att det är den största risken vi kan stöta på här i världen. Tror faktiskt att det finns värre saker. Dessutom så trodde Majakulturen att jorden kommer att gå under den 21 December år 2012 och det är ju i alla fall ett litet tag kvar.

På tal om 2012... Det går rykten om att Cern kommer att göra maskhål i jorden, just det året. Dessa maskhål kommer att fungera som en slags terminal som böjer tid och rum. Det låter som science fiction men det är sant!  Ja, alltså det är åtminstone vad vissa påstår. Någon rysk snubbe, matematiker, har luskat fram att dessa maskhål så småningom kommer att leda till jordens undergång. Den gamla Mexikanska kulturen kanske hade rätt i sina beräkningar trots allt...

Min skola

Skolan här i USA är, som jag tidigare sagt, hur bra som helst! Nästan hela Boones innerstad består av campusområdet som innefattar bland annat studentbostäder, fotbollsarena, livsmedelsaffär, konserthus, festlokaler, fem gratisgym, simhall, parker, etc. Skolan har ungefär fyra butiker som säljer "souvenirer" så som Appstate t-shirts, muggar, kollegieblock med mera. Det skapar en känsla av tillhörighet hos eleverna. Skolan har fått ett mycket bra rykte på grund av vårt framgångsrika fotbollslag och allt fler vill komma just hit för att studera. De expanderar; bygger lite här och var,och antagningspoängen har blivit högre. Flera gånger om året hålls olika former av evenemang i syfte att hedra rektorn, eleverna och lärarna på skolan. På tal om lärarna... De är alla motiverade och intresserade av sina studenter. Studenterna... ja, vi har ungefär 4 till 6 klasser som vi läser parallellt. De flesta tycker det är roligt och vi klarar det bra. Närvaro är obligatoriskt på alla lektioner, missar man för många klasser (vanligtvis tre eller fler) under terminen får man sänkt betyg.

Orsaken till skolans höga standard är givetvis baserad på pengar. Folk betalar hur mycket som helst för att gå här och man vill få valuta för pengarna. Helt plötsligt får elever och deras föräldrar en röst - det är ju deras pengarna som gör att universitetet går runt. Därmed kan de också ställa krav på standard på både lokaler, aktiviteter och lärare. Dessvärre fungerar detta system bara bra för de som har pengar. Men efter att ha varit här så vet jag egentligen inte vad som är bäst längre; en skola som den Svenska, där alla elever har chansen att läsa men där skolsystemet, enligt min åsikt bara är sådärbra. Där varken lärare eller elever verkar bry sig särskilt mycket. Eller att ha ett system där elever med pengar får bra skolor, och de andra har möjlighet att ta lån för att gå i dem (precis som vi gör), eller gå i ett sådärbra sk. community college istället. Jag upplever nämligen att Sveriges skola är ungefär likadant som det.


Go
Appalachian State!


Morgonrutiner

Pussa Drogen. Starta datorn. Kolla Hotmail, skolmail, Facebook, Aftonbladet och bloggen. Musik. Duscha vid tid och behov. Klä på mig. Frulle. Piffa. Skola.

Go Obama!

Neeeej! Det kan ju bara inte vara sant! Nu har McCain tagit täten i det Amerikanska presidentvalet. Det var ett mycket smart drag av honom att välja Palin som Vice President. En ung, snygg kvinna som har fem ungar och bor på "landsbygden". Opinionssiffrorna visar att McCain skulle vinna om valet hade varit idag.
Men nu undrar jag: Vad är det för fel på människor?!!


Jag hade en mycket intressant diskussion i helgen med en snubbe som ska ned till Afghanistan snart. Han berättade att han reser dit för att hämta hem sina egna bröder och systrar. Jag frågade honom varför han tror att de krigar, och han svarade att de för ett krig mot terrorismen. Jag frågade honom om han inte hade någon som helst misstanke om att det rör sig om naturresurser och makt (islam är den snabbast växande religionen i världen, skrämmande för de kristna! Och det är ju inte för att alla muslimer är dumma i huvudet som religionen växer). Han svarade att det inte alls har med det att göra. Han refererade till 9/11; att tre av hans vänner dog i attacken och att han vill hämnas. Jag frågade honom om han inte tror att många i Irak eller Afghanistan redan hade förlorat sina nära och kära. Hela konversationen slutade med att han, en två meter stor man, grät öppet och till sist försvarade sig med att han tjänar bra pengar på att kriga. Jaha ja, bra pengar. Så fick jag det bekräftat - pengar och makt. Det är vad som betyder någonting.

Men vill den vanliga amerikanen verkligen ha ännu en gammal traditionell gubbe som inte söker förändring i det mer eller mindre krisdrabbade USA? Vill de ha en till som stöttar krig och vapenlagen? Vill de alltså skicka ned ännu fler soldater till Irak (och Gud vet vart mer) för att föra ett sk. "religiöst krig" mot "terroristerna"... sedan om civila och barn dödas, det får de ta...  (För det var väl så Amerikanerna tänkte under 9/11, va?) Vill de verkligen betala för kriget med sina skattepengar, istället för att använda de pengarna till någonting som faktiskt gynnar den Amerikanska befolkningen? Vill de verkligen bli ett anti-abortland och ge pengar till kyrkan? Ta från de rika och ge till de fattiga, God Bless America! Fan, ni är ju galna!

Hollywood - here I come!

Näää, nu skojade jag. Riktigt så blev det inte. Jag ska ju bleka i sju dagar, så resultatet blev inte otroligt synbart. Det är okej, hellre det än att bli tandlös,få ilningar eller ha fläckiga tänder. Det ska nog gå bra det här. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Det perfekta leendet

Nu ska jag göra det som alla gör här i det stora landet. Jag ska genomgå den lilla skönhetsförändringen. Ett litet ingrepp som förhoppningsvis fräschar upp min gamla nuna. Jag ska bleka mina tänder. Jag måste säga att jag är lite nervös, men det ska nog gå bra. Jag hoppas med det här lilla ingreppet att kunna tagga ned lite med den där kaffe-cigg kombinationen som jag älskar så mycket. Hoppas på att kunna motivera mig själv, liksom.

Jag håller tummarna, om en halvtimma vet vi resultatet...

Urinvägsinfektion

Alltså, jag blir så trött..!! Inte nog med att mina teknikprylar har fått virus, nu har jag också blivit sjuk! Jag var hos läkaren idag och kissade i en plastkopp. Alltid lika roligt...
Det visade sig, inte helt oväntat, att jag har urinvägsinfektion. Läkaren skrev ut mediciner till mig,  en femdagars antibiotikakur och några andra tabletter som lindrar smärtan och kissnödigheten. Hon varnade mig också för att jag kommer att kissa orange medan jag äter tabletterna. Tur att hon gjorde det, annars hade jag blivit livrädd! Hm, nog om detaljerna...
Det är så typiskt att det ska hända just idag, första dagen på helgen! Det kommer att vara ett flertal fester i helgen och i morgon spelar Appalachian States fotbollslag deras första hemmamatch. Vinner vi kommer hela staden att fira. Jag och mina bakterier får ta det lugn och försöka göra det bästa av situationen.

Teknikproblem

Min dator har pajjat. Det var längesedan det hände, men det blir allt mer påtagligt. Garantin på den har gått ut och därmed vet jag om att det kommer att bli dyrt att fixa den... om den ens går att fixa. Dessutom har jag problem med min kamera. Den blev tappad i vatten i somras och måste lagas. Tack och lov så fick jag låna mammas kamera nu, och den funkar ju bra... Men nu när jag skulle ladda upp bildena jag tog från Söndagens utflykt till Grandfather Mountain, upptäckte jag att minneskortet är trasigt. I min lägenhet har jag ingen musikspelare så det är alltid så tyst här. Det gör mig nervös. Jag vill ha en I-pod. Helst vill jag ha en I-phone. Har ingen MP3-spelare. Jag har inte råd att köpa en I-pod/phone nu eftersom jag måste fixa allt annat. Min mobiltelefon har också spårat ur. Tiden har slagits om och på något vänster så finns inte funktionen för klockan kvar. Jag har letat precis överallt..!! Samtidigt måste jag köpa vinterstövlar - ja, det är ett måste. Jag har haft mina i tre år nu. Det räcker liksom. Åh, om man ändå hade pengar....