Ego

Lutad mot spikmattan sitter jag naken i sängen med vantar och raggsockar på. Orsak: Hand- och fotkräm och brun-utan-sol. Jag känner mig grå och glåmig; inte alls rolig, och behöver lite uppiggning i vintermörkret. Jag har tagit hand om mig själv idag. Gett mig själv en liten julklapp:

Färgning av ögonbryn, fransar, hårinpackning, ansiktsmask, manikyr, pedikyr och dylikt har stått på dagens agenda. Utöver egosysslorna tycker jag att jag har fångat dagen även på andra sätt. Var bland annat med pappa och köpte spinningskor till mig - födelsedagspresent i förskott - lunchade, och tittade på en lägenhet.

Lägenhet. Lägenhetlägenhetlägenhet!!!
Snart kanske jag äntligen får mitt alldeles egna hem igen. Inte en dag för tidigt.

I morgon är det redan dan före dopparedan. Wow. Tiden går. För ett år sedan idag var jag nyss hemkommen ifrån USA och mitt år abroad. Drogen och jag hade precis julhandlat i New York och vi satt ikväll för ett år sedan och njöt av ett kärt återförenande tillsammans med mina föräldrar. Idag sitter jag här med mina vantar och raggsockar och behöver bara tänka på mig själv. Tiden inte bara går, men den förändras likaså. Undrar hur nästa år kommer att se ut.

Underbaringar växer inte på träd

Men ibland kan det nästan kännas så.

Under helgen som gick fick jag nämligen nästan en överdos av Underbaringar. De tillhör, som namnet förtäller, kategorin "härliga människor".

I fredags firade Herr Söt och jag att vi båda har semester. Hela kvällen tillbringades framför
Avalon Hotels öppna spis i varsin fåtölj, lite rödvin och mycket prat om livet. Fortsatt vaknade vi upp tillsammans på lördag morgon och hade en skön slappardag, innan jag åkte till Tjörn på ett fantastiskt Julbord à la Västkusten. Arrangören av julbordssammankomsten var min älskade gamla konfirmationskompis Maggan. Har inte sett henne eller många andra kring bordet på evigheters evigheter så det var verkligen på tiden! Väl inne i Göteborg igen lokaliserade jag Ola-Bandola och hans polare och tog några drinkar med dem innan de skulle vidare ut på galej. Själv mötte jag upp Herr Söt och hans kompis på Babar. Trevlig kväll, lugn, men den avslutades med att Herr Söt och jag hade en egen liten fest hemma hos honom. Sen sängkomst. Utfallet av detta blev en otroligt lugn söndag med pizza och extra allt. Underbart. Jag älskar att mysa med Herr Söt.

Idag gick vi två på stan och köpte en stavmixer till Herrn. Det kändes bra att köpa husgeråd med honom. Lite skrämmande på något vis att det kändes så. Fråga mig inte varför. En tågresa till Alinge Texas senare mötte jag upp mina två musketörer Maja, som är hemma ifrån Dubai - och Yohanna, som är hemma ifrån Kristianstad. Även FinaLina var där. Jag har saknat mina älsklingar och ser fram emot att tillbringa så mycket tid som möjligt med dem nu när de är hemma.

Åh, livet är underbart ibland. Jag är så otroligt glad över att ha mina Underbaringar. Nej, glad är fel. Lycklig är nog det rätta ordet.

Superlycklig.


Var det någon som sa julledigt?

När man var liten hade man jullov. Nu är det julledighet som vankas istället, och vissa är lediga längre än andra. För min del så vet jag inte riktigt hur länge jag kommer att vara ledig. Jag har nio dagar kvar på jobbet, därefter är jag arbetslös. Beslutade att förlägga dessa i januari, vilket innebär att jag är tokledig. Fram till nästa år. Tjoho!

För att celebrera detta har jag smitt en hel del planer. Firandet kickar in redan ikväll då jag har tänkt att Herr Söt och jag ska gå på Jul på Liseberg. Får se vad han tycker om det. I morgon blir det julbord i Stenungsund, och sedan tillbaks till Göteborg för att vänta in julveckan. Okej, julstressen, typ

panikhandlajulklapparochkommapåattdetfinnsmassorsomjaginteharköptänsedanbakatårtor
ochgodisochlagajulbordsmatochsillochköttbullaochslåinpaketsedankommerjulaftonochdå
fyllermammasextioochsåkommerstorsläktendåblirdetstresstjohejsedanärdetjuldagochdå
firarjagmedpappaochsedanärdetjuldagsfestskablikulattträffaallamensedanärmanbakisoch
skautpåmellandagsreaochdäreftersåblirdetfödelsedagsmiddagförattsedanfiraminfödelsedag
medmiddagigöteborgochinnandessskadetplanerasförnyårsfestenochsakerskainhandlasoch
gästlistaskafixasconfettimaskinochrödmattaochgrymmastefyrverkeriernaochchokladfontän
ochsåskajaghånglamedherrsötochkännaångestöveralltjulgodisochträffakompisarochjisses
vadskajaghaförnyårslöfteochnyårsklänningochhurgårdetmedjobbetochhelvetejagärredant
jugoåttaårochgammalsomgatanochångestvadskajaggöramedrestenavmittlivtomtenkanjag
fåenkarriärijulklapp??!!


Man har aldrig riktigt, riktigt ledigt, även om det ibland ser så ut.

Det var det där med kärlek

Som en svår balans mellan jobbig saknad och fjäderlätt längtan. Ibland finns inga bekymmer alls, men ganska snabbt kan hårda känslostormar dra fram. Kärleken kan vara förjävlig och fruktansvärt kall. Hänsynslös och orättvis.

Det handlar om den dagen då sista dansen är förbi och man står ensam kvar; den dagen då man inser att den andra har gått vidare. Den dagen då man förstår att ens stora kärlek har släppt ifrån sig den där röda, viktiga delen av livet. Dagen då det blir uppenbart att den där delen av hjärtat som man så länge tillhört inte längre finns kvar, trots att man känner att det är där man bör vara.

Drogen.
Jag mår dåligt över att jag får dig att må så dåligt. Att jag har sårat dig så väldigt djupt. Det vi hade var äkta. Från djupet av min själ och mitt hjärta var jag din. Men nu ser jag både dig och mig med andra ögon. Framför allt var det jag som försvann. Det måste vara svårt för dig att känna dig så hjälplös, och du försöker så intensivt att hålla kvar vid vad som en gång fanns. Du önskar mer än någonting en sådan simpel sak att du åter igen kan få mig att le. Men ju mer du försöker, desto mindre ler jag. Du frågar om jag fortfarande älskar dig och min tystnad talar för sig själv. Förlåt mig, min stora kärlek, för att det blev såhär. Jag menade aldrig - aldrig någonsin - att såra dig.

Julstämning

Igår var det julförberedelser på hög nivå. Inte nog med att jag fick köpt mina första julklappar, även pepparkakshusbakning stod på agendan. Herr Söt och Annarki bakade fram tills mitt i natten. I kombination med detta intogs sinnesstimulation i form av glögg och julmusik. Några smärre katastrofer inträffade under kvällen, som resulterade i brännmärken på både händer och pepparkakor, rinnig glasyr och en pepparkaksskorsten som ser ut att ha blivit attackerad av sperma.

Säga vad man vill om resultatet, men det var bakat med mycket kärlek.
Hurra hurra!

Idag celebrerar jag dubbelt. Detta är mitt 500:e inlägg, och dessutom är det Anna-dagen. Detta har firats genom att jag har sökt jobb halva dagen. Kukjobbsökning. Det är fan så svårt att veta vad man vill göra med sitt liv. Det är lätt att bli bitter.

Dagen till ära har jag ändå bestämt mig för att avsluta med glans. Kanske inte av anledning till tidigare aspekter, utan snarare för att jag vill. Är trött på att vara grinig. Så nu drar jag till Göteborg.


Blomsterbud


En tråkig måndagseftermiddag. Det är mörkt. Kallt. Sitter på jobbet med korsade ögon och fantiserar om bättre dagar.

Så kommer en leverans. "Till Annarki", hör jag någon säga. Vaknar till och tittar upp.


Framför mig ser jag blomsterflickan som levererar två stora, vackra röda rosor, och avsändaren är en prins. Ja, han vet nog vägen till mitt hjärta ändå, den där Herr Söt. Han gjorde min dag. Nej förresten, han gjorde hela min vecka. Och små, små fjärilar börjar göra sig påminda om dess existens. Jag tänker inte kämpa emot längre, utan det enda jag nu kan göra är att le.


Kristianstad


Jag har ju ännu inte berättat om helgen som gick! Det beror egentligen mest på att jag inte riktigt vet vart jag ska börja...

Jag åkte till Herr Söt på torsdagen. Hade en uuurmysig kväll med hemmalagad middag, därefter en uuurmysig frukost innan jag gav mig av mot sydligare breddgrader, nämligen Kristianstad. I mitt sällskap hade jag Emci och då vi efter en ofantligt trevlig tågresa var überladdade så mötte vi äntligen upp Yohanna på Kristianstads tågterminal.

Hem till henne, pussar och kramar, musik!, rödvin, volter, soffhäng, piff och lägenhetsinspektion hanns med innan vi gav oss ut på Kristianstadstan. Vi firade vår ankomst med en härlig middag på Banken. Egentligen hade vi pratat om att ta det lugnt den där kvällen, och vi ljög så bra att vi nästan trodde oss själva när vi sa det. Men vi kom inte hela vägen utan gick all in och landade inte hemma hos Yohanna igen förrän 05. Under den tiden hade vi hunnit med att bland annat bekanta oss med halva Kristianstad, hängt med chefen till pappersbruket i Bromölla, bli bjudna på kopiösa mängder vin och shots, fått med hela krogen att sjunga för Emci på hennes födelsedag, pussat på varandra och andra, besökt en skatebutik, fått några telefonnummer, dansat trance, blivit förföljda av konstiga killar som heter Ha, fått vansinnesutbrott på Mc Donalds, och beställt en privatplanstur från Göteborg till nästa gång vi ska till Kristianstad.

Lördagen var precis lika fantastisk. Vi väckte Emci med prinsesstårta och åt upp nästan hela till frukost. Därefter ansiktsmask, SMS-mania, dans, inga volter pga. huvudvärk, shopping... Emci önskade sig en brandman i födelsedagspresent och vi fixade ett helt gäng åt henne. Vi lagade en grym middag på kvällen och spelade ölspel med shotglas. Resultatet blev ännu en galen utekväll som delades upp i besök på både Banken och Grand. Där dansade vi till både schlager och techno, vi sjöng på scenen, träffade poliser, posade för kameror, lärde känna andra halvan av Kristianstad, gjorde "bom" (- internskämt som bara "vi som var där" fattar), och körde en högljudd efterfest hemma hos Yohanna, som avbröts av arga grannar. Jag förstår dem.

Söndagen representerade vilodagen. Hemresa. Ledsamheter och trötthet. Ett avslut i Herr Söts varma säng.


I love these ladies

Nu är det helt plötsligt helg igen, och jag kommer tillbringa hela perioden i Göteborg. Det börjar om en timma. Naaajs..!


När exet träffar exet

Hur ska man förhålla sig till följande scenario?:

Mitt ex hade ett ex.. Under hela den tid vi var tillsammans så ville han inte ha någon kontakt med henne. Detta sa han berodde på att han hade fått vissa "vibes" från henne då de talades vid någon gång i början av vårt förhållande. Det var alltså hans beslut, som jag inte påverkade. Inte särskilt mycket i alla fall. Men nu när det har tagit slut mellan mig och exet har jag förstått att de har återupptagit kontakten igen. Har jag rätt att vara bitter över det? Eller är jag fjantig. Jag menar, jag har inga känslor kvar för Drogen, men däremot så känner jag mig bedragen på något vis.. Har han hela tiden gått och tänkt på henne under de år vi var tillsammans? Känner han sig ensam och behöver uppmärksamhet? Har jag hållt honom tillbaks från att hålla kontakt med människor han faktiskt bryr sig om? Eller har det helt enkelt skett av en slump? Åh, det är så irriterande att jag bryr mig!!


Tsunami

Så snart du tror att saker har ordnat upp sig; att du har ditt på det torra och börjar koppla av, så kommer den där bitchslapen som får dig att vakna till liv igen. Det kanske är det som är lite av charmen med livet - det oväntade; den där ovissheten som liksom alltid tycks ligga någonstans i själen och börja gro vid första solglimt eller vattendroppen. Åtminstone är det så mitt liv brukar fungera. Eller inte fungera. Jag vet ju som sagt inte riktigt hur det ligger till.

Någonsin.

Jo, en sak är säker. Det är att denna gången är precis likadan som alltid. Det jag trodde var solklart har rivits upp med rötterna och nu står jag väldigt ostadigt igen. Hänger löst, som de säger i realityserierna. Jaa, det är okej, det löser sig säkert den här gången också, men det var faktiskt annorlunda nu. Jag ville-ju-så-gärna ha det där trygga. Det där 27+ -livet som jag trodde jag aldrig skulle vilja ha men som jag med jämna mellanrum nu avundas andra. Det kanske kommer för mig också. Som en tsunami kanske det sveper över mig vilken sekund som helst, när jag minst anar det.

Det märks kanske inte så mycket utåt men det stormar mycket i Annarki. Framförallt innanför köttets väggar. Det är känslovågor, ups and downs, tårar och gapskratt varvat. Många spontana idéer som aldrig riktigt tycks bli förverkligade. Kanske ska jag bara dra igen. Göra drömmarna sanna. Kanske lära mig surfa. Ta en yogakurs i söderhavet. Lära mig spela spansk gitarr i latinamerika. Eller flyga drake.

Någonstans.

Men samtidigt vill jag inte härifrån igen. Jag vill ju faktiskt vara här nu. Spänna mina karriärsträngar och satsa helhjärtat på att bygga en bra grund att stå på. Någonting som står emot när flodvågorna kommer. Men då allt verkar strida emot mina nyfunna principer så börjar jag fundera på att någon försöker säga mig någonting. Är det kanske inte meningen att jag ska koppla av? Är det menat att jag ska erfara någonting annat trots allt? Vad? Vem? Vart?

Men vad spelar det för roll egentligen? En vacker dag när jag minst anar det så kanske jag skrattar åt alltihop.