Herrå!

Japps. Då säger vi hejdå till Karlstad på riktigt. Ska bara över till Carro på frulle och sedan kommer mina söta föräldrar och hämtar upp mig. Det snöar lite ute. Jul om två dagar. USA om sex dagar. Livet är skönt. Vill passa på och önska er alla en fantastisk jul och ett gott nytt år! Det ska jag ha.

Puss o Kram!

Sista kvällen

Fredag kväll och den ser inte ut som de andra. Sällan har jag suttit ensam i mitt rum här på Campus en fredagkväll. Vanligtvis brukar jag vara ute på äventyr med mina vänner; skutta runt och se vad som händer i husen runtom. Ikväll är det tyst i området och mitt rum är så tomt så det ekar. Jag har packat alla mina saker och jag ska bege mig ut på andra äventyr. Och jag är verkligen redo att lämna mitt liv här. Återkommer, det gör jag, men kanske bara för att hälsa på. I bästa fall har jag gjort den här staden, i bästa fall har jag stängt det här kapitlet av mitt liv. Det har verkligen varit superkul och jag har träffat människor som har blivit mina familjemedlemmar, och oavsett vart i världen jag kommer att befinna mig så finns de alltid i mina tankar och i mitt innersta innersta av mitt hjärta!

So Long, Karlstad!

The return of the butterflies

Nu känner jag dem igen. Fjärilarna i magen. Det var längesedan jag hade dem där inne, men nu flyger de omkring och ler och sprider glitterpuder. Jag är kär. Jag har i vissa fall varit orolig för att alla de problem vi haft har sargat vårt förhållande och jag har oroat mig för varför jag inte är mer nervös eller mer exalterad över att jag faktiskt åker till USA snart.

Det var längesedan sist, men ikväll började Drogen prata om hur mycket han längtar efter mig, att han tänkte på hur det var sist vi sågs på flygplatsen och hur nervös han var. Hur han väntade och väntade innan jag till sist kom in i ankomsthallen. Det var som att vi seglade i luften, som att ljud eller rörelser omkring oss inte längre existerade. Vi pratade om hur länge vi stog där och bara höll om varandra...

Om nio dagar åker jag till USA igen, in i North Carolina och Drogens armar. Och fjärilarna, de ska också med.

image45

Jag var otrogen i helgen

I made lööööve to the music..!!! Ännu en otrolig kryssning är över och Systrarna Synd degar på söndagssoffan idag. Vi hade apskoj som vanligt, dessutom hade vi en sjukt bra kväll på Solidaritet igår där vi dansade allan till underbar electro och i kära vänners sällskap. Life has been nice. Today, life is a big headache and a hungover pizza...Systrarna Synd goes Luciakryss


Nu är det äntligen dags igen!!!

image23

Middag

Kom hem för ett tag sedan. Har varit ute på middag med mina söta vänner Carro, Kil och Daffnus. Det var den sista middagen på väldigt länge, eftersom både Carro och jag drar snart. Känns skumt. Känns skumt att det bara är en vecka kvar till jullovet, två och en halv vecka kvar till USA. Det är en konstig känsla. På något vis, efter all förberedelse, väntan och längtan, känner jag mig inte riktigt förberedd på att åka. På något vis så har allting gått så snabbt. Samtidigt så längtar jag halft ihjäl mig och den längtan tär på mig. På min kropp och på mitt psyke. Jag antar att jag börjar få lite smått resfeber.

Att resa så långt bort och till ett ställe mest på grund av en kille, någonting jag lovat mig själv att aldrig göra igen, är nervöst. Dessutom kommer jag att gå på en amerikans skola tillsammans med amerikaner, och trots att jag är duktig på engelska, är jag orolig att jag kanske inte klarar tempot. Skolan där är helt annorlunda mot de två dagar i veckan jag har på skolan här. Jag är också nervös över att jag inte kommer att passa in riktigt; jag gillar ju stora och feta trancefester, att klä upp mig och att dansa tills solen går upp. Jag gillar ju att vara fin även i skolan och shopping gör mig lycklig. Boone är en väldigt liten stad med starka hippie-influenser. Man ska inte vara för mycket, liksom. Ingen har paljettkjol där. Jag kommer att ta med min ändå.

Men även om jag är nervös så vet jag att allting blir bra. Jag kommer att få uppleva en helt ny del av världen, pricka av de där platserna på kartan som jag alltid drömt om att få besöka. Träffa nya människor, samla nya erfarenheter. Mitt liv kommer att se helt annorlunda ut, men det kanske är precis vad jag behöver. Det är vad jag vill ha. Förändring är någonting jag alltid söker, och det är både på gott och ont.

image22

Ja, jag vet.

Jag är tråkig och på tok för omotiverad att blogga. Jag ber om ursäkt.

Modeblogg

Idag är jag sjuk och därför var jag tvungen att trösta mig lite så jag drog med mig Galenpanna image21
till stan och fick shoppat lite. Lite för mycket. Det hade jag verkligen inte råd med egentligen, men jag unnade mig det och jag är riktigt nöjd med mina inköp! Fick köpt mig en svart finklänning (till nyår), en paljettkjol från H&M, glitterspray till håret, en röd korsett och tillhörande trosor, och Esberitox. Känns bra.

Är fortfarande lika sjuk dock. Damn it!

Anna


image20
Anna är ett av Sveriges vanligaste flicknamn. Det är namnet på Jesus mormor Sancta Anna, moder till Maria. Namnet anses komma från det antika Grekland och betyder "den nådiga", men kan ursprungligen vara ett hebreiskt namn som kan vara identiskt med Hanna, som betyder nåd eller den benådade. Det anses av vissa även vara ett gammalt barnord för mamma. Anna har varit ett av de populäraste namnen i alla tider.

...och idag är det vår namnsdag! Så grattis till mig och alla andra Annor på den stora dagen!! =)

En pizza senare...

Jahapp. Hemma klockan 23 på en lördagkväll. Var åtminstone hemma hos Galenpanna, fick den där pizzan som jag hade fantiserat om hela dagen. Nu är jag så mätt så jag kan kräkas och ska lägga mig och toksova tills jag är riktigt utvilad och redo att ta tag i både plugg och städning i morgon. Det är skönt att inte behöva vara bakis i morgon. Andra advent och min namnsdag. En ny dag.

Drogens dag har precis börjat, och han ska ut och fira sin födelsedag nu med vänner. Jag önskar verkligen att jag kunde vara där med honom. Vi kommer i alla fall kunna fira både min dag och nyår tillsammans, och många andra dagar därtill. Jag längtar verkligen ihjäl mig..!!!

Julbord

Igår hade vi julbord i korridoren. Mycket najsigt med massor med mat och... sprit, typ. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i julbord, det är ju så mycket kött i det och jag är nog mer av en veggie-typ om jag får välja. Men det var gott ändå. Det fanns ägg och världens godaste brysselkål som jag åt desto mer av. Efter julbordet blev det givetvis fest som slutade med ett evigt rännande mellan vår egna korridor och fyra andra ställen som också hade fest. Underbart, Campus was alive igen! Kom trollpackad i säng vid 04.30 och är självförvållat skittrött idag. Vill ha pizza och väntar på att Galenpanna ska vakna till liv hon också och pallra sig hit så att vi kan beställa.

Drogen fyller år idag. Jag har gjort en flower delivery till honom som han precis fick. Jag är en sån himla bra flickvän!! ;) Happy birthday baby!!

   
Julbord, Galenpanna + jag + Janet + Jontis, hm?, Färdigpyntad julgran

Julgranskupp

Igår blev det fest. Spontanfylla. Underbart och superskoj. Jontis, Syntharn och jag högg en väldigt fin gran till julfesten vi ska ha ikväll. Det finns en liten miniskog mellan husen här på Campus. Men givetvis var det inte därifrån vi tog den.

image15
 

En vecka kvar

Om exakt en vecka är det dags igen. Systrarna Synd ska åter igen på Sjörövarfest. Det blir den åttonde denna gången. Sjörövarfesterna innebär Dans! Kärlek! Eufori! Lycka! Det är dags för Mondaybars årliga Luciakryss. Och jag längtar ihjäl mig! Undrar om tiden kan gå mer långsamt. Ntz, Ntz, Ntz...

image14

Kyau & Albert - Ronski Speed - Stoneface & Terminal - Technoboy - Pavo - Fausto - Sean Tyas - Simon Patterson - Sangeet LIVE - DJ Mikadho (Chaishop) - DJ Sam (Chaishop) - Helltown Chicks - Johnny Boy
...we meet again...

Here we go again

Det är så SJUKT! Nu har det hänt igen. Ännu en massaker; ytterligare liv som har gått till spillo på grund av att ännu en idiot ville "bli känd". Nu börjar det bli så vanligt att man inte längre reagerar lika starkt, det känns ungefär som det gör när det har skett "ännu ett mord" eller "ännu en våldtäkt". Man blir inte längre speciellt upprörd, trots att det är precis lika hemskt idag som alla de andra gångerna. Men det hör på något vis till vardagen. Så vad gör vi åt det?

Ja, det ju går att påstå att vapenlagarna i USA inte är tillräckliga. Men det känns som att det går en våg av denna typen av mord över hela världen, och inte enbart i det vapenliberala landet i väst. Det är bara en tidsfråga innan detta faktiskt händer i Sverige. Frågan är vilken skola, vilken gata eller vilket köpcentra som kommer att beskjutas. Vad gör vi åt det?!

Uppenbarligen har dessa unga människor problem med sig själva, och det går att skylla på deras idioti, men alla de unga killarna som begår dessa brott vill uppenbarligen synas. Det är dags för samhället att agera, att öppna våra ögon och öron. Att våga. Att jobba hårdare för och lägga mer resurser på att hjälpa utsatta barn - vår framtid - och förebygga att sådana här saker sker innan massakrerna blir vardag för oss och vi inte längre bryr oss lika mycket.

Nu ska jag till skolan. Får väl hoppas att det går bra då...

Tentan

Jaha, då var den klar då. Tentan som Gud glömde. Den som min lärare förmodligen kommer att skratta åt. Men den är klar. F-Ä-R-D-I-G, tja-lla! Och Det innebär att jag är FRI för några dagar!!! Förhoppningsvis har jag på något vänster med rödgråtna ögon och tanken på annat lyckats pricka ett G på den i alla fall och i sådana fall är kursen nästan över. Nu är det faktiskt inte långt kvar tills det händer roliga saker....:

- Om 4 dagar fyller Drogen år. Jag har skickat blomsterbud och det ska bli jätteskojsigt när han får det!!
- Om 7 dagar åker jag till Stockholm för att umgås med Storasyster, som följs av en...
- ...24 timmars Mondaybar's underbara luciatrancekryss om 9 dagar!!
- Om 14 dagar är skolan slut
- Om 15 dagar har Carro & jag vår avskedsfest
- Om 17 dagar flyttar jag och mina prylar ifrån den här lägenheten och hem till Alingsås
- Om 20 dagar är det julafton
- Om 21 dagar är det juldagsfirande med Therrorese på hotell och relaxavdelning och därefter partayyy i Göteborg
- Om 24 dagar åker jag till USA för att tillbringa 6 månader där; plugga och vara med Drogen. Tjohoouu!!
- Om 26 dagar fyller jag... år
- Om 27 dagar är det nyårsafton

Därefter är det ett nytt år. Helt sjukt ju.

Kyrkbesök

Igår vad det första advent och Galenpanna, Ingrid och jag gick till kyrkan. Det var otippat, eller hur? Det var minst sju år sedan jag besökte en kyrka sist, och jag måste säga att det var lite av en besvikelse. Det var inte direkt Domkyrkan vi var inne i, utan en liten träig liten lokal som bestod av hälften kyrka-hälften bibliotek. Och korset var i plast. Man fick liksom inte den där känslan av Allsmäktighet och Respekt som man kan få i en större kyrka. Det hade jag förväntat mig.

Men några intressanta saker hände när jag var där.
Enligt "dagordningen" stod det att det skulle vara dop under gudstjänsten, och man hade förväntat sig att det skulle komma fram ett par med en liten söt bebis för att inviga den. Istället kom kyrkoaktiva Achmed 25 år och flykting, fram till prästen och ville döpas in i den kristna tron. Absolut inget fel på det. Men då prästen började prata om att Achmed är välkommen till den demokratiska tron istället  för det stängda islam, blev jag lite konfunderad. Borde man verkligen säga så? Dessutom kunde jag inte undgå att fundera på om Achmed verkligen inte bara ville att papprena som han skickar in till migrationsverket skulle se lite "bättre" ut genom att visa att han är kristen och hjälper till i kyrkan. Jag kanske är för misstänksam. Oavsett vilket så hoppas jag att Achmed får stanna, han verkar vara en bra kille.

Dessutom var prästen väldigt nymordig, inte alls gammaltraditionell där han pratade om Jesus, Gud och Djävulen. Nej, han pratade om nytida svenska artister, våld, om samhälls- och miljöproblem. Det var en bra detalj tycker jag, att uppmärksamma människor på vad som faktiskt händer i världen och att få dem att reflektera. Dock saknade jag en första advents-predikan, saknade det dystra ljuset och kören och orgeln och målningarna i taket... Galenpanna och jag nämnde faktiskt på hemvägen i förbifarten att vi kanske skulle gå till Domkyrkan på andra advent. Får väl se hur det blir. Lär ju förvisso vara bakis då eller nåt.

Har för övrigt haft väldens tråkigaste helg. Gråtit mig igenom allting och de få stunderna där jag inte har gråtit har jag försökt att plugga. Har gått åt helvete. Inlämning i morgon. Behöver nog inte säga vad jag ska göra idag....

image13

Som man bäddar får man ligga II

Nu är allting så gott som klart med USA. Visumet fixat, biljetten bokad (åker 28/12 och hem igen 29/6) och jag har börjat småpacka. Sitter just nu och skriver min sista tenta innan jag sticker, har bara lite skolarbete kvar därefter men det är ingenting jag inte klarar av. Jag planerar, drömmer, längtar...

Trots det är inte allting som det borde. Jag har precis haft två sjukt oroliga dagar som har gjort att jag varken har kunnat koncentrera mig på tentaplugg eller på någon annan del i mitt liv heller för den delen. Drogen hade sitt värsta utbrott på mig någonsin; han gapade, skrek, kallade mig saker som satte knivar i hjärtat och skällde och svor innan han bestämde sig för att dra. Jag förstår honom. Jag har betett mig respektlöst och nonchalant mot honom. Ingenting som han förtjänar. Dessutom hände allting på MSN, såklart. När man har ett världshav emellan sig och är fattiga studenter som endast har råd att prata just där, så är det svårt att bli sams igen. Det är svårt att tolka varandras tonlägen, liksom. Svårt att titta varandra in i ögonen och minnas varför man är ihop.

Han stack. Och han var borta i två dagar. Inte ett pip hörde jag ifrån honom. Jag har gråtit blod, svettats, frusit, skakat, fått utbrott, varit förlamad, haft ticks i ansiktet och mitt hjärta har varit så tungt. Jag har oroat mig för hur det ska gå nu, när jag ska dit och allt, och när han inte vill ha mig längre. Nu när jag jag är klar för avfärd och han inte längre kommer vilja ta emot mig på andra sidan Atlanten.

Men idag så ringde han. Han sa att han inte hade mycket tid att prata. Men att han älskar mig. Vi lade på och jag fick ett utbrott. Grät så att jag inte längre kunde stå rakt. Trodde mina rödsprängda ögon skulle ploppa ut. Fick smärre migrän. Men det gjorde absolut ingenting. Han älskar mig. Det var det enda jag behövde höra. Jag har insett nu hur jävla förbannat dum i huvudet jag har varit. Vad har jag sysslat med? Om det så skulle finnas femton världshav emellan oss, så skulle jag fortsätta kämpa. Vi älskar varandra. Tack för att jag fick en chans till.

Och Carro, tack för att du är en sån fantastisk vän som har orkat med mig och mina hjärnspöken!