McCain suger!

Galenpanna undrade om jag har gjort testet som avgör om jag är republikan eller demokrat. Jag svarade att jag inte behöver göra testet eftersom jag är demokrat ut i fingerspetsarna.
McCain vill fortsätta föra kriget i Irak, det kriget som har knullat USAs ekonomi och folket i båda länderna.  "Kriget mot terrorismen" ...är det någon som fortfarande tror på det? USAs desperation efter kontroll över oljan i Mellanöstern är  en nödvändighet för dagens USA. Till exempel, härom dagen tog bensinen slut i halva North Carolina. Kaos utbröt när folk inte kunde ta sig till skolan, jobbet, etc. Här finns liksom inga centrum, allt är utspritt och anpassat efter just det faktum att folk har bil. Att ändra människors vanor och få dem att inse att de måste byta ut sina SUVs mot en mer obekväm livsstil är svårt, men inte omöjligt. De måste börja med att tänka kollektivt och det kommer aldrig att ske så länge ingen försöker att ändra tankesättet. Och det vill inte McCain, även fast han ofta använder Obamas nyckelord "change". Visste ni förresten att Palin lovade en liten stad Alaska att de inte skulle drabbas av "change", eftersom de inte ville ha det. Världen förändras, work with it!

Dessutom vill McCain slå upp 45 nya kärnkraftverk i landet som redan är bäst i världen på att förorena, när den största prioriteringen bör ligga på att utveckla alternativ energi som vind, sol och vatten. Folk dör eller får astma av  föroreningarnas följder. En obeskrivlig mängd kol går åt till att skapa energi till hushåll och kol finns bland annat under Appalacherna, så nu spränger man bort stora delar av den biljonsgamla bergskedjan, bara för att vi ska få tända våra lampor och föna håret på morgonen. Användningen av kol leder till ler-ras, giftiga avfall och avskogning, som i sin tur förändrar väder, vind och jordens förmåga att skydda sig mot giftet. Hemisfären värms upp glaciärerna smälter. McCain, precis som Bush, fattar inte detta. Fram till för ett par år sedan förnekade Bush att vår värld lider av global uppvärmning.
I vilket fall som helst, det är inte bara USA som drabbas av deras miljöförstöring. Vår luft förorenas ännu mer och uppvärmingen leder till att vi kommer att ha vindruvsodlingar i Skåne. Nej, det är inte coolt, det är inte så det skall vara och det är tecken på att vår jord inte mår bra. Vi har bara en jord. Prioriteringen bör ligga på att se till att den återhämtar sig, inte att få makten över ett område på jorden som ändå inte tillhör oss.

Dessutom är McCain och Palin pro-life, vilket i grund och botten kan innebära att en våldtagen kvinna som blir gravid inte ska ha rätt att göra abort. Vad hände med kvinnans rättigheter? Vi lever faktiskt på 2000-talet.


Det här inlägget blev ganska långt, men ämnet ligger mig varmt om hjärtat. Det är sjukt intressant att vara här i staterna när valet pågår. Vinner McCain presidentvalet så vet jag många som kommer att emigrera från USA.  Skulle detta bli ett faktum så kan vi ju undra hur det då går för USAs ekonomi?


Kommentarer
Postat av: Erika

Bläddrade neråt och höll med ännu mer! :)

Postat av: Therrorese

Vad är folk i NC generellt? Republikaner eller demokrater?

2008-10-02 @ 20:49:10
URL: http://therrorese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback