Alla skall ha rätt till sin egen kropp

Jag blir mörkrädd av att lyssna på Mikael Hammarstrands förslag om att det skall vara straffbart att skriva ut p-piller till unga tjejer under 15 år. Orsaken till förslaget är att han anser att det skulle främja att unga kvinnor utnyttjas sexuellt; att sälja p-piller till dessa tjejer skulle alltså vara medhjälp till våldtäkt. Mikael Hammarstrand kan omöjligt ha koll på läget och jag blir så förbannad av att höra att en auktoritär människa går med skygglappar och utan perspektiv.

Vad händer med alla de tjejer som faktiskt väljer att ha sex när de är fjorton år gamla? Ska de inte ha rätt att skydda sig själva? Ta ansvar för sina kroppar. Och om denna lagen skulle gå igenom, vart ska vi då dra gränsen; borde man då också förbjuda kondomer och andra preventivmedel för alla ungdomar innan de är byxmyndiga? Vi har redan idag problem med sexuellt överförbara sjukdomar och ungdomsgraviditeter. Tror Mikael Hammarstrand på allvar att problemen med aborter bland unga tjejer skulle reduceras i och med denna lagen? Tror han att unga tjejer inte längre skulle utnyttjas sexuellt eftersom det är förbjudet för dem att skydda sig? Vem fan skulle bry sig om det när äcklen är kåta och har chansen till lite lammkött?!

Jag kan tycka att det inte är bra för icke färdigutvecklade tjejer att proppa i sig de hormoner som p-piller och minipiller innehåller. Men detta betyder inte att det skall förbjudas. Undervisa istället unga tjejer om vad p-piller är för någonting och lär alla ungdomar att p-piller endast verkar mot oönskade graviditeter. Låt dem veta att kondomer är det enda som skyddar mot sjukdomar, och ge ut gratis kondomer i större omsträckning än vad som finns idag.

Unga människor har sex. Det går inte att komma ifrån. Och istället för att föra fram lagar och regler som påvisar att sex skulle vara någonting dåligt, borde man bejaka sexualiteten och för en öppen diskussion om hur sex fungerar och vilka känslor som borde finnas med när man älskar. Skapa en medvetenhet bland ungdomarna. På så vis tror jag att vi kan förhindra både att vilsna tjejer (och även killar för den delen) blir utnyttjade, och dessutom kan vi motverka att könssjukdomar sprids.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Du skriver så bra hjärtat, och fasiken vad smart du e :)

Postat av: [ Erika's Viktresa ] -21kg! Före&Efter bilder ute nu!

Tusen tack! :) värmer ska du veta.



Allt bra med dej?

2009-04-19 @ 12:57:58
URL: http://lifeabouterika.blogg.se/
Postat av: hannah

Kul att bloggen är back! :)

Och jag håller helt med om det du skriver..

2009-04-19 @ 14:21:38
URL: http://hannamedha.blogspot.com
Postat av: Emma

svar: Dom blev jätte goda! :)

2009-04-19 @ 15:15:15
URL: http://bananeripyjamas.blogg.se/
Postat av: Anna

hehe ja folk säger det men jag märker ingen förbättring :P

2009-04-19 @ 18:10:42
URL: http://anna1988.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej där snygging:) Hur är det med dig? Hoppas allt är bra! Kul att du tittade in hos mig... puuuss

2009-04-20 @ 09:19:42
URL: http://josefinebjork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback