Here we go again

Det är så SJUKT! Nu har det hänt igen. Ännu en massaker; ytterligare liv som har gått till spillo på grund av att ännu en idiot ville "bli känd". Nu börjar det bli så vanligt att man inte längre reagerar lika starkt, det känns ungefär som det gör när det har skett "ännu ett mord" eller "ännu en våldtäkt". Man blir inte längre speciellt upprörd, trots att det är precis lika hemskt idag som alla de andra gångerna. Men det hör på något vis till vardagen. Så vad gör vi åt det?

Ja, det ju går att påstå att vapenlagarna i USA inte är tillräckliga. Men det känns som att det går en våg av denna typen av mord över hela världen, och inte enbart i det vapenliberala landet i väst. Det är bara en tidsfråga innan detta faktiskt händer i Sverige. Frågan är vilken skola, vilken gata eller vilket köpcentra som kommer att beskjutas. Vad gör vi åt det?!

Uppenbarligen har dessa unga människor problem med sig själva, och det går att skylla på deras idioti, men alla de unga killarna som begår dessa brott vill uppenbarligen synas. Det är dags för samhället att agera, att öppna våra ögon och öron. Att våga. Att jobba hårdare för och lägga mer resurser på att hjälpa utsatta barn - vår framtid - och förebygga att sådana här saker sker innan massakrerna blir vardag för oss och vi inte längre bryr oss lika mycket.

Nu ska jag till skolan. Får väl hoppas att det går bra då...

Kommentarer
Postat av: Ester

Usch, vad hemskt! Jag blir alldeles nervös av att höra om sådana där idioter.


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback